Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry. Kupiliśmy niedawno laptop przez stronę morele. Od samego początku wydaje mi się, że bateria jest dość słaba. Czy jest opcja jakoś zobaczyć czy jest z nią wszystko w porządku ?

Sytuacja wygląda tak, że przy 100% baterii i zmiany odświeżania na 60 oraz słabej jasności i większości opcji na low bateria w rozgrywce TFT ( lol ) spada z 100% na 20% co jest bardzo szybko patrząc, że rozgrywka trwa mniej więcej 30 min.
Zrobiłem test w cmd i widzę tam coś podobnego .
Proszę o sprawdzenie tego pliku i doradzenie czy tak ma to wyglądać czy może jest coś nie tak i lepiej oddać sprzęt.

Laptop MSI Bravo 17 D7VEK-092XPL Ryzen 5 7535HS / 16 GB / 512 GB / RTX 4050 / 144 Hz

Pozdrawiam,
Puchaczewski Grzegorz

battery-report.pdf

Opublikowano

Cześć. Dziś włączyłem rozgrywkę tft 30 min i z 97% na 51%. Dodam, że wszystko w laptopie ustawione na low aby jak najmniej ciągło baterii oraz podłączona jest podkładka chłodząca co by temperatura podzespołów była jak najmniejsza

battery-report.pdf

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Tak prawdę powiedziawszy nikt Ciebie nie uświadomił, że w lapkach gamingowych granie na baterii mija się z celem? Naprawdę tu nie ma co kruszyć kopii. Na moim Aorusie 7 godzina i można kończyć grę, na córki MSI Brawo 15... 50 min i też po graniu. Coś za coś to nie cieniutkie lapki do wielogodzinnej pracy w korpo. 

Edytowane przez Grandal
  • Upvote 1