Skocz do zawartości

Jak podkręcić wydajność karty graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Darek marek xdd
Opublikowano

Szanowne grono jak podkręcić kartę graficzną żeby zwiększyć jej wydajność i moc proszę o porady posiadam gtx 680

Opublikowano (edytowane)

Widze ze rozwiazania dla uzytkowników podajemy w formie poradnika jak podkrecic karte która ma 300W  poboru w stresie  bez poinformowania uzytkownika o tym ze jego zasilacz "megaschit" nie da rady wytrzymac z  ta podkrecona karta nawet 10 minut co zaowocuje eksplozja zasilacza który za soba pociagnie połowe komputera , ale niech ci bedzie nie wiesz jak wyglada reszta gratów ale tłumaczysz mu jak krecic a on potem bedzie  skomlał po forach ze to ty mu tak poradziłeś , pełen profesjonalizm . 

Edytowane przez Dziarson
Opublikowano

Tak Ty masz Ad Hd i 4k  xD

Ale Dziarson, jak by nie patrzec ludzie ktorzy sie pytaja i zakladaja takie tematy powinny miec nieco oleju w glowie i miec swiadomosc ze z pustego to i Salomon nie naleje, a jak spali to na wlasne zyczenie, zle zadane pytanie gdyby jedna z druga osoba napisaly np co jest potrzebne do podkrecenia karty czy procesora oraz jak podrecac karte by jej praca byla stabilna w codziennym uzytkowaniu to zapewne temat zaczol by sie od odp. odpowiedni zasliacz itd, itd

Opublikowano
9 godzin temu, Dziarson napisał:

Nie wiem ale zawsze było tak ze napisał uzytkjownik graty i ze chjciałby to podkrecić pytania nikt mu nie zadał a myśle ze powinien bo jak pomagac to raczej z głową a nie walnac linkiem a potem słuchac o sobie .

Dziarson, kolega zadał mocno ogólne pytanie więc podsunąłem mu ogólny poradnik jak podkręcić kartę żeby zwiększyć jej wydajność , zeszło się z takim poradnikiem na ITH więc go podlinkowałem, myślę że temat jest dosyć mocno w nim poruszony. Jeżeli kolega zapozna się z materiałem to pytania same się nasuną i je zada, wówczas z chęcią odpowiem czy to ja czy inna osoba na forum, może nawet ty;)

Odpowiedź była adekwatna do treści pytania - a dalszych pytań nie ma, więc chyba sam autor stwierdził że jest to dla niego wyczerpujące... ale jak widzę każdy punkt zaczepienia jest dobry;) Ja stwierdzam brak sensu produkowania się jeżeli osoba nie ma bladego pojęcia o temacie, lepiej go trochę zgłębić i kontynuować wątek. 

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...