Skocz do zawartości

WENTYLATORY - gdzie podłączyć ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem wentylatory do wietrzenia budy w środku w takie upały i nie wiem: gdzie lepiej je podłączyć ?

• czy do płyty głównej i ustawić w UEFI jak trzeba
  • czy lepiej ręcznie nimi sterować - mam takie coś ręczny Regulator obrotów. 

Która opcja lepsza ?  :pomocy:

Opublikowano

MSI Command Center do mojej płyty MSI ma tylko regulację wentylatora CPU a tych od wietrzenia obudowy nie obsługuje więc o regulacji w czasie rzeczywistym nie ma mowy.

To samo jest z UEFI - regulacja owszem jest, ale nie ustawiana w czasie rzeczywistym.

Podłączyłem jedne do płyty a drugie do ręcznego regulatora obrotów. Jedne ssają a drugie dmuchają. Taka orgia !  :smiech:

Opublikowano

Tutaj nie widzę żadnych opcji co do wentylatorów w obudowie - jest tylko wentylator od CPU::placz:

command_center_1.png

Opublikowano

MÓJ BŁĄD !   :sciana:  

Jednak JEST regulacja wentylatorów ! Advanced i tam pojawia się co trzeba. :rotfl:...i działa prawidłowo.

Opublikowano

Te MSI Command Center jest do d*py   :niegrzeczny:  bo nie ma opcji Disable, czyli nie można wyłączyć w ogóle wentylatorów w obudowie.:sciana:  

Ręczy regulator jaki mam na to pozwala - jest chłodno to wyłączam zbędne wentylatory żeby nie wiatrowały jak nie ma takiej potrzeby.   :faja:

Opublikowano

Jak na zero ? :witojcie2:

W opcjach MSI Command Center odnośnie wentylatorów w obudowie jest tylko na minimum 50% i...niżej się nie da - nie ma takiej opcji !  :Up_to_s:

Jest tylko od 50% wzwyż !  :placz:

Opublikowano

MSI Command Center - czy ja piszę niewyraźnie.  :witojcie2:

Opublikowano
10 godzin temu, Dziarson napisał:

Pytam się czy próbowałeś tego drugiego nazywa się to MSI dragon center do pobrania ze sklepu Ms

Ta wersja Dragon Center nie obsługuje mojej płyty MSI.  :salut:

• tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...