michal1400 Napisano October 6, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano October 6, 2016 (edytowany) Witam, mam pewien problem z GTA V. Nie ładują mi się tekstury i mam spadki FPS. Na początek: sprawdzałem spójność plików gry na steam, reinstalowałem grę, oraz formatowałem dysk i instalowałem system od nowa, przywróciłem fabryczne taktowania na CPU i GPU. Grę mam zainstalowaną na dysku SSD Crucial MX100, 256GB, system to W10 Home 64bit. Ktoś ma jakąś sugestię dlaczego mam taki problem? Co mogę sprawdzić, co podmienić, RAM, GPU? Problem występuje tylko i wyłącznie w tej grze, a w szczególności w trybie Multiplayer. Edytowano October 6, 2016 przez michal1400 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtxxor Napisano October 6, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano October 6, 2016 Sprawdź ten SSD-ek programem AS SSD Benchmark - i zobacz, jakie on robi transfery i czas dostępu. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes Biznes Napisano October 6, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano October 6, 2016 Ostatni raz coś takiego miałem w GTA 4 sam wiesz dlaczego. Może tak jak @Xor dysk szwankuje? Może trzeba było zostać przy niezawodnym 840 EVO? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Opson6667 Napisano October 6, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano October 6, 2016 Wiele wskazuje na to że RAMu za mało albo jedną kość szlag trafił Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1400 Napisano October 6, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano October 6, 2016 Jeśli chodzi o RAM, to teoretycznie wykrywa mi 8 GB... Ale pożyczę sobie RAM z drugiego komputera (8 GB w jednej kości) i sprawdze na nie. Po sprawdzeniu dysku mogę wrzucić tu screena? Lepiej się na tym znacie i więcej mi powiecie na ten temat Tia... 840 Evo... Nie przypominaj mi o tym W GTA IV mieliśmy ten sam problem, tekstury nam się nie ładowały jak mieliśmy dość mocno zapełniony dysk, no ale tutaj na 256 GB mam tylko GTA V, CS, ETS, system i jakieś podstawowe programy, góra 100 GB. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtxxor Napisano October 6, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano October 6, 2016 Screena śmiało wrzucaj. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1400 Napisano October 7, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano October 7, 2016 https://imgur.com/LU8IqwI Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtxxor Napisano October 8, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano October 8, 2016 Dysk wygląda OK. Teraz sprawdź RAM Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1400 Napisano October 8, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano October 8, 2016 (edytowany) Podmieniłem RAM, i problem dalej występuje Co mogę jeszcze próbować zrobić? Mam możliwość podmiany 970 na 750 Ti i sprawdzenia, lub sprawdzenia mojej 970 w innym komputerze. Aha... https://imgur.com/a/A7OeK Edytowano October 8, 2016 przez michal1400 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się