JądroChoroszczy Napisano September 25 Zgłoś Udostępnij Napisano September 25 Cześć! Mam problem z płynnością w grach, mimo że osiągam wysokie FPS. Gry często wyglądają, jakby obraz szarpał, mimo że licznik FPS tego nie pokazuje. Specyfikacja mojego PC: Procesor: AMD Ryzen 5 3600 Karta graficzna: RX 5700XT RAM: 16 GB Sterowniki są aktualne,a temperatury są w normie, problem występuje w każdej grze, niezależnie od ustawień. Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym? Każda rada będzie mile widziana! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano September 25 Zgłoś Udostępnij Napisano September 25 Capframex zrób test 60-120 sek wrzuć wynik. hwinfo też by sie stykło czy nie throtluje Jaki ram Mhz ? i Cl Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JądroChoroszczy Napisano September 25 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano September 25 @Dziarson Ram to patriot viper 4 3200mhz, cl16, i to są dwie kości takie same po 8gb, aczkolwiek sprawdzałem tez w menedżerze zadań, i pokazuje prędkość 2133mhz. Co do tego testu capframex, to zrobiłem go, tylko ze to jest taki jeden wielki plik tekstowy i nie jestem pewny czy o to ci chodziło, sorry jestem w tym zielony więc wole sie upewnić. I z hwinfo też nie do końca wiem co tam zrobić . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano September 26 Zgłoś Udostępnij Napisano September 26 Ram masz właczone xmp w biosie? Cap przechodzisz na analysis i screena dołu wrzucasz . hwinfo to nas interesuje 2x8 GB ramu troche mało. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JądroChoroszczy Napisano September 26 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano September 26 @Dziarson Tak, jakiś czas temu włączałem xmp w biosie, aczkolwiek problem wystepował juz przed właczeniem. Tutaj wysłalem całe z hwifno, gdyż troche inaczej to u mnie wygląda niż u ciebie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano September 26 Zgłoś Udostępnij Napisano September 26 Nie masz właczonego XMP. Włacz bedziemy mysleć dalej jak coś.Ogólnie powinno działąć normalnie tylko ten ram moze sie dławic w grach.; Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JądroChoroszczy Napisano September 26 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano September 26 @Dziarson Włączyłem xmp, sprawdziłem przy horizon zero dawno, generalnie jest duża poprawa jeśli chodzi o płynność, aczkolwiek są momentami takie mikroprzyciecia trwające ułamek sekundy, i przy np 70 FPS już płynności nie ma, natomiast jeśli fpsy są wyższe, to jest znaczna poprawa w porównaniu do tego co było przed, i bywa takie dziwne uczucie przy poruszaniu myszką, coś jakby był włączony v-sync, oczywiście mam go wyłączonego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano September 27 Zgłoś Udostępnij Napisano September 27 Ludzie mieli dośc problemy z 5700X,uzywająć ustawien AMD . podobne problemy jak ty rozwiazanie "FINAL UPDATE AND "FIX": Threw 5700xt out of the window, went and bought rx 590. " Zasadniczo może to byc prawda że ta karta jest spierdolona od początku. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JądroChoroszczy Napisano September 27 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano September 27 @Dziarson Czyli z tego co zrozumiałem, i jest napisane w tym "rozwiązaniu", to wychodzi na to że po prostu wymienić tę kartę tak? To może spróbuję tego RX 590. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziarson Napisano September 28 Zgłoś Udostępnij Napisano September 28 z deszczu pod rynne kup jakąś nvidie . Zasleży oczywiście ile masz kasy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JądroChoroszczy Napisano September 28 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano September 28 @Dziarson W sumie racja, juz wbijam w to amd. Teraz na kartę mógłbym przeznaczyc myśle z 600 zł, nvidie jakąś. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się