Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, kubikolos napisał(a):

Uśmiechniętym wyborcom KO musi ładnie przepalać styki jak ich kandydat dokonuje takiej transformacji po wyborach w USA

Nic nikomu się nie przepala, to nie pieski, które bija brawo w sejmie, bo wybrano takiego, a nie innego prezydenta w USA, to pragmatyczni politycy, którzy widzą co się stało i nie obrażają się jak długopis, tylko wiedzą, że dla dobra Polski trzeba grać w karty, jakie dał los, czy to się podoba, czy nie

Edytowane przez SylwesterI.
  • Haha 1
  • Upvote 4
Opublikowano
4 godziny temu, hubio napisał(a):

O takich imigrantach jakich my mamy czyli Ukraińcach to tacy Francuzi albo Niemcy albo Skandynawowie by tylko marzyli :) Bo tam część ich imigrantów pracuje, ale niestety też pewna mała część tworzy gangi :) U nas jak się złapie jednego albo 2 Ukraińców na jakimś przestępstwie na kilka mln to już wielkie halo. A jak było wcześniej mówione pracują na ZUS, na podatki. Wykonują wiele prac fizycznych. Nawet jakby spytać wyborcę konfy to on ogólnie jest przeciw Ukraińcom, ale jakby spytać czy miał jakieś nieprzyjemne sytuacje z nimi w życiu osobistym to będzie chwalił, że fajni ludzie, przyjaźni i pracowici :) Natomiast jestem przeciwny aby korzystali z przywilejów socjalnych jak Polacy np. 800+ i innych. Uważam też, że nie powinny ich obowiązywać regulacje odnośnie najniższej krajowej. Jedynie zasad BHP. Dlaczego? Bo Ukraina nie jest w UE i także regulacje państw członkowskich nie muszą być jednolite dla obywateli danego kraju i imigrantów.

Nie ma tygodnia, żeby Ukraińca nie złapano na przemycie ludzi z granicy z Białorusią. Także przestań pieprzyć bzdury.

4 godziny temu, kalderon napisał(a):

A ja bez kozery powiem pińcet! A na poważnie to ci obywatele uratowali nam ZUS i rynek pracy przed upadkiem.

Tak jak w Niemczech uratowali, gdzie 80% siedzi na socjalu. Wypad do Kijowa.

• Upvote 1
Opublikowano
14 minut temu, Winter napisał(a):

Nie ma tygodnia, żeby Ukraińca nie złapano na przemycie ludzi z granicy z Białorusią. Także przestań pieprzyć bzdury.

Ale to są dane anegdotyczne. Ich tu u nas siedzi ile? A złapanych na takim procederze jak najbardziej wysyłać do Kijowa. Ba. Polaków też.

80% Ukraińców w Niemczech siedzi na socjalu?

Opublikowano

Powiem szczerze że nie śledziłem wywiadów Kamali i wiem że to co wklejam poniżej to wyrwane z kontekstu zdania pod przeróbkę jakich wiele z tego filmu. Ale ona naprawdę miała taki styl wypowiedzi jak te fragmenty? Przecież tego bełkotu to się słuchać nie da lol, i oni dziwią się że Trump ją zmiażdżył w wyborach? 

Opublikowano
19 minut temu, Winter napisał(a):

Tak, tak. Wypad, wynocha itd. Na forach. A w realu ludzie siedzą cicho nawet jak są świadkami jakiejś awantury np. w markecie.

Opublikowano

Ale zdajesz sobie sprawę z polityki ruskiej w byłych republikach? Gdzie do rdzennej ludności dodawano ruskich z głębi kraju, działo się to we wszystkich republikach, więc masz Ukraińców z Ukrainy i masz "Ukraińców" identyfikujących się z Rosją. Oczywiście zawsze znajdzie się rdzenny Ukrainiec, który za kasę pomaga ruskim wrzucać "imigrantów", tak jak BYLI Polacy, którzy kradli w Niemczech, było ci miło, jak przez to Niemcy mówili o WSZYSTKICH Polakach "złodzieje"

stereotypy i uogólnienia to kolejna ze sztuczek ruskiej propagandy

Opublikowano
24 minuty temu, crush napisał(a):

Ale to są dane anegdotyczne. Ich tu u nas siedzi ile? A złapanych na takim procederze jak najbardziej wysyłać do Kijowa. Ba. Polaków też.

80% Ukraińców w Niemczech siedzi na socjalu?

Śledzę konto Straży Granicznej na Twitterze, więc widzę co się dzieje. To jest nagminne, że jakiś Ukrainiec bawi się w przemyt. Na złość Putinowi oczywiście to robi.

Przecież to było ostatnio wszędzie rozpowszechniane. Nasi "bracia" ze wschodu w Niemczech zrobili sobie zasiłkowe Eldorado.  80% "braci" w Niemczech nie pracuje.

16 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Ale zdajesz sobie sprawę z polityki ruskiej w byłych republikach? Gdzie do rdzennej ludności dodawano ruskich z głębi kraju, działo się to we wszystkich republikach, więc masz Ukraińców z Ukrainy i masz "Ukraińców" identyfikujących się z Rosją. Oczywiście zawsze znajdzie się rdzenny Ukrainiec, który za kasę pomaga ruskim wrzucać "imigrantów", tak jak BYLI Polacy, którzy kradli w Niemczech, było ci miło, jak przez to Niemcy mówili o WSZYSTKICH Polakach "złodzieje"

stereotypy i uogólnienia to kolejna ze sztuczek ruskiej propagandy

Wow, narracja się nie zgadza to trzeba wymyślać bzdury. Dodają ich też do masła Sylwestri. Jak smarujesz to wyskakuje kacap. Idziesz do ignorowanych mój ty kolego, bo nie mogę czytać tych bzdur.

Opublikowano
1 minutę temu, Winter napisał(a):

Śledzę konto Straży Granicznej na Twitterze, więc widzę co się dzieje. To jest nagminne, że jakiś Ukrainiec bawi się w przemyt. Na złość Putinowi oczywiście to robi.

Przecież to było ostatnio wszędzie rozpowszechniane. Nasi "bracia" ze wschodu w Niemczech zrobili sobie zasiłkowe Eldorado.  80% "braci" w Niemczech nie pracuje.

Podziel się tymi "wszędzie rozpowszechniane" zobaczymy, kim są ci "wszędzie"

Opublikowano
13 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

było ci miło, jak przez to Niemcy mówili o WSZYSTKICH Polakach "złodzieje

O. I tu dochodzimy do kluczowego problemu - mentalności ofiary.

Ja nie winię absolutnie nikogo za to, że w 90tych mówiono, że Polacy to zlodzieje. Bo to była w 100% prawda. Mieliśmy od groma dziupli, złodziei i przerzutu na wschód i Bałkany.

Czy teraz mamy taką opinię? Nie, bo sobie z tym problemem poradziliśmy do tego stopnia, że nie jesteśmy już z tego znani.

I tak to powinno wyglądać dla każdej nacji. Lewicowcy, szczególnie zachodni, lubią mówić o "potrzebie doedukowania się" w kwestiach dla nich istotnych. I że to nie ich zadanie uczyć heteryka o problemach homo, czy białego o rasizmie. To ja sam mam zasięgnąć wiedzy o tych problemach.

No to analogicznie nie moim zadaniem jest cywilizowanie innych nacji. Skoro ktoś tu przyjeżdża i nie ogarnął aspektów kulturowych i prawnych to niech w*******a i wróci jak się doedukuje.

Opublikowano (edytowane)

Taka uwaga formalna: na labie był porządek: lewa strona w off polityczny, prawa w temacie o imigrantach :D , a teraz tutaj to już się robi niezły kocioł... Ja nie wiem czy część osób przetrwa bez bana nawet do końca roku bo to jak w meczu: moderacja jeszcze nie dała nawet żółtej kartki więc gracze sobie pozwalają na coraz więcej... :)

Pozdrawiam z centrum w sensie dosłownym i w przenośni :) 

edit// o już widzę, że moderacja właśnie dała żółtą kiedy pisałem posta - wierzcie albo nie, ale pisząc ten post jednocześnie moderator pisał swój :) Zbieg okoliczności albo telepatia :)

Edytowane przez hubio
Opublikowano
9 minut temu, Winter napisał(a):

Kilka kwestii.

1. Kilku w miesiącu to dalej są znikome wartości biorąc pod uwagę ilu ich u nas jest.

2. Jak wyżej, tam jest za duży tygiel. Ten Ukrainiec może równie dobrze być ruskim, Białorusinem albo jeszcze kim innym z Ukr paszportem

3. A dane o naszych zdrajcach dla porównania skali są?

Na to potrzebowałbym jakieś źródło. Bo u nas były oficjalne informacje o tym, że 80% kobiet podjęło pracę w ciągu roku. I to widać wszędzie dookoła.

9 minut temu, Winter napisał(a):

Meanwhile, 78% of Ukrainians found work in Denmark, 66% in the Czech Republic, 65% in Poland, 56% in Sweden and Britain, and 50% in the Netherlands.

The high percentage of unemployed Ukrainians in Germany is explained by the high levels of social security and Ukrainians’ advanced qualifications (72% have a higher education).

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, crush napisał(a):

Kilka kwestii.

1. Kilku w miesiącu to dalej są znikome wartości biorąc pod uwagę ilu ich u nas jest.

2. Jak wyżej, tam jest za duży tygiel. Ten Ukrainiec może równie dobrze być ruskim, Białorusinem albo jeszcze kim innym z Ukr paszportem

Na to potrzebowałbym jakieś źródło. Bo u nas były oficjalne informacje o tym, że 80% kobiet podjęło pracę w ciągu roku. I to widać wszędzie dookoła.

1. Za ponad 100 miliardów wydanych na ten niewdzięczny naród to powinno być 0%.

2. Mam daleko w tyle, czy to jest ruski Ukrainiec, czy ukraiński Ukraniec. Jak mają z tym problem to niech podzielą ten kraj w końcu, a nie bawią się w ten cyrk.

3. Polacy też się zdarzają, ale rzadko. Jeśli mnie pytasz to od razu kula w łeb za wspieranie ruskich śmieci.

7 minut temu, crush napisał(a):

Kilka kwestii.

Meanwhile, 78% of Ukrainians found work in Denmark, 66% in the Czech Republic, 65% in Poland, 56% in Sweden and Britain, and 50% in the Netherlands.

The high percentage of unemployed Ukrainians in Germany is explained by the high levels of social security and Ukrainians’ advanced qualifications (72% have a higher education).

Czyli socjal zachęca do nieróbstwa. Przykro mi, ale człowiek wyedukowany nie poszedłby nigdy na zasiłek. Pewnie większość dyplomów pochodzi z bazarków od pani Tetiany.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

No i Wania, gdzie te 80%, artykuł z Czerwca tego roku, w którym jest napisane, że od listopada 2023 do KOŃCA MAJA 2024 zatrudnili 33 tys. Ukraińców, bezrobotnych zostało 72%, czyli już przeinaczenie, od 19 czerwca do teraz ilu kolejnych zatrudnili w tak ekspresowym tempie? Już pewnie na zasiłku nie będzie nawet 60%(jeśli w 1 pół roku zatrudnili 32 tysiące, to może podaj dane obecne po kolejnym półroczu, może kolejne 33 tysiące, wtedy na zasiłku zostanie mniej niż 50% i dalej z czasem będzie maleć, akurat ludzie ze wschodu są pracowici i chcą pracować), a bariera językowa Ukraińsko-Niemiecka raczej większa niż Polsko-Ukraińska

zaraz się pewnie dowiemy, że w Polsce też Ukraińcy tylko siedzą i nic nie robią :smiech:

25 minut temu, Winter napisał(a):

Wow, narracja się nie zgadza to trzeba wymyślać bzdury. Dodają ich też do masła Sylwestri. Jak smarujesz to wyskakuje kacap. Idziesz do ignorowanych ******, bo nie mogę czytać tych bzdur.

A czemu Łotwa i Estonia wprowadza egzaminy językowe? Wania ilu tawariszy ma paszport łotewski, a nie "pani maju" po łotewsku?

Opublikowano
2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a):

No i Wania, gdzie te 80%, artykuł z Czerwca tego roku, w którym jest napisane, że od listopada 2023 do KOŃCA MAJA 2024 zatrudnili 33 tys. Ukraińców, bezrobotnych zostało 72%, czyli już przeinaczenie, od 19 czerwca do teraz ilu kolejnych zatrudnili w tak ekspresowym tempie? Już pewnie na zasiłku nie będzie nawet 60%(jeśli w 1 pół roku zatrudnili 32 tysiące, to może podaj dane obecne po kolejnym półroczu, może kolejne 33 tysiące, wtedy na zasiłku zostanie mniej niż 50% i dalej z czasem będzie maleć, akurat ludzie ze wschodu są pracowici i chcą pracować), a bariera językowa Ukraińsko-Niemiecka raczej większa niż Polsko-Ukraińska

zaraz się pewnie dowiemy, że w Polsce też Ukraińcy tylko siedzą i nic nie robią :smiech:

https://english.nv.ua/nation/german-opposition-proposes-canceling-benefits-for-unemployed-ukrainian-refugees-50438158.html

“But if there is assistance, it should bring something in return. In particular, in terms of employment (...). We should discuss why more than 50% of Ukrainians work in many European countries, but only 25% in Germany.”

Wypad od Kijowa.

Opublikowano (edytowane)

Bo to jest ten sam problem co u nas był z 500+. Ile kobiet rzuciło pracę?

Jak masz zapieprzać za 2k, a możesz dostać 1,5 czy 1,8 za siedzenie na dupie to tylko głupi by się nie schylił.

Tym bardziej jak ktoś ma jakieś umiejętności tylko nie może znaleźć pracy w ich obrębie.

To się w dzisiejszych czasach nie podoba i jest niepoprawne, bo ojojoj moje prawa człowieka, ale wielu ludzi musi mieć nad głową bat.

Edytowane przez crush
Opublikowano
4 minuty temu, crush napisał(a):

Bo to jest ten sam problem co u nas był z 500+. Ile kobiet rzuciło pracę?

Jak masz zapieprzać za 2k, a możesz dostać 1,5 czy 1,8 za siedzenie na dupie to tylko głupi by się nie schylił.

Tym bardziej jak ktoś ma jakieś umiejętności tylko nie może znaleźć pracy w ich obrębie.

To się w dzisiejszych czasach nie podoba i jest niepoprawne, bo ojojoj moje prawa człowieka, ale wielu ludzi musi mieć nad głową bat.

Ale po ci ich tłumaczysz? Gdyby to byli Polacy to wielu tutaj miałoby okazję do nawalania. Ale to przecież Ukraińcy, straszna wojna, Zelenski i wszyscy święci.

Opublikowano
17 minut temu, Winter napisał(a):

https://english.nv.ua/nation/german-opposition-proposes-canceling-benefits-for-unemployed-ukrainian-refugees-50438158.html

“But if there is assistance, it should bring something in return. In particular, in terms of employment (...). We should discuss why more than 50% of Ukrainians work in many European countries, but only 25% in Germany.”

Wypad od Kijowa.

"Meanwhile, 78% of Ukrainians found work in Denmark, 66% in the Czech Republic, 65% in Poland, 56% in Sweden and Britain, and 50% in the Netherlands.

Widocznie Niemcy lubią rozdawać socjal

Łatwo dostać, to pykają na czarno i biorą zasiłek

Kij wie może Niemce wściekłe na drogi gaz i ropę, nie chcą zatrudniać Ukraińców, z pomocą też się nie śpieszyli, skoro w innych krajach pracuje ponad 50% Ukraińców, a TYLKO w Niemczech 26% to problem z Niemcami nie z Ukraińcami?

ps. Wania jak tam pogoda w Moskwie?

Opublikowano

В Москве холодно, около 0*, полная облачность. В субботу ожидается дождь и снег.

A teraz wracajcie do tematu i przestańcie sobie dosrywać, no chyba że macie po 13 lat, ale wtedy to nie miejsce dla Was.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Mar_s napisał(a):

В Москве холодно, около 0*, полная облачность. В субботу ожидается дождь и снег.

A teraz wracajcie do tematu i przestańcie sobie dosrywać, no chyba że macie po 13 lat, ale wtedy to nie miejsce dla Was.

Wypad do kijowa jest ok, Wania nie ?

Sorki, ale ja nie zacząłem i nie lubię być wyzywany od idiotów, czy wygania ze swojego kraju, więc może tu jest pole do reakcji?

• Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, SylwesterI. napisał(a):

Sorki, ale ja nie zacząłem i nie lubię być wyzywany od idiotów, czy wygania ze swojego kraju, więc może tu jest pole do reakcji?

Dostałeś potwierdzenie, że Ukraińcy w Niemczech nie pracują. Dziękuję za uwagę.

Opublikowano
10 minut temu, Winter napisał(a):

Ale po ci ich tłumaczysz? Gdyby to byli Polacy to wielu tutaj miałoby okazję do nawalania. Ale to przecież Ukraińcy, straszna wojna, Zelenski i wszyscy święci.

Właśnie Ci napisałem, że u nas wystąpiła taka sama patologia.

Ja ich nie bronię tylko krytykuję idiotyczne systemy socjalne.

Opublikowano
11 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

to problem z Niemcami nie z Ukraińcami?

Problem jest z socjalem i pasożytami siedzącymi na nim.

Więc i z Niemcami i z tą częścią Ukraińców.