Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ten cały wątek pokazuje trochę naszą narodową cechę, chyba nawet zaletę jednoczenia się w trudnych sytuacjach :E

Tak z innej beczki i z ciekawości. Pamiętacie kiedy jak i po co założyliście w ogóle konto na labie?

Ja mając jakieś 14 lat, na komputerze w bibliotece publicznej założyłem konto bo szukałem darmowych dzwonków i tapet na telefon :E w dziale komórkowym był z tego co pamiętam specjalny temat gdzie można było podrzucać takie rzeczy ale niestety nie miałem kabla do telefonu żeby to jakkolwiek przerzucić. Pierwsze lata nie mając neta w domu zazdrościłem innym że mogli na forumie siedzieć wieczorami i ogólnie więcej korzystać niż ja. 

Pamiętam też że pierwszy okres to głównie szukanie rozwiązań problemów windowsowych / growych bo nie wszystko było tak oczywiste jak teraz. W dziale Windows pomagał nieoceniony maly_szcz który chyba spał z kompem bo naprawdę miał łeb jak sklep.

@up

mało tego, czuje się jak u siebie i zaraz złoży wnioski o socjal :E

Edytowane przez misieq
  • Like 1
Opublikowano
20 minut temu, misieq napisał(a):

Ten cały wątek pokazuje trochę naszą narodową cechę, chyba nawet zaletę jednoczenia się w trudnych sytuacjach :E

Tak z innej beczki i z ciekawości. Pamiętacie kiedy jak i po co założyliście w ogóle konto na labie?

Ja mając jakieś 14 lat, na komputerze w bibliotece publicznej założyłem konto bo szukałem darmowych dzwonków i tapet na telefon :E w dziale komórkowym był z tego co pamiętam specjalny temat gdzie można było podrzucać takie rzeczy ale niestety nie miałem kabla do telefonu żeby to jakkolwiek przerzucić. Pierwsze lata nie mając neta w domu zazdrościłem innym że mogli na forumie siedzieć wieczorami i ogólnie więcej korzystać niż ja. 

Pamiętam też że pierwszy okres to głównie szukanie rozwiązań problemów windowsowych / growych bo nie wszystko było tak oczywiste jak teraz. W dziale Windows pomagał nieoceniony maly_szcz który chyba spał z kompem bo naprawdę miał łeb jak sklep.

@up

mało tego, czuje się jak u siebie i zaraz złoży wnioski o socjal :E

Ja też miałem 14 lat, to był 2004 :E z tego co kojarzę to chodziło chyba o informacje odnośnie podkręcania procesorów. Za swoje ciężko uzbierane "drobne" udało mi się wtedy zakupić komputer z płytą główną Abit BE6-II oraz Celeronem 850. Wkraczając w świat komputerów wszystko było wow, szczególnie podkręcanie (balansowanie na granicy) :E Pamiętam, że udało się ostatecznie podbić taktowanie  poprzez zmianę prędkości FSB (tak to się zwało?) a mnożnik był chyba niestety zablokowany.

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, piterski napisał(a):

Ja też miałem 14 lat, to był 2004 :E z tego co kojarzę to chodziło chyba o informacje odnośnie podkręcania procesorów. Za swoje ciężko uzbierane "drobne" udało mi się wtedy zakupić komputer z płytą główną Abit BE6-II oraz Celeronem 850. Wkraczając w świat komputerów wszystko było wow, szczególnie podkręcanie (balansowanie na granicy) :E Pamiętam, że udało się ostatecznie podbić taktowanie  poprzez zmianę prędkości FSB (tak to się zwało?) a mnożnik był chyba niestety zablokowany.

Nie wiem jak Wy ale ja za dzieciaka to z każdą jedną opcją w BIOS czy generalnie w Windzie eksperymentowałem, potem często samemu się dochodziło czemu nie działa i o co chodzi. W moim przypadku często bez neta i czasami dopiero np. rano na drugi dzień wpadałem na pomysł co zepsułem. Mega to było rozwijające. Dzisiaj jak chcę coś zmienić w przeglądarce to googluję żeby szybciej opcje znaleźć

Tak samo pierwsze podkręcanie jakiegoś celerona, również przez FSB o jakieś tam ułamki żeby tylko coś było :)

Edytowane przez misieq
Opublikowano (edytowane)

Do niego właśnie PW machnąłem jakiś czas temu, lecz do tej pory się nie odezwał.

6 minut temu, RayvenPL napisał(a):

ZawiszaTheBlack?

Zawisz w ogóle nie przyjdzie. Mało tego, za niedługo z tego co opowiadał ma zamiar skończyć z robieniem kabli/przedłużek na zamówienie.

Edytowane przez Spl97
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)

ojojojoj... to się na prawdę jakaś epoka skończyła... Ja wiem że się starzejemy i wszystko przemija...ale trochę żal serduch ciśnie.

Jedni odchodzą, inni przychodzą... Tak jak kiedyś w moddingu Screamer. Pawła projekty były... nie da się opisać krótko.

P.S. Zawisz założył tu konto, tylko czasu na aktywność nie ma :jupi:

Edytowane przez RayvenPL
  • Sad 1
Opublikowano
2 godziny temu, misieq napisał(a):

Coś było z komputerem i chyba forumpc.pl mi nie działało.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, RayvenPL napisał(a):

Pytanko mam - a Minciu jest? ZawiszaTheBlack? Bo z Send1n'em gadałem

Jestem :) Kable na chwile obecną robię, zobaczymy co będzie, bo możliwe, że będę wyprowadzał się z Polski. Jeśli do tego dojdzie, to wtedy kończę zabawę z kablami, ale jeszcze nic pewne nie jest.

1 godzinę temu, Spl97 napisał(a):

Do niego właśnie PW machnąłem jakiś czas temu, lecz do tej pory się nie odezwał.

Zawisz w ogóle nie przyjdzie. Mało tego, za niedługo z tego co opowiadał ma zamiar skończyć z robieniem kabli/przedłużek na zamówienie.

Jestem, żyję, co do kabli zobaczymy jak wyjdzie, na chwilę obecną robię :).

Edytowane przez zawisztheblack
Opublikowano
1 minutę temu, RyszardGTS napisał(a):

@zawisztheblack O jesteś :)

Myślałem że Cię nie ma... i kto bym nam kabelki do kompików robił?

(wiem wiem, czytałem na pclabie, kończysz z tym... ale wiadomo jak jest, dziś kończysz, może za pół roku zaczniesz znów robić)

Jeśli wyjadę z Polski, to raczej powrotu do kabli nie będzie, ale to na spokojnie, zobaczymy co wyjdzie z obecnych planów :).

Opublikowano (edytowane)

Muszę na nowo założyć temat z kabelkami - tylko wrzucanie ponad 300 zestawów, których mam pełne fotki (po 6-15 na zestaw), to będzie katorga :E 

Poniżej pojedyncze fotki rzeczy, które ostatnio skleciłem

.5Lr1GG7.jpeg

Reszta w spojlerze

Spoiler

Bpz2dwA.jpegyIHMN6A.jpeg3hGRjkl.jpeg2PKVGPL.jpegFVgmCU5.jpegcVPLuAH.jpegarZ8b4f.jpegWOkxu6k.jpegizvbq2q.jpeg

Większość do zobaczenia w zestawach u różnych ludzi składających kompy jak Heat, ExtremeHardware, Niklot coś tam było dla Liptona czy Black White, teraz niejaki YouTuber Drwal Rębajło etc. 

Edytowane przez zawisztheblack
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, misieq napisał(a):

:E

Powiem szczerze, że do końca nie pamiętam, ale wydaje mi się, że miałem raczej problem z software niz hardware :| Wtedy jeszcze nie znałem się za bardzo, a że często błądziłem w odmętach internetu, to co chwila jakiś syf się przyplątał. Bez głupich skojarzeń, wtedy co druga strona miała jakąś infekcję. Albo system wywalał..coś w tym stylu. A że miałem zwyczaj i mam dotąd rejestrować się na portalach w których się udzielam nawet jeśli to tylko pytanie.... No a potem przyszedł rok 2008.... I wspaniały serwis komputerowy który wymieniając mi procesor i płytę sformatował mi wszystkie dyski w komputerze.... Dwa twardziele, 8 partycji... Żona mnie w drzwiach trzymała żebym nie poszedł i ich nie zaj.... Nasze prace magisterskie, pierwsze zdjęcia naszej córki tuż po urodzeniu, tylko w formie elektronicznej, w tamtych czasach kilkadziesiąt GB muzyki i filmów... Wszystkie dokumenty prywatne, podania, wnioski... Naprawdę myślałem że ich zabiję i spalę im ten sklep...i wtedy PCLab przyszedł z pomocą. Dowiedziałem się o programach do odzyskiwania, oczywiście w tamtych czasach tylko z witaminką... Nauczyłem się wszystkiego o budowie, podpinaniu, zasilaczach... Już nigdy nie byłem w żadnym serwisie, co najwyżej na PCLab :salut:

Edytowane przez RayvenPL
  • Like 1