Skocz do zawartości

Wyszperane okazje

7niebo

Recommended Posts

A to czemu ? U mnie ten sam procek na dwóch różnych płytach potrzebował innego napięcia aby pracować stabilnie po takim samym OC. i5 4670k na asrock h87 perfomance potrzebował 1,278v a na asus maximus vi hero już tylko 1,221v. Oba przypadki dla taktowania 4,5 Ghz

także taka adnotacja jest według mnie w pełni zasadna

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 8 years later...

Odkopię temat, mojej ulubionej kwestii. Choć jak zacznę pisać o tanim i dobrym, to znowu wyparuje.

Jeśli ktoś szuka do emulacji, można również szukać innych komputerów po frazie ryzen i limicie 300 zł.
Kupiłbym, ale mam już za dużo części, a potrzebuję kontrolerów, a nie maszyn do emulacji ;) 
https://allegro.pl/oferta/komputer-pc-do-gier-lenovo-m75s-amd-ryzen-4x4ghz-4gb-500gb-windows10-office-15141419905

Jeśli ktoś szuka taniej obudowy, w normalnym formacie z USB. Zostało mi w obserwowanych, po składaniu najtańszego komputera do gier dla sportu, ale wybrałem co innego, niestety. Jest również 10 zł taniej bez DVD i zaslepki. https://allegro.pl/oferta/obudowa-inter-tech-czarna-2x-usb-3-0-nagrywarka-14214188353
Chieftec bravo CS-03B-U3 z zasilaczem SFX-350BS, można było kiedyś kupić nawet w cenie wysyłki smart lub taniej, mam 2 u siebie + 1 w aktywnym użytku. Obecnie wyparowały z allegro, szczególnie zasilacze. Obudowa mieści mATX, ale karty tylko do wysokości śledzia i raczej nie mieści wtyczki zasilania od strony pokrywy i chyba nawet kątowy adapter nie wejdzie. Kart OEM HP mają wtyczki z boku i niektóre karty do 100w ;) Może to być świetna obudowa do dłubania, szczególnie jeśli adapter 180 stopni jednak wejdzie, ale zawsze można wyciąć dziurę i wydrukować wystającą osłonkę. Zasilacz ma zabezpieczenia i jest jakiś "ruski" test sprzed wielu lat, gdzie spisuje się podobnie lub lepiej niż inne z certyfikatem bronze. Raczej do 200w, ewentualnie 250w obciążenia, bo wentylator mocno hałasuje powyżej 200-250w, zależy to od temperatury. 

Edytowano przez musichunter1x

myślę że fajna cena 383 PLN za nowy R5 5600 OEM / TRAY 3 lata GW

sam kupiłem i elegancko wszystko działa :D 

https://www.sferis.pl/procesor-amd-ryzen-5-5600-tray-i374833?utm_campaign=przejscia_ceneo&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=b54e8fc2-00ec-6945-4e2c-4c7dd34b1893

Edytowano przez SAKER

O tej okazji

Już chyba wszystkim znana karta dźwiękowa (przetwornik) od CREATIVE. Z okazji Halloween jest promka i co jakiś czas regularnie schodzi do tej właśnie ceny promocyjnej. Jest wyposażona w 32-bitowy/384kHz, 130dB cyfrowy przetwornik audio USB (DAC), wzmacniacz słuchawkowy Xamp dekodujący Dolby Digital, dźwięk przestrzenny 7.1, regulację głośności / czatu w grach, Scout Mode oraz technologię przetwarzania dźwięku Sound Blaster. Danych technicznych nie będę wklejał bo i tak ich nie rozumiem

Sound BlasterX G6 (B-Stock) - Przetwornik DAC do gier Sound BlasterX G6 7.1 HD i zewnętrzna karta dźwiękowa USB ze wzmacniaczem słuchawkowym Xamp dla PS4, Xbox One, Nintendo Switch i PC - Creative Labs (Polska) 269,00zł

2 godziny temu, Tombycz napisał:

Wstrzymaj konie ;) Na allegro jest pełno dysków z czyszczonym smartem, niektóre są nawet z chin. Tutaj nie sprzedaje amazon i jest to pewnie ta sama historia. Na aliexpress masz pełno takich dysków.
image.png.c83c15e4921112b09ca93bc1f213bf19.png

Edytowano przez musichunter1x

Monitor MSI MAG 341CQP QD-OLED 34" 3440x1440px 175Hz

O tej okazji polecam

Ekran: 34", 3440 x 1440px, QD-OLED
Częstotliwość odświeżania obrazu [Hz]: 175
Czas reakcji matrycy [ms]: 0.03 [GTG]
Jasność ekranu [cd/m2]: 1000 (HDR), 250 (SDR)
Proporcje ekranu: 21:9

Technologia kropek kwantowych QuantumDot

Technologia synchronizacji:Adaptive-Sync

Typ ekranu: Zakrzywiony
Odwzorowanie przestrzeni barw: Adobe RGB: 97.8%, DCI-P3: 99.3%, sRGB: 139.1%
HDR: Certyfikat Display HDR True Black 400
Możliwość zawieszenia na ścianie: Tak
Standard VESA [mm]:100 x 100
Głośniki: Nie
Aplikacja Gaming Intelligence
Funkcja przełącznika KVM
Tryb konsoli
Zakrzywienia ekranu - 1800R
Złącza: DC-in (wejście zasilania) - 1 szt., DisplayPort 1.4a - 1 szt., HDMI 2.1 - 2 szt., USB 2.0 - 2 szt., USB 2.0 Typu-B - 1 szt., USB Typu-C (z DisplayPort i Power Delivery 15W) - 1 szt., Wyjście słuchawkowe - 1 szt.

MSI MAG 341CQP QD-OLED 34" 3440x1440px 175Hz 0.03 ms [GTG] Curved Monitor - niskie ceny i opinie w Media Expert 2 999,99zł

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...