Skocz do zawartości

PROBLEM

Wiadomość dodana przez Pan Mateoo,

Usunąłem taki sam post ponieważ był taki samy :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem, ponieważ z moim komputerem już jakiś czas temu zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Na początku poziom fps w grach spadał z około 300 do 10, ale po paru sekundach wracał do normy. Z czasem zaczęło się tak dziać coraz częściej. W dodatku odkryłem, że po każdym restarcie występuje ten problem, aż doszło do tego, że sporadyczny problem stał się codziennością. 

Karta graficzna: Nvidia MSI GeForce GTX970

Procesor: Intel(R) Core(TM) i5-4690k CPU @ 3.50GHz 4.00GHZ 4-rdzeniowy

RAM: 8GB

Płyta główna: MSI Z97M GAMING (MS-7919)

Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że komputer zaczyna się wieszać, a po 10 min w grze Wiedźmin 3 temperatura na procesorze osiąga 130 stopni (tak wiem xD)

Proszę o pomoc w zweryfikowaniu/wykryciu źródła problemu.

Z góry dziękuję.

Opublikowano
1 godzinę temu, Gość Max napisał:

Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że komputer zaczyna się wieszać, a po 10 min w grze Wiedźmin 3 temperatura na procesorze osiąga 130 stopni (tak wiem xD)

Jeżeli ta informacja jest prawdziwa (pomijam, ile dokładnie stopni osiąga, ważne że się przegrzewa), to musisz zacząć od zadbania o chłodzenie procesora. Może wystarczy odkurzyć wnętrze? xD

Opublikowano

To faktycznie może być powód, ponieważ wstyd się przyznać, ale nic z nim nie zrobiłem przez 5 lat hah 

Zamówiłem już pasty i inne rzeczy, zobaczę. Słyszałem jeszcze, że to może być kwestia sterowników.

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...