kuba_wysz Napisano November 30, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 Witam mam problem mianowicie syn poprosił mnie o przełączenie zintegrowanej karty na kartę Nvidia w grze minecraft gdyż ma mało klatek na sekundę . Niestety nie wiem jak to zrobić więc proszę o pomoc. Sprzęt to laptop : Lenovo y 700-15 Zintegrowana karta i karta Nvidia 960 M Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haha3 Napisano November 30, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 Cóż możliwe że chodzi abyś przełączył ją w sterownikach. Nie wiem jak jest w przypadku niewidji ale spróbuj kliknąć prawym myszkiem na ikonke gierki i powinna być gdzieś opcja w stylu "uruchom używając karty graficznej nvidia" Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtxxor Napisano November 30, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 Tak, można kliknąć prawym przyciskiem na ikonce i uruchomić używając karty Nvidia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba_wysz Napisano November 30, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 Jak uruchamiam na nvidi mam tyle samo a jak odpalam na zintegrowanej też mam tyle samo. Nie wiem o co chodzi gdyż w innych grach bardziej wymagających fps są ponad 50. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haha3 Napisano November 30, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 Podejrzewam że obojętnie jak odpalasz to i tak gra chodzi na dedykowanym gpu. Możliwe że ustawienia graficzne w grze są ustawione zbyt wysoko i procesor (lub karta) nie wyrabia. Spróbuj pobawić się odległością renderowania i innymi ustawieniami graficznymi. Ewentualnie w opcjach gry ustawiłeś przez przypadek limit klatek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba_wysz Napisano November 30, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 Klatki na nieograniczone i specjalnie wziąłem ustawienia na minimalne a i tak jest poniżej 40 fps . . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtxxor Napisano November 30, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 Jaki jest w tym laptopie procesor? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba_wysz Napisano November 30, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 i5-6300 2.30ghz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtxxor Napisano November 30, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 Czterordzeniowiec... więc problemy procesorowe odpadają. Zabiłeś mi klina Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba_wysz Napisano November 30, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 Mam przypisane 3 rdzenie Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtxxor Napisano November 30, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 Używasz jakiejś aplikacji do przydzielania wątków programom? Jak tak, to odradzam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba_wysz Napisano November 30, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 Co dokładnie robią te aplikacje ? Bo nie wiem ,które to. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtxxor Napisano November 30, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 Czyli nie używasz ;) Sprawdź dysk twardy programem HD Tune - error scan, zakładka HEALTH i benchmark. Wklej screeny Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba_wysz Napisano November 30, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 To sporo potrwa Nie mogę wstawić screena. Wyskakuje okienko z napisem Strona do której próbujesz uzyskać dostęp nie jest dostępna dla Twojego konta. Cytat Musi być ten error scan ? To się do rana będzie robić. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtxxor Napisano November 30, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 Wrzuć na postimg.org i daj linka. Jeśli chodzi o error scan - warto się upewnić, że dysk nie szwankuje. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haha3 Napisano November 30, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 Proponuje również sprawdzić temperatury podzespołów aby sprawdzić czy sprzęt nie throttluje. Polecam MSI Afterburner z zainstalowaną nakładką Riva tuner Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba_wysz Napisano November 30, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 https://postimg.org/image/fr7ocnyib/ benchamark https://postimg.org/image/yr3i1otp5/ health https://postimg.org/image/6ct3vabtz/ error scan Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gtxxor Napisano November 30, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 Ten transfer na dysku spada niebezpiecznie nisko. Tu może być problem Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haha3 Napisano November 30, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 Wydaje mi sie że miałby wtedy lagi przy wczytywaniu tekstur. Skoro w innych gierkach chodzi elegancko. A w jakich innych grach testowałeś? Najlepiej jakbyś sprawdzał w jakichś rpgach gdzie jest dużo tekstur do wczytywania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba_wysz Napisano November 30, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 Jest jakieś rozwiązanie? To na 100 % powód? Bo w innych grach wszystko śmiga jak powinno. Na przykład sniper elite 3 na najwyższych wszytko płynnie world of tank tak samo ponad 50 fps i najwyższe możliwe ustawienia. The forest również to samo. Jak widać sprzęt radzi sobie. No ale takie gry w porównaniu do minecrafta to bajka Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haha3 Napisano November 30, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 Moim zdaniem nie jest to wina dysku. Możesz spróbować przeinstalować grę i sprawdzić temperatury jak pisałem kilka postów wyżej. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba_wysz Napisano November 30, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 Może być inny program np HWmonitor ? https://postimg.org/image/bcpoo9ogl/ https://postimg.org/image/ssbwsjlch/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haha3 Napisano November 30, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 sprawdź temperatury podczas gry w minecrafta. W spoczynku przecie nic sie nie dzieje Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuba_wysz Napisano November 30, 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 Cytat Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haha3 Napisano November 30, 2016 Zgłoś Udostępnij Napisano November 30, 2016 temperatury w pełni akceptowalne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się