Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym kupic PSU o mocy 650 Watów z mocną linią 12V, budzet około 450zł (+,-).

Musi być w pełni modularny a drugi atrybut na jakim mi zależy to żeby był cichy. (może pułpasywny)

Mam dwa typy (ale one chyba nie są półpasywne, przynajmniej tak mi się wydaje.

1. Zasilacz be quiet! POWER ZONE 650W 80PLUS Bronze

2. Zasilacz Corsair RM650X 80Plus Gold - 650W

Obecnie mam starego Corsaira, nigdy mnie nie zawiódł więc bliżej jestem modelowi od Corsaira.

Albo możę jakiś jeszcze inny?

Opublikowano

Dokładnie, RM650X także mogę polecić. Sam używam tego zasilacza. Jeden minus znalazłem: wiązka ATX 24-pin potrafi gubić oplot przy wtyczce... pruje się, a de facto odpinałem ją może raz. Poza tym cichy, stabilny... radził sobie z SLI GTX 1080 ;)

Opublikowano

Oplot chcę sobie sam zrobic, więc ten co będzie i tak chce zdjąć. Ale dzieki za info. Czyli to jest pół pasywny zasilacz ? A przewody są elastyczne czy nie bardzo ?

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tak, to pól pasywny zasilacz, rusza dopiero pod sporym obciążeniem, przy pracy z przeglądarką, officem wentylator nie rusza nawet, także świetna sprawa! Przewody nie są elastyczne, dość sztywne, ale porządne, dla mnie to akurat zaleta. Ja mam przedłużki do kabli pod kolor całego zestawu,  a i tak upchnąłem wszystko w nienajwiększej obudowie sztywność nie była wielką przeszkodą. :)

Opublikowano

ja też myślałem o przedłużkach, ale cały zestaw kosztuje chyba ze 300zł, więc prawie tye samo co zasilacza, a z drugiej strony są tylko w jednym kolorze. Ja chce zrobić w dwóch kolorach. A opot zamówiłem na aliexpresie za śmieszne pieniądze. bo 30metrów kosztuje 15zł. i robisz sobie jak chcesz, tyle że trzeba troche czasu poświęcić.

Opublikowano

Zależy ile kabli chcesz przedłużać, ile jest widocznych :) Ja mam tylko 3, na zasilaniu procesora, karty graficznej i główne zasilanie czyli 24pin, całość za 70zł :)

Fakt, jeśli się chce mieć indywidualną kolorystykę, to trzeba się samemu pobawić :)

Opublikowano

Jakiś czas temu padł mi Corsair AX650 po niecałych 2 latach użytkowania pod niewielkim obciążeniem, więc trochę się zraziłem do tej firmy. Teraz mam Seasonica 650W i szczerze mogę polecić.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• No faktycznie wygląda to przeciętnie. Screeny podrasowane jakieś w necie latają Faktycznie poziom Chernobylite.Świetny Hdr. Optymalizacja dobra. Grubo ponad 90 fps-4k Epic Q FG. Ściny niestety są co jakiś czas. Mutanty faktycznie za bardzo wytrzymałe. Trzeba będzie unikać z nimi walki jak tylko się da. Klimacik robi największą robotę.
    • Tylko NV promowała strasznie wtedy FG. Ciekawe co teraz wymyślą żeby wydoić więcej kasy.
    • Wczoraj w nocy dopiero ściągnęła mi się gra, odpalam i wyświetla się napis "porada nr 77: sen jest ważny coś tam coś tam..." myślę sobie, rzeczywiście! Wyłączyłem grę i poszedłem spać.
    • Słynna produkcja FromSoftware z 2015r. której remastera/portu na PC gracze wciąż nie mogą się doprosić:     Cóż, wygląda na to, że skoro "nie przyszła góra do Mahometa, przyszedł Mahomet do góry". Tekst z początku października: Kolejny exclusive z PlayStation 4 grywalny na PC. W dodatku w 60 fps   Film z 21.11 pokazujący aktualny stan i wydajność na emulatorze ShadPS4:   Trafiają się jeszcze błędy (2m15s, 6m50s na powyższym filmie), są spadki animacji i podobno gra potrafi łapać crashe, ale jest już raczej "bliżej niż dalej". Z komentarzy: Jest tam również wspomniane o wyciekach pamięci (memory leak). Mimo wszystko jestem zaskoczony że wygląda i chodzi to już tak dobrze.   Swego czasu, jak Demon's Souls zaczął śmigać na RPCS3, to Sony wypuściło remake tej gry. Kto wie- może w tym przypadku będzie podobnie?
    • Famitsu udostępniło dane ze sprzedaży gier i konsol w Japonii za ostatni tydzień. Jeśli chodzi o gry, to zwycięzca jest tylko jeden. Dragon Quest III Remake zanotował fantastyczny start. Jeżeli chodzi o PlayStation 5 Pro, to mówimy o dużym spadku zainteresowania. W zeszłym tygodniu było to 78 086 konsol, a teraz liczba wynosi 13 878. To jednak wciąż nieco więcej od PlayStation 4 Pro w analogicznym okresie. Switch błyskawicznie wrócił na pozycję lidera. Nintendo sprzedało w ostatnim tygodniu aż 62 158 konsol. Zobaczymy, jak sytuacja będzie prezentować się w następnych rankingach. 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...