RTX 2080tki
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez maras2574 · Opublikowano
@RyszawyA dlaczego to takie pionowe ? C.D. Zony : -
Przez lesiu155 · Opublikowano
Z nowszych agentów to Pentium był, też przeboje z Laguną -
Przez Phoenix. · Opublikowano
A później przy odsprzedaży puścisz go za 1500 🤣 A za pół roku za 3k kupisz 9950X3D 8 rdzeni za 3k to trzeba mieć dobrze z garem, żeby to kupić -
Przez GordonLameman · Opublikowano
Cześć! Już za tydzień Święto Dziękczynienia w USA i tak sobie pomyślałem, ze to ciekawa okazja, aby napisać za co jestem wdzięczny PCLabowi. A wy? Jesteście za coś wdzięczni? Na PCL zarejestrowałem się w 2008 roku, w trakcie studiów prawniczych i forum stało się dla mnie niesamowitym miejscem do rozwoju. Bardzo szybko zacząłem wypowiadać się w tematach okołoprawnych i riserczować odpowiedzi na pytania ludzi. Często wymagało to dość długiego grzebania w przepisach/komentarzach/orzeczeniach. Były też wpadki Ale to doświadczenie sprawiło, że do dziś ludzie z pracy przychodzą do mnie z tzw. dziwnymi sprawami. Właśnie przez to, że na m. in. na potrzeby PCL grzebałem po różnych dziwnych przepisach i niektóre zostały mi w pamięci. I ludzie z pracy wiedzą, że jak jest coś dziwnego, niestandardowego albo dotyczącego konsumentów to ja mogę wiedzieć. MImo, że dziś to zupełnie nie moja specjalizacja A sprawy były różne - spadki, zwroty towarów, rękojmie towarów czy aut, alimenty, renty, długi. Dwie, które pamiętam najbardziej to: 1. Kolega z przedawnionym kredytem - napisałem mu pismo procesowe i wygrał sprawę z windykacją na 40koła. Zrobiłem to za darmo Sprawa nie była prosta bo dotyczyła weksla, a specjalistów od weksli w Polsce jest mało. Mniej niż setka. Ale wygrana w całości. Później mu jeszcze doradzałem przy naruszeniu dóbr osobistych przez firmę windykacyjną. Też wygrał tą sprawę. 2. Forumowicz, który prosił o ogólne porady co ma zrobić, bo zatrzymali jego ojczyma za zabójstwo - zdaje się, że zabił nożem kolegę (lub jakąś innę osobę) i zawinął jego ciało w dywan. Gruby kaliber. Gdyby nie PCL nie miałbym tych okazji i tej wiedzy, którą zdobyłem na potrzeby PCL. Jestem więc za to wdzięczny i trochę szkoda, że się posypało. Ale nie byłbym takim prawnikiem jakim jestem dziś, gdyby nie PCL. Miałbym zdecydowanie węższy prawniczy horyzont.
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi