Santino 6 Opublikowano 12 Października Opublikowano 12 Października Witam serdecznie czy ktoś może wie gdzie mogę kupić nowe oryginalne pady do słuchawek HyperX Cloud Alpha? Mogą być też nieoryginalne ważne by były dobrej jakości i pasowały bo sprawdzałem trochę i jest pełno chłamu, który albo nie pasuje albo jest tragicznej jakości. Z góry dzięki za polecenia oraz pozdrawiam.
Send1N 309 Opublikowano 5 Listopada Opublikowano 5 Listopada (edytowane) Ja kupiłem te https://allegro.pl/oferta/2x-czarne-zapasowe-wymienne-nauszniki-na-sluchawki-do-naprawy-sluchawek-15282801673 dobra jakość i nigdy więcej padów z eko skóry komfort jest nieporównywalny względem oryginałów które przyklejają się do uszu + jest o wiele chłodniej, przez pierwszy dzień można mieć wrażenie że trochę mniej tłumią otoczenie co jest normalne przy bardziej oddychającym materiale ale po kilku godzinach się przyzwyczajasz i zapominasz a plusów jest więcej. A co do spasowania to nie jest tak że któreś nie pasują jeżeli masz w opisie że pasują tylko założenie wymaga odpowiedniej techniki, często można mieć wrażenie że pady zwyczajnie nie pasują bo ktoś nie umie po prostu ich założyć, przyznam szczerze że z tymi które podlinkowałem wyżej też szarpałem się 15 minut Edytowane 5 Listopada przez Send1N 1
Miczi_82 2 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Też kupowałem na allegro, można dostać i welurowe i ekoskórę. Problemem jest jedynie to, że mogą być ciasne albo bardzo ciasne, ciaśniejsze przy wkładaniu niż oryginalne. Ale powinny pasować. 1
MAKU 19 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada O dobrze ze ktos zalozyl taki temat, przypomnialo mi sie ze mam jeszcze dwie pary stingerow bez padow gdzies schowane, spisane na zapomnienie, musze zerknac na aliexpress po ile sa jakies zamienniki to moze jeszcze je uratuje
Send1N 309 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Ogólnie to polecam wszystko inne niż eko skóra, przesiadając się po 2 latach komfort siedzenia teraz jest nieporównywalnie lepszy niż przyklejające się pady do głowy i spocone uszy
Tankietka 15 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada (edytowane) Swego czasu kupiłem te i dają radę. Po 1,5 roku użytkowania bez ubytków (ale to raczej nie jest prawdziwa skóra): https://allegro.pl/oferta/nauszniki-gabki-do-hyperx-cloud-skora-naturalna-13174346442 EDIT: Widzę, że aukcja już zamknięta ale może znajdzie się coś podobnego. Edytowane 8 Listopada przez Tankietka 1
Send1N 309 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Czyli ten sam lipny materiał co oryginały może trochę lepiej izolują otoczenie ale cała reszta jest na minus
Santino 6 Opublikowano 8 Listopada Autor Opublikowano 8 Listopada Witam wszystkich i dzięki za wskazówki dawno tutaj nie zaglądałem bo przez długi czas nie było żadnej odpowiedzi ale widzę, że wątek się rozkręcił to i ja się odezwę Pozdrawiam.
Miczi_82 2 Opublikowano 8 Listopada Opublikowano 8 Listopada Zauważyłem sporą różnicę w izolacji między skórzanymi, jakakolwiek by to nie była skóra, a welurowymi, czy też weluro podobnymi, bo niczego nie można być pewnym. Więc coś za coś. W skórze jak dla mnie dźwięk też jest lepszy, głębszy, bo tak nie ucieka. Więc warto zwrócić uwagę na barwę dźwięku.
poszukiwaczGPU 5 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada @Send1N @Miczi_82 A to nie jest tak, że pomijając zupełnie wygodę, te skórzane/eko lepiej oddają niskie tony od welurowych/materiałowych? Co np. w filmach czy grach może mieć znaczenie?
Send1N 309 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada Tak jest o czym wspomniałem niskie tony są nieco lepsze na skórce bo jest lepsza izolacja ale jak kupilem welurowe to do eko skóry już nie wrócę, dużej różnicy nie ma, przyzwyczaiłem się po jednym dniu 1
ElProblemos 8 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada @poszukiwaczGPUDużo zależy od samej grubości pada i materiału "gąbki" w środku. Na K702 z odblokowanymi portami bassflex, które mają fabryczne welury sub bas mam atomowy. Kiedyś próbowałem pady Dekoni z skóry owczej 2 pary, jedna całkowicie pokryta, jedna hybryda ściana z grubej skóry, a góra futerał, i bas był dużo słabszy niż na welurach - z samego faktu że te pady były wyższe i mniej kompresowały się od nich. W przypadku zamienników-klonów/podróbek oryginalnych padów też trzeba brać pod uwagę że mogą być dużo twardsze i nie ulegać kompresji w przeciwieństwie do fabrycznych. Ostatnio miałem taką nieprzyjemność zamawiając zamienniki noname do K702 za 5 dych, o ile samo wykończenie welurowe było pierwszej klasy, tak już gąbka w środku nie... i przez to słuchawki kompletnie inaczej grają, wprost źle bo całe pasmo uległo zmianie, na gorsze. No niestety, poszukiwanie zamienników odbywa się metodą prób i błędów. Skoro dostałeś rekomendację czegoś co już działa, to nie warto kombinować dalej. 1 1
Miczi_82 2 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada To jest też tak, że ucho się przyzwyczaja. Jeśli porównuje się dwie rzeczy obok siebie, to momentalnie wyłapiesz różnicę. Ale jeśli dłużej używasz tylko jednej, to gubisz tą świadomość i zapominasz o tym, co było niby lepsze w tym drugim modelu. Tak czy siak nie ma co popadać w paranoję.
Send1N 309 Opublikowano 11 Listopada Opublikowano 11 Listopada Wyłapałem jeszcze drugą różnicę między oryginałami a welurowymi, z tego co znajomi mówią to teraz mam przebicie ze słuchawek do mikrofonu gorsza izolacja zrobiła swoje, dopiero jak ściszę dźwięk to przestaje mnie przebijać a wcześniej wystarczyło mieć tylko microphone boost na off (w moim przypadku opcja AGC na xonarze)
Rekomendowane odpowiedzi