Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Z tym Harvardem to nie śledziłem, nie znam konkretnej sytuacji, ale podejrzewam tak:

1. Poprzednicy faktycznie zrobili problem

2. Trump obiecał problem załatwić

3. Trump odpierd(zie)la manianę. Problemu nie rozwiązuje, ale kilku przygłupom starczy, że coś robił. Skoro coś robił, to zrobił, dotrzymał słowa, jest wspaniały.

4. Przy okazji to tworzy kolejny problem. Większy niż ten pierwszy

Jak rozumiem pomysł "pro-hamasowcy, wypierd(zie)lać!", to jednak Azjatom (pomijając Chińczyków, bo tu by się przydało lepiej wyłapywać pracowników Partii Puchatka) zabraniać wstępu  to raczej głupi pomysł. Nie chodzi mi "Azjatów" w nowoczesnym znaczenie.

Zdaje się, że oj.. tu będę rasizm uprawiał teraz, uwaga! zdaje się że Azjaci z np. Japonii wyższe IQ niż rodowici Amerykanie.

Aż lewica w USA musiała się zabrać za równość i pięknie antyrasistowsko poprawiła kryteria dostania się na niektóre uczelnie poprzez dodanie koloru skóry jako kryterium, w efekcie czego skośnoocy geniusze się nie dostali, bo mieli za mało pigmentu w skórze. Wszystko wedle słynnego powiedzenia Abrahama Lincolna jakie wygłosił na Tiktoku: "you can't be rasist against white people". No tutaj nie do końca white, ale zasada działa.

Wyborcy Trumpa na to się z lekka zdenerwowali, a szopki pro-hamasowskie na różnych uczelniach i wypowiedzi coniektórych szych tych uczelni narysowały pewnie czerwone kółka na Harvardzie, a ślepy Trump zaszarżował i walnął z dyni. Potłucze wszystko, niczego nie naprawi, narobi burdelu... 

ale Magowcy krzykną "f.. yeah!"

Ichnie TVPIsy wszystko ładnie im wyjaśnią. 

* * *

Prezydenty

Nie śledziłem też tego, ale wygląda na to, że udział Nowogrodzkiego w bójkach kiboli to nie fake.

Pewnie wygra wybory, a potem na spotkaniu dyplomatycznym z głowami innych państw będzie

- Mr. Nawrocki. What is your opinion?

- co? co się tak k... gapisz? J... ci?

a potem wywiozą Von Der Leyen na noszach i jak się ludzie zapytają to co się stało to usłyszą od ochroniarza

- Karol je...ł z dyni, bo go wk...ła

Edytowane przez VRman
Opublikowano

@TheMr. na czym miałoby polegać to zderzenie ze ściną dla trumpistów?

Oni uczelnie wyższe od dawna uważają za wrogie Republikanom, religii itd. Ogólnie za "lewackie".

Stanowe w stanach republikańskich mocno spacyfikowali zwyczjanie mając władzę dawno, mają też swoje "uczelnie chrześcijańskie".

Zostały prywatne, poza religijnymi, oraz stanowe w stanach demokratycznych.

Tu widać duże uderzenie. Jeśli się powiedzie i nie zostanie zablokowane sądownie to z uniwersytetu Harvarda odejdzie ok 25% studentów. W tym wielu topowych, bo ściągają najlepszych z wielu kierunków świata.

I jeśli to się pomarańczowym uda, to zrobią to samo z innymi uczelniami, więc Ci studenci nie będą w stanie dokończyć studiów w USA. A przynajmniej nie na tych najlepszych uczelniach.

• Confused 1
Opublikowano

4 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Oni uczelnie wyższe od dawna uważają za wrogie Republikanom, religii itd. Ogólnie za "lewackie".

No ja bym powiedział, że jednak lewackie, a nie "lewackie".

Obie strony mają chore pomysły, których absolutnie nigdy nie powinno być na renomowanych uczelniach. A są. 

Powinno się powrócić do normalności, czyli neutralności i wierności logice i nauce, a nie politycznym czy religijnym poglądom.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Badalamann napisał(a):

@TheMr. na czym miałoby polegać to zderzenie ze ściną dla trumpistów?

Stanowe w stanach republikańskich mocno spacyfikowali zwyczjanie mając władzę dawno, mają też swoje "uczelnie chrześcijańskie".

Zostały prywatne, poza religijnymi, oraz stanowe w stanach demokratycznych.

Tu widać duże uderzenie. Jeśli się powiedzie i nie zostanie zablokowane sądownie to z uniwersytetu Harvarda odejdzie ok 25% studentów. W tym wielu topowych, bo ściągają najlepszych z wielu kierunków świata.

I jeśli to się pomarańczowym uda, to zrobią to samo z innymi uczelniami, więc Ci studenci nie będą w stanie dokończyć studiów w USA. A przynajmniej nie na tych najlepszych uczelniach.

Zderzenie ze ścianą to w ciągu 4 lat brak kadr, brak wykształcenia, brak ludzi do IT, brak umiejętności do szeregu prac potrzebnych gospodarce. Właśnie tak jak wspomniałeś, Harvard i uczelnie w USA żyły z ściągania intelektu i wykorzystywania tego a jak pójdzie na to ban no to USA będzie miało przesrane oględnie mówiąc. 

Edytowane przez TheMr.
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, LeBomB napisał(a):

Dlatego to dość duża różnica jest czy ktoś jest skrajnie lewicowy lub prawicowy, czy po prostu tylko lewicowy lub prawicowy. 

Szkoda, że takiej samej energii nie ma gdy to prawicowiec coś odwali.

Ja wiem, że ostatnia dekada zachodniego wandalizmu i terroryzmu lewicowcami stoi, ale jak czasem się trafi zyeb pokroju Breivika to wszyscy grzmią na temat niszczenia umysłu przez prawicowe ideały.

Jak LEWICOWIEC taki jak pan Rodriguez coś odwali to wtedy jest "oj tam, oj tam". To nie jest lewicowiec tylko lewak! A w ogóle to nie wolno całokształtu ideologi malować tak szerokim pędzlem. Do tego nie zapominajmy o prawicy! 😤

To jest lewicowiec. I do tego wytwór uczelniany inicjatyw DEI. I trzeba bardzo głośno i bardzo szeroko o tym przypominać.

Edytowane przez crush
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@Crew 900 "Raczej nie bo tu ciągle gnoisz rząd Tuska i Trzaskowskiego."

Staram się zachować równowagę której wy nie zachowujecie wychwalając jedynie Koalicje obywatelska Tuska i Trzaskowskiego a gnojąc PIS i Nawrockiego , jeżeli większość na forum była by proPIS to "ciągle gnoił" bym PIS
Zawszę płynę pod prąd

Edytowane przez voltq
  • Haha 1
  • Confused 2
  • Upvote 1
Opublikowano

@crush a czy ja gdzieś napisałem, że to jest "oj tam oj tam"? Nie. Napisałem że KAŻDA skrajność jest zła. Napastnik to przedstawiciel skrajnej lewicy. Breivik kiedyś należał do Partii Postępu, uważanej w Norwegii za partię skrajnie prawicową. Jedno i drugie uważam za złe. Ty teraz próbujesz wrzucać wszystko do jednego wora, lewicę, centrolewicę, centroprawicę i prawicę wrzucić i podzielić jako skrajną lewicę i skrajną prawicę, a tak po prostu nie jest i nie było. 

Jak ktoś tego nie rozróżnia to jego problem i jak media piszą inaczej, to miej pretensje do nich, nie do mnie, ja tu się wyraziłem bardzo jasno.

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, Winter napisał(a):

Dlatego ostatnio 17 pakiet sankcji poszedł. "Poddajemy się" :E 

lepiej poczytaj geopolitykow zamiast sie wyglupiac nastepnym razem

a dla wlasnego dobra lepiej nie zaglaj do tego 17 PAKIETU SANKJI XD

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
58 minut temu, Winter napisał(a):

Idioci.

Prawdziwymi idiotami są ci którzy dolali paliwa do tego wybryku. To naprawdę trzeba być idiotą żeby robić ogólnopolską obławę na dzieciaka przebranego za Zorro w trakcie kampanii wyborczej. Który zrobił, no właśnie co? Nielegalne wejście na dach? :smiech:

Opublikowano
Godzinę temu, Winter napisał(a):

Idioci.

Oni ponoć Trzaskowskiego chcieli obciążyć ale prochy chyba pojechały w inne miejsce :E

3 minuty temu, Zdzisiu napisał(a):

To naprawdę trzeba być idiotą żeby robić ogólnopolską obławę na dzieciaka przebranego za Zorro w trakcie kampanii wyborczej.

Ogólnopolską obławę? To ciekawe bo gdyby nie ten wpis to bym nawet o tym nie wiedział. Jakaś kiepska chyba ta "obława".

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
W dniu 21.05.2025 o 20:54, Kris194 napisał(a):

Bodnar poczuł, że mu się pod dupą pali i coś się odkorkowało? 🤔

Niezależnie co zrobi i tak od dawna jest do wymiany. Podobnie Siemioniak. To będą jedni z twarzy porażki Trzaskowskiego, jeśli faktycznie przegra II turę.

A tak ponadto, patrzę na Pińskiego, to on się wyłysiał, znaczy ogolił się na łyso i teraz na swoich materiałach pokazuje się łysy. Ciekawe jaki zakład związany z wyborami prezydenckimi przegrał? :E Bowiem nie wierzę, żeby zgolił sam z siebie długie włosy.

Edytowane przez Spl97
  • Confused 1
Opublikowano
Teraz, Zdzisiu napisał(a):

Nie ważne co to jest, ważne jest jak to daje się przedstawić w trakcie kampanii. Mózgi z KO sami dolali do tego paliwa. 

Oczywiście. Bo takim jak ty prawicowym kłamczuchom kłamstwa nie przeszkadzają, wy się w nich lubujecie. Na nich jest oparta cała prawicowa retoryka :) 

• Upvote 5
Opublikowano
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Oczywiście. Bo takim jak ty prawicowym kłamczuchom kłamstwa nie przeszkadzają, wy się w nich lubujecie. Na nich jest oparta cała prawicowa retoryka :) 

A gdzie tu kłamstwo? 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Zdzisiu napisał(a):

A gdzie tu kłamstwo? 

tu

35 minut temu, Zdzisiu napisał(a):

. To naprawdę trzeba być idiotą żeby robić ogólnopolską obławę na dzieciaka przebranego za Zorro

• Confused 1