Gość Max Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 Witam. Mam problem, ponieważ z moim komputerem już jakiś czas temu zaczęły się dziać dziwne rzeczy. Na początku poziom fps w grach spadał z około 300 do 10, ale po paru sekundach wracał do normy. Z czasem zaczęło się tak dziać coraz częściej. W dodatku odkryłem, że po każdym restarcie występuje ten problem, aż doszło do tego, że sporadyczny problem stał się codziennością. Karta graficzna: Nvidia MSI GeForce GTX970 Procesor: Intel(R) Core(TM) i5-4690k CPU @ 3.50GHz 4.00GHZ 4-rdzeniowy RAM: 8GB Płyta główna: MSI Z97M GAMING (MS-7919) Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że komputer zaczyna się wieszać, a po 10 min w grze Wiedźmin 3 temperatura na procesorze osiąga 130 stopni (tak wiem xD) Proszę o pomoc w zweryfikowaniu/wykryciu źródła problemu. Z góry dziękuję.
tomcug 3 125 Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 1 godzinę temu, Gość Max napisał: Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że komputer zaczyna się wieszać, a po 10 min w grze Wiedźmin 3 temperatura na procesorze osiąga 130 stopni (tak wiem xD) Jeżeli ta informacja jest prawdziwa (pomijam, ile dokładnie stopni osiąga, ważne że się przegrzewa), to musisz zacząć od zadbania o chłodzenie procesora. Może wystarczy odkurzyć wnętrze?
Gość Max Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 To faktycznie może być powód, ponieważ wstyd się przyznać, ale nic z nim nie zrobiłem przez 5 lat hah Zamówiłem już pasty i inne rzeczy, zobaczę. Słyszałem jeszcze, że to może być kwestia sterowników.
Rekomendowane odpowiedzi