Skocz do zawartości

Playstation 4 + HDMI Spliter + Optical Spliter

Barcelona

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, temat trochę dziwny ale może będziecie w stanie mi doradzić. Posiadam konsole Playstation 4. Do niej mam dokupioną nagrywarkę Avermedia LGP Lite. Wszystko działa świetnie jednak chciałbym dokupić HDMI Spliter ponieważ często oglądam filmy na Netflix i jest wymagana opcja HDCP w konsoli. Teraz muszę trzymać kable na wierzchu i jak chce coś obejrzeć to muszę przełączać kable pomiędzy konsolą-nagrywarką-TV. Spliter ułatwił by zadanie bo wszystko schowałbym z tyłu i po problemie. Tylko pytanie czy taki spliter obsługuje HDCP i czy w ogóle jakikolwiek spliter to obsługuje. 

Druga sprawa to czy istnieje możliwość podpięcia się w jakiś sposób pod kabel optyczny aby przekierować dzwięk z mikrofonu do nagrywarki. W nagrywarce mam wejście audio na jacka. Aktualnie korzystam ze słuchawek bezprzewodowych które właśnie korzystają z wejścia optycznego.

Pozdrawiam ;) 

Splittery z HDCP są dostępne... oczywiście rozumiem, że potrzebujesz coś pod HDMI 1.4, nie HDMI 2.0a i PS4 Pro? Około stówki + wys. Cię taka zabawa wyniesie. Sam korzystałem z czegoś w tym stylu: https://archiwum.allegro.pl/oferta/nowy-rozdzielacz-switch-splitter-hdmi-2x4-hdcp-i6575403645.html

ok, chyba zdecyduje się na tego

https://ligawo.pl/Produkt/6518717_HDMI_Splitter_1x2_HighSpeed_1080p_3D

Muszę jeszcze do nich napisać w sprawie HDCP bo nigdzie o tym nie wspominają.

Masz jakiś pomysł odnośnie przechwycenia sygnału który idzie kablem optycznym? Ten kabelek jest wpięty z jednej strony do konsoli a z drugiej do sticka który przesyła sygnał drogą bezprzewodową. Nie wiem czy to w ogóle możliwe żeby to zrobić.

Pozdrawiam!