Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam zamiar kupić monitor do 1600 zł który musi mieć 27" będzie używany głównie do gier.
Zastanawiam się nad tym modelem od iiyamy.

https://www.morele.net/monitor-iiyama-g-master-red-eagle-gb2788hs-772944/

Jakaś lepsza propozycja w tej cenie?

Zastanawiałem się też nad tym modelem 60 Hz, nie ma 144 Hz jak ten wyżej.
Nie mam, aż tak mocnego sprzętu do 144 Hz.

https://www.morele.net/monitor-iiyama-g-master-black-hawk-ge2788hs-772943/

Edytowane przez bl4d3pl
Opublikowano

Chyba najlepszy w tej cenie, mam nadzieję, że warto czekać, zamówiłem w niedzielę.
Wszędzie mają ten model tylko na zamówienie i na magazynie 0 szt.

Monitor odebrałem wczoraj i chyba trafiła mi się gorsza sztuka, od czasu, do czasu pojawiają się niebieskie paski, prześwity nie wiem jak to nazwać, nie są to artefakty i lubi zgasnąć (dioda cały czas świeci)
Zwrócić go nie mogę bo odebrałem osobiście w Komputroniku, będę musiał chyba oddać na gwarancję.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Cześć.   1. Otwieramy i czytamy instrukcję.   2. Podsyłamy wykonane kopie.   Mam nadzieję, że damy radę. Pozdrawiam
    • Ja Zew Prypeci przeszedłem dwa razy, raz na DX9c, później ze wszystkim na maksa, komp pozwalał na DX11.
    • 📝 Instrukcja wykonywania kopii zapasowej tematów z Forum PCLab.pl 📝 (do przeglądania w trybie offline)     Witam serdecznie Drodzy Forumowicze, być może nie mam wystarczająco wysokiego ilorazu inteligencji, dlatego długo zastanawiałem się, jak w prosty sposób przedstawić cały proces wykonywania kopii zapasowej offline tematów z Forum PCLab.pl dla wszystkich użytkowników.   Nie obyło się jednak bez wykorzystywania sztucznej inteligencji (da się przygotować wszystko bez niej, ale wtedy musimy więcej pomyśleć, a chciałem, żeby każdy mógł w miarę łatwo wykonać sobie kopię zapasową dowolnego tematu).   Moja instrukcja wykonywania kopii zapasowej tematów zakłada zapisywanie zrzutów poszczególnych stron tematów z forum do jednego pliku w formacie HTML, który można odczytać bez dostępu do Internetu (z wyjątkiem osadzonych multimediów, jak np. filmy YouTube - niestety, te wczytują się dopiero po uzyskaniu połączenia z Internetem).   Starałem się jak najbardziej uprościć cały proces, aczkolwiek instrukcja nadal zakłada wykorzystanie sztucznej inteligencji do wygenerowania listy komend, które wklejamy potem do pliku wykonywalnego, uruchamiającego aplikację Monolith CLI. Monolith CLI pozwoli nam na wykonanie zrzutów wszystkich stron tematu (jeśli takowe zawiera).   Cały proces przedstawiam poniżej, w kilku prostych krokach.   1. Pobieramy załączone do tego postu archiwum w formacie .ZIP, które zawiera aplikację Monolith CLI oraz plik wykonywalny .BAT o nazwie dump.bat, z przykładową komendą do wykonania jednego zrzutu jednej strony. 2. Otwieramy za pomocą dowolnego notatnika plik wykonywalny. 3. Jeśli chcemy zapisać wyłącznie jedną stronę tematu, modyfikujemy odpowiednio poniższą komendę. UWAGA: jeśli chcemy zapisać więcej stron tematu, przejdźmy od razu do kroku 6.   "monolith URL -o filename.html"   Podmieniamy cząstkę "URL" na nasz odnośnik do strony, której kopię chcemy wykonać. Cząstkę "filename" zmieniamy na wymyśloną przez nas nazwę pliku wyjściowego. 4. Nadpisujemy edytowany w notatniku plik .BAT, po czym uruchamiamy go. 5. Czekamy aż Monolith zakończy pobieranie strony internetowej. Po skończonej operacji, możemy uruchomić plik wyjściowy z rozszerzeniem .HTML o wybranej przez nas nazwie w dowolnej przeglądarce internetowej i przeglądać nawet bez dostępu do Internetu. 6. W celu zapisania wszystkich stron danego tematu, musimy przygotować polecenie dla Monolith w odpowiedni sposób. W tym celu posłużymy się sztuczną inteligencją (np. ChatGPT 4o). Do wykonania kopii zapasowej wszystkich stron wybranego tematu, będziemy potrzebowali tyle komend ile stron ma temat. Przygotujmy zatem całościową kopię zapasową tematu "Sylwester z Labem 2022". 7. Otwieramy czat ze sztuczną inteligencją i wprowadzamy do niego odpowiednio zmodyfikowane, poniższe polecenie, w którym cząstkę "URL" zmieniamy na podstawowy adres wybranego tematu. Pliki zostaną nazwane automatycznie, zgodnie z ciągiem znaków występującym po części "/topic/" w każdym adresie jaki wkleimy.   Based on the command: monolith URL -o filename.html, prepare me a list of X commands. In every command change the part "filename" to the string occurring in the URL after the part "/topic/", but remember to add (excluding the first command) the part "/page/2" (remember to increment the number in that part for each new command created) and then remove the symbol "/" from the filename. Please do not enumerate each command.   8. Temat pt. "Sylwester z Labem 2022" ma 4 strony. Wygenerować musimy zatem tyle komend, ile jest stron. Jego adres to:  https://forum.pclab.pl/topic/1360733-sylwester-z-labem-2022. 9. Modyfikujemy zatem polecenie w poniższy sposób i wprowadzamy je do czatu ze sztuczną inteligencją.   Based on the command: monolith https://forum.pclab.pl/topic/1360733-sylwester-z-labem-2022 -o filename.html, prepare me a list of 4 commands. In every command change the part "filename" to the string occurring in the URL after the part "/topic/", but remember to add (excluding the first command) the part "/page/2" (remember to increment the number in that part for each new command created) and then remove the symbol "/" from the filename. Please do not enumerate each command.   Cząstkę “URL” zmieniliśmy na adres pierwszej strony tematu, a część ”X” zastąpiliśmy dowolną ilością stron tego tematu (nie musimy kopiować wszystkich). Wklejmy teraz przygotowane polecenie do czatu i wyślijmy je do sztucznej inteligencji.     W rezultacie otrzymaliśmy komendy gotowe do wklejenia w naszym pliku wykonywalnym.   10. Edytujemy plik dump.bat w notatniku, wklejamy do niego otrzymane od ChatGPT komendy, po czym nadpisujemy go. 11. Uruchamiamy nadpisany plik i czekamy na zakończenie procesu wykonywania kopii zapasowej przez Monolith CLI. 12. Po zamknięciu okna, w rezultacie widzimy w folderze głównym pliki .HTML każdej ze stron tematu. Możemy teraz stworzyć nowy folder o nazwie "Sylwester z Labem 2022" i przenieść do niego te pliki. 13. Tak przygotowana kopia zapasowa jest gotowa do odczytu bez dostępu do Internetu, a po udostępnieniu na serwerze, można przeglądać je jak każdą stronę w Internecie. 14. Serdecznie zachęcam Was do przysyłania wykonanych kopii w tym temacie. Stwórzmy razem swoje wspólne archiwum! Chciałbym jednak byśmy usystematyzowali je nieco. W tym celu wykorzystamy Web Archive, ale to już wkrótce. Na razie pobierajcie wszystko co się da, bo wkrótce znika.   Pozdrawiam serdecznie!
    • A ty jesteś w stanie zaakceptować o polowe mniejsze zarobki, żeby polska mogła wydawac fortune na wojnę z rosją? Po za tym ukraińcy tez gina w tej wojnie. Ukraina do NATO nie wejdzie. Wejscie ukrainy do NATO oznacza, że zachód musiał by wysłąć tam swoje wojska. Ja nie widze, żeby nawet polacy mieli ochotę walczyć z Rosją. Rosja ma zasoby, żeby prowadzić długa wojnę na wyczerpanie.  Nawet jak ukraina będzie walczyć z 10 lat o i tak nie ma gwarancji zwycięstwa. Tylko kolejne mielenie ukraińcow i ruskich. Wojna tylko spowalnia odbudowę ruskich.
    • Nie wiem kto by chciał przechodzić S.T.A.L.K.E.R.A 2 drugi raz? Ale O.K 🤭
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...