Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok ale czy mi beda potrzebne 32 gb ramu?

Wolałbym wodny zestaw

I ja to mało sie znam, bo dlugo nie interesowałem ale czy i7 9700 nie bedzie lepsze czy amd zjada intela?

I dziekuje za pomoc

Opublikowano

Jeśli chodzi o gry to nie jest ci tyle potrzebne. Weź te ramy: https://www.x-kom.pl/p/550271-pamiec-ram-ddr4-crucial-16gb-2x8gb-3600mhz-cl16-ballistix-black.html

Chłodzenie wodne hmm nie wiem czego wymagasz od niego. Max wydajności i ciszy, wyglądu czy co. 

Jak chcesz I7 to bierz 9700kf i do tego jakaś Z390 TUF...jednak to nie ma sensu bo 1151 już nie jest wspierane. Czekaj na nowe procki Intela...w grach będą wydajniejsze.

Opublikowano

Jesli chodzi o chłodzenie no to o wszystko tak naprawde, osiagi , cichy i jakos zeby wygladal 

A co do zestawu no to zamierzam kupic go w czerwcu i tak sie narazie rozeznaje co jest ok

Opublikowano
2 godziny temu, truk994 napisał:

Jesli chodzi o chłodzenie no to o wszystko tak naprawde, osiagi , cichy i jakos zeby wygladal 

A co do zestawu no to zamierzam kupic go w czerwcu i tak sie narazie rozeznaje co jest ok

Arctic Liquid Freezer 240 jest wydajny. Chyba ze wolisz cos ze swiatełkami to SPC Navis.

W czerwcu będą nowe płyty na B550

Opublikowano (edytowane)
Cytat

osiagi , cichy i jakos zeby wygladal 

Ani jedno nie ma nic wspólnego z  drógim 🤣 wydajne i wygladajace chłodzenie widne to EKWB a cena zaczyna sie na 1500zł pompa chłodnica 360 lub 2x240 rezerwuar kupa weży i jescze zabawa zeby to poskładać kupisz AIO to zeby było wydajne zaś 360 chłodnica dobra i cicha pompadołoż jeszcze disco bude i masz zamiast wydajnego komputera siecidełko czy potrzebujesz 32GB ram ja wykorzystuje w call of duty 14GB przy obnizonycch detalach w 4k

Edytowane przez Dziarson
Opublikowano

Ok rozumiem Wszystko

Mam cos takiego

https://www.x-kom.pl/lista/hkl6gfjps

I moje pytanie ktora karte byście polecili do tego zestawu 

https://www.x-kom.pl/p/511341-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-rtx-2080-super-aorus-waterforce-8gb-gddr6.html

https://www.x-kom.pl/p/515927-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-rtx-2080-super-aorus-wf-8gb-gddr6.html

i Czy chłodzenie boxowe od amd da rade czy inwestowac w cos  inne

I Jakis dysk ssd  byście polecili

I jeszcze jedno Czy opłaca sie juz zakupywac bo mam zamiar na początku czerwca dokonać zakupy czy lepiej poczekac na nowe procki od intela i złozyc cos innego

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• A to prawda     W nagrodę, mem: O, jednak! A chwilkę temu to było tylko LFI   Sytuacja migracyjna Francji jest trudna i jest pokłosiem przede wszystkim zaniedbań sprzed wielu lat. To - nomen omen - wybucha teraz. 
    • Ta gra jest oderwana od control calkiem... co to jest kraina OZ?????????\     Walcze z kwiatkami????? Co to ma wspolnego z 1?? tam nie bylo takich Gen Z bzdur!!!!!!!!
    • Prawicowe i Centro prawicowe partię też odpowiadają za wpuszczanie imigrantów we Francji i obecna sytuacja też jest pokłosie ich rządów.
    • Za bardzo na prawo to zuo, za bardzo na lewo to też zuo. To jest nawet logiczne.
    • Test wydajności Wiedźmin 3: Dziki Gon Remaster - Podsumowanie PPC    "Wiedźmin 3 Dziki Gon Remaster z włączonym Ray Tracingem Quality, nawet w rozdzielczości 1920x1080 bezlitośnie chędoży najmocniejsze karty graficzne, bowiem około 50-60 klatek na sekundę zapewniają dopiero GeForce RTX 4080 / GeForce RTX 5080. Włączenie upscalingu Balanced wyraźnie obniża poprzeczkę wymagań sprzętowych, dzięki czemu płynna rozgrywka na podobnym poziomie staje się możliwa na GeForce RTX 4070 Super / Radeon RX 9070. Trudno to jednak nazwać dobrą optymalizacją. Dodatkowy wzrost FPS zapewnia wprawdzie Frame Generation, jednak trzeba uważać na wartość bazową - jeśli będzie zbyt niska, wzrasta częstotliwość występowania artefaktów, a opóźnienia systemowe stają się odczuwalne. Dlatego użytkownikom kart graficznych zapewniających 30-40 klatek na sekundę po aplikacji upscalingu, generator klatek niewiele pomoże. Przy rozdzielczości 2560x1440 bez wspomagaczy rozsądnym minimum okazuje się GeFoce RTX 4090, dopiero z nimi rozgrywka nabiera sensu na GeForce RTX 5070 Ti / Radeon RX 7900 XTX / Radeon RX 9070 XT. Przynajmniej w  rozdzielczości 3840x2160 sprawa jest prostsza, ponieważ bez upscalingu absolutnie żadna karta graficzna nie zapewnia stabilnych 40 klatek na sekundę, natomiast upscaling w najlepszym wypadku pozwala dołączyć GeForce RTX 4090 do GeForce RTX 5090, jako modeli nadających do maksymalnych ustawień... Zaraz, zaraz... Jakich maksymalnych ustawień? Oprócz Ray Tracingu jest przecież jeszcze Path Tracing! Fakt... Wolałbym go przemilczeć, aczkolwiek z tego przywileju nie skorzystam.   Path Tracing to prawdziwy masakrator, wciągający GeForce RTX 5090 na przystawkę w rozdzielczości 1920x1080, gdzie flagowy Blackwell nie zawsze utrzymuje 60 klatek na sekundę. Po włączeniu DLSS Balanced można jeszcze od biedy pograć na GeForce RTX 4070 Ti Super, zachowując niezłą jakość obrazu i bazę FPS-ów pod generator klatek. W rozdzielczości 2560x1440 takim rozsądnym minimum będzie GeForce RTX 5080, natomiast w 3840x2160... sami wiecie czego potrzeba. NVIDIA ma jeszcze dodatkową przewagę nad konkurencją za sprawą funkcji Ray Reconstruction, która poprawia jakość odszumiania, a jeśli warunki sprzyjają możemy odpalić Multi Frame Generation do mnożnika x6 włącznie. Summa summarum - Path Tracing to ciekawostka, która niewiele wnosi względem Ray Tracingu, radykalnie podnosząc wymagania".    
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...