-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez cichy45 · Opublikowano
Trump akurat lubi PL bo PL wydaje duużo pieniędzy na modernizację wojska z czego większość idzie do firm amerykańskich. -
Przez Yahoo86 · Opublikowano
Wojna to złoty interes , tym bardziej jeśli dostarczasz sprzęt dla dwóch stron tego samego konfliktu. W przypadku Ukrainy tak nie jest (z tego co wiemy) i należy spojrzeć w stronę dostawcy który zarabia miliardy (przy okazji napędzając gospodarkę) , sprzedając sprzęt i kontrakty na 5/10 lat do przodu Europie. USA nie jest na rękę aby Europa przestała brać garściami ich sprzęt (co UE tak ochoczo robi) , ktoś dał zielone światło aby udupić Państwowe zbrojeniówki na rzecz importu z USA. Najgorsze jest to , że UE bierze prawie wszystko bez licencji na produkcję w swoich krajach (w razie czego - czytaj konfliktu , dobry wujek z Ameryki MOŻE przyślę amunicję). @mjd79 "Plusem wygrania Trumpa jest to, że na europejskich przywódców został wylany kubeł zimnej wody, który jest ostatnią szansą na ogarnięcie się, by uniezależniać się militarnie" Też bardzo bym tego chciał , ale nie jestem tak optymistyczny jak Ty. Uważam że prawie nic się nie zmieni , do póki lewica/korpo/pewna grupa o której nie można mówić złego słowa (narażając się na antysemityzm) dalej pociąga za sznurki , pchając ciągle do przodu ten wózek zwany eko-szaleństwem. Im wszystkim jest to na rękę , mogę się mylić lub coś pomieszałem , ale część Prawicy w UE chce właśnie dążyć do niezależności. @stefan999 "Jeśli Stany przestaną wspierać Europę, Europa będzie musiała zainwestować w przemysł zbrojeniowy. W wyniku tego, USA straci największego odbiorcę broni, a może zyskać konkurenta, bo zbrojeniówkę trzeba będzie utrzymać" Święte słowa , dlatego uważam że USA nie przestanie wspierać i jak napisałeś utrzymanie tej rozpędzonej machiny będzie bardzo kosztowne (czego nikt nie lubi - lepiej aby pieniądze lały się strumieniami). @trepek "Albo Europa chce coś znaczyć w świecie i się ogarnie albo zostanie podbita. Miękka gra się skończyła. Najwyższa pora, by możnowładcy zakasali rękawy i przestali się mazać" Część ludzie ma dość lub budzi się z letargu , co widać po rosnącym poparciu Prawicy w UE , eko-korpo-oszołomy/zwolennicy myśleli że powolnego gotowania żaby nikt nie zauważy (w Francji gotowali długo i takie są skutki). W obecnym tempie sądzę że nie zostaniemy podbici , tylko zalani RGB imigrantami jeżeli Prawica szybko nie przejmie steru. @TheMr. "Co to jest za uniezależnienie w postaci kupowania sprzętu? Jeden przycisk albo decyzja i nie możesz wykorzystać sprzętu tak jak Ukraina " Popieram , jeżeli już kupować to tylko i wyłącznie z licencją na produkcję u siebie do ostatniej śrubki , jeżeli ten warunek nie będzie spełniony to udać się do konkurencji (np. Korea). Najlepiej stworzyć i modernizować na własnym podwórku , minus że koszt opracowania przewyższy czyjeś importowane i już gotowe (nie mówiąc że może powstać kompletny złom). -
Przez Elvis79 · Opublikowano
Jest bardzo spoko, często tam biorę doładowania portfela psn i kupujemy prosto od nich, nie są pośrednikiem. -
Przez Tankietka · Opublikowano
Po co kupowałem 7800X3D rok temu. I tak w nic nie grałem Chociaż w 1440p patrząc przekrojowo na różne testy aż taki duży wzrost nie jest. -
Przez hubio · Opublikowano
Będzie albo nie będzie... Jednak myślę, że oni, przynajmniej przed 2020 uznawali za swoją strefę wpływów te kraje, które były wcześniej w ZSRR, ale pogodzili się, że te natowskie są po za ich zasięgiem. Tak ostra reakcja świata już na Ukrainę uzmysłowiła im żeby nawet nie śmieli sięgnąć po kraje natowskie, a już na pewno Polskę. O ile Ukraina to ten sam język i bardzo często pochodzenie, rodziny ukr.-rosyjskie, ta sama wiara i kultura o tyle Polska czy Czechy to już zupełnie co innego. Problem może być w krajach bałtyckich bo tam też rosyjski język, a są w NATO. Wiem jak bardzo to jest smutne, że Ukraińcy chcieli być częścią Zachodu i się nie udało, ale takie jest życie... Jak za młodu nie będziesz się uczył i popijał, a potem robił awantury to prędzej czy później czeka się rozwód i słaba praca... Jak miałeś okienko na wejście do NATO i UE ale za bardzo byłeś pogrążony w korupcji i wewn. sporach czeka się ruska inwazja... Niestety... I tu chwała naszym politykom od lewej do prawej, że się przynajmniej o to nie pokłócili i wprowadzili nas do NATO i UE... Współczuję bardzo Ukrainie jak większość ludzi ale jest jak jest. Są za słabi żeby się przeciwstawić rosji. Na wiecznej kroplówce wojskowej też nie mogą wiecznie być bo podatnicy innych krajów też mają dość. Nie są w fajnej sytuacji i nie byli od początku ale moim zdaniem powinni już dawno oddać Krym i ten obszar który zajął putin, póki jeszcze był Biden bo teraz z Trumpem to nie wiele zdziałają... No chyba, że są tak zawzięci, a przynajmniej kierownictwo kraju, że będą woleli poświęcić życie milionów cywili i skazać ludzi na rzeź niż się dogadać. Każde wyjście mają złe, ale moim zdaniem lepiej zakończyć to.
-
-
Aktywni użytkownicy