Skocz do zawartości

Chłodzenie, czy to normalne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, piszę tutaj, gdyż nie jestem pewien, czy zakup jakiegokolwiek chłodzenia cpu przejdzie, gdyż mam chłodzenie standardowe intel, i styka się ono z pamięcią RAM, ((płyta główna: https://www.x-kom.pl/p/421061-plyta-glowna-socket-1151-gigabyte-h310m-ds2.html)) ((natomiast RAM: Kingston 8GB 2666MHz HyperX FURY Red CL16)) o wysokość chłodzenia nie muszę się martwić, wejdzie 16cm, budżet do chłodzenia to ok 200zł, ale nie wiem, czy nawet chłodzenie za 30zł wejdzie, skoro te od intela się styka z Ramem. Ponad to widze, iż nawet płyty główne za pare tys. zł mają nie za duży odstęp z ramem. jeżeli się mylę lub budowa chłodzeń jest nieco wyższa co uniemożliwia styk z RAM czy coś w tym stylu, to proszę o komentarz, a dodatkowo, jeżeli czujecie się na sile to możecie mi wysłać linka do jakiegoś chłodzenia do 200zł, które wejdzie mi w tą małą płytkę główną, dziękuję.

Opublikowano

Czy aby na pewno się styka czy tylko Tobie sie wydaje bo może myślisz ze chłodzenie jest blisko a tak na prawde nie jest? Fajnie jakbyś pokazał zdjęcie - łatwiej będzie ocenić sprawe, poza tym w większości sklepach masz X dni na zwrot więc jakby się nie mieściło to mozesz zawsze oddać.

I czy mozna prosić o dokładniejsze wymiary tj zmierzone linijką lub innym przyrządem a nie "na oko"

Opublikowano

Box cooler to nie jest to samo c o wieżowy. Problem może być kiedy bierzesz chłodzenie dwu wieżowe jak np Grandis 3. Napisz jaki masz procesor...na pewno nie ma konieczności brać tego grandisa i czegoś podobnego do i5 z zablokowanym mnożnikiem

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...