Przygotowałem zestaw z 9800X3D i 4080 Super. Pozostałe komponenty dobrałem głównie pod kątem estetyki – zależy mi na utrzymaniu białej kolorystyki całego zestawu. Sprawdziłem ich osiągi i są b. dobre, jednak jeśli istnieją lepsze opcje w podobnym przedziale cenowym, rozważę ewentualne korekty. Proszę przede wszystkim o ocenę zestawu. Może coś jest do dup* i warto zmienić? A może warto czekać na serię 5X od nVidii, zakładając, że model 5060/5070 będzie oferowany w podobnej cenie jak obecna 4080 Super?
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D
GPU: Gigabyte GeForce RTX 4080 SUPER Aero OC 16GB
Chłodzenie: XPG Levante X 360
Obudowa: XPG INVADER X (biała)
Płyta: ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
RAM: ADATA XPG Lancer Blade, DDR5, 32 GB, 6000MHz, CL30 (białe)
Dysk: GOODRAM 2TB M.2 PCIe Gen4 NVMe PX700
Zasilacz: XPG Core Reactor II 850W 80 Plus Gold (biały)
Alternatywnie, mogę rozważyć zmianę płyty na ASUS TUF GAMING B650-PLUS WIFI i chłodzenie na Arctic Liquid Freezer III.
Dziękować!
Kupiłem
Przeskanuję, a potem postaram się zapisać co najmniej połowę tego dysku kopiując foldery ze zdjęciami i plikami gier. Mój recertyfikowany WD 80GB (800JB z tego co pamiętam) wytrzymał dłużej niż nowy.
Oczywiście, można zarządzać wszystkimi podświetlanymi elementami z poziomu OSD monitora i aplikacji. Przycisk on/off znajduje się po prawej stornie ekranu (można wyłączyć podświetlanie), kontroler menu OSD znajduje się na środku obudowy, "od dołu".