Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, azgan napisał(a):

wskazał zły moment

Nie, na tym momencie pisałeś, że masz 15h i zaraz kończysz. W sumie miałeś racje tylko, że to „zaraz” to kolejne 15h 😅

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Dalej nie rozumiesz, tu nie chodzi o to czy gra Ci się podoba czy nie. Ty wprowadzasz ludzi w błąd, że grę niemal ukonczyles w 15h. Co zreszta bardzo skrupulatnie pokazali Ci użytkownicy, że tak nie było. 

No tutaj rzeczywiście byłem w błędzie i wydawało mi się że powoli zmierzam do końca jednakże po tym co zobaczyłem nie miałem ochoty tego czynić 

Edytowane przez azgan
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Tomek1623 napisał(a):

Po prawdzie to jak ludzie ogrywają kampanie w 15h to albo na jakichś modach easy 0 albo ja nie wiem... Nie ma szans tego tak szybko przejść, jeszcze grając pierwszy raz moim zdaniem

Wrzucają po prostu drugie przejście gdy już wiedzą jak i z czym się to je. Skondensowane i w miarę możliwości ograniczone do głównych aktywności.

Edit: A niektórzy i pierwsze przejścia wrzucają trochę dłuższe, ale już mają doświadczenie w tym jak przechodzić szybko gry i lecą do przodu znaczy, aby do końca :E Takie filmiki potrafią zbierać setki tysięcy wyświetleń. Więc czym szybciej to  lepsza kasa z tego wleci.

To nie jest normalne granie jak my sobie pykamy, oglądając chmurki, badając dziury, czy licząc źdźbła trawy na metrze kwadratowym terenu :E

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
Teraz, azgan napisał(a):

No tutaj rzeczywiście byłem w będzie i wydawało mi się że powoli zmierzam do końca jednakże po tym co zobaczyłem nie miałem ochoty tego czynić 

Ale ja TYLKO o tym pisze a nie czy gra Ci się podobała czy też nie. 🤦‍♂️

Opublikowano
1 minutę temu, userKAMIL napisał(a):

Ale ja TYLKO o tym pisze a nie czy gra Ci się podobała czy też nie. 🤦‍♂️

A ja piszę TYLKO o tym że dalej nie jest lepiej i wygląda to podobnie do tego co już ograłem zresztą inne osoby zaczynają to potwierdzać że im dalej tym lipa :lol2:.

Opublikowano

Rzeczywiście im dalej tym więcej baboli wręcz rosną wykładniczo, dzisiaj np ubiłem kontrolera, a żolnierze zombiaki dalej po jego śmierci respili się bez końca, co zabiłem to wstawał po kilkunastu sekundach, tak samo zabójstwa nożem od tyłu czasem działa, a czasem wchodze przeciwnikowi w dupe i nie przełącza się animacja.

Ale już szczytem wszystkiego jest to że zombiaki niczymi nie przypominają zombie jak było to widać na zwiastunie że potrafili reagować bezmyślnie, mają sokola wzrok i czas reakcji jak normalni żołnierze, rzucam śrubke żeby zwabić ich tam gdzie poleci, a oni idą w moje miejsce skąd rzucalem..szlag mnie jasny trafił! 

Opublikowano
10 minut temu, azgan napisał(a):

A ja piszę TYLKO o tym że dalej nie jest lepiej i wygląda to podobnie do tego co już ograłem zresztą inne osoby zaczynają to potwierdzać że im dalej tym lipa :lol2:.

Ale co to ma do rzeczy? Dyskusja była o długości gry i że te Twoje 15h jest wyciągnięte z kapelusza. Jak będę ciekaw czy gra Ci się podoba lub nie to normalnie zapytam. 🤷

Opublikowano

Panie, Death Stranding to chociaż ma fabułę i jakiś lepszy gameplay, też ma pogodę jak i przeciwników, którzy nam uprzykrzają, ale to wszystko jest lepiej zrobione, Stalker 2 gdyby nie był Stalkerem, to teraz zapewne byłby usuwany ze steama jako pół produkt niezgodny co do jakości.
Ta gra jest wydmuszką z fajnym klimatem, reszta to jest poziom niszowego studia, który uczy się tworzyć gierki, a tu pełno baboli, problemów, które wykazał Dev na kanale YT "okiem deva".

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Ale co to ma do rzeczy? Dyskusja była o długości gry i że te Twoje 15h jest wyciągnięte z kapelusza. Jak będę ciekaw czy gra Ci się podoba lub nie to normalnie zapytam. 🤷

Ty się zafiksowałeś na długości a ja pisałem że robię uninstall bo mam już dosyć po tym co zobaczyłem bez jej kończenia więc nie miałem ochoty na więcej nawet gdyby to było 100h. Kamilu zasugerowałeś że bez dokończenia gry która zwyczajnie nie zachęca do tego, opinia jest mało miarodajna gdzie już ktoś wcześniej odpowiedział Ci że czyta dużo książek i nie musi kończyć każdej żeby wiedzieć czy jest dobra. Bardzo Cię proszę nie baw się w drugiego Alka, ja rozumiem że bawisz się dobrze praktycznie przy większości nowych gier i jest to Twoja pasja ale staraj się być odrobinę bardziej obiektywny 😉. Co mi po tym że "o jejku jeszcze 15h" jak będzie to zwyczajnie monotonne i nudne tak jak przez te 15h które było już za mną?

Edytowane przez azgan
Opublikowano

Wiecie co mi się spodobało - taki detal mały, może mało istotny ale wlazłem na wieżę radiową w początkowej wiosce i patrzę na horyzont a tam autentycznie widać miejscówki w oddali, w tym nawet samą elektrownię.

Nie przypominam sobie drugiej gry z tak dalekim renderem rysowania odległości.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, azgan napisał(a):

Ty się zafiksowałeś na długości

Ja się na niczym nie zafiksowałem. Wytknąłem tylko (jak widać słusznie) że po tych 15h miałeś jeszcze daleko do końca. Potwierdziły to osoby, które same ograły jak i finalnie Ty sam. 
Cala reszta to jakaś Twoja narracja nie mająca nic wspólnego z tym o czym ja pisze. 🤷

Opublikowano
5 minut temu, caleb59 napisał(a):

Nie przypominam sobie drugiej gry z tak dalekim renderem rysowania odległości.

Elektrownię może i widać, ale reszta doczytywań leży i kwiczy :E

Na totalnej bani grałem i pamiętam :E Zobacz sobie od ~2:50

Opublikowano
3 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

Ja się na niczym nie zafiksowałem. Wytknąłem tylko (jak widać słusznie) że po tych 15h miałeś jeszcze daleko do końca. Potwierdziły to osoby, które same ograły jak i finalnie Ty sam. 
Cala reszta to jakaś Twoja narracja nie mająca nic wspólnego z tym o czym ja pisze. 🤷

Nie ograły same bo grają dalej więc nie dodawaj od siebie. Narracja Twoja jest taka że to kolejna świetna gra i jak ktoś wytyka jej wady to nie zgadzasz się z argumentami bo nie skończył gry. 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, lukadd napisał(a):

Jest zwalone. Kilka miesięcy i miejmy nadzieję ogarną :E

To się akurat da w ini naprawić.

Spoiler

[SystemSettings]
r.ViewDistanceScale=8.0
foliage.LODDistanceScale=8.0

Edytowane przez ODIN85
Opublikowano
4 minuty temu, azgan napisał(a):

Nie ograły same bo grają dalej więc nie dodawaj od siebie. Narracja Twoja jest taka że to kolejna świetna gra i jak ktoś wytyka jej wady to nie zgadzasz się z argumentami bo nie skończył gry. 

Ja pisze o tych Twoich 15h nic wiecej. Chcesz to dalej sam ze soba pisz o innych elementach ja nie o tym. 🤷

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Reddzik napisał(a):

@Devils1100 i jak wyszedł z budynku to nie miał tego dziwnego rozjaśniania trawy(cieniowania), podłoża jak jest u mnie, i to nie psuje tak obrazu, odbioru grafiki.

i wgl nie ma spadków az takich do 7 czy tam do 15 fps i  nie zostaje tak ze trzeba gre wlaczyc i wył dziwne

Edytowane przez Devils1100
Opublikowano
W dniu 26.11.2024 o 09:39, userKAMIL napisał(a):

No właśnie ani ja ani Ty ani Azgan tego nie wiemy. 🤷 Nie da się ocenić książki i jej opowieści nie czytając jej. Tak samo z filmami, grami etc. Aby coś ocenić musisz to poznać w tym wypadku historie. 

Kolejny raz kolego wkładasz mi w usta coś czego nigdy nie powiedziałem. Czy ja komuś bronie krytyki? To Ty masz jakiś problem, że mi się gra podoba a nie odwrotnie. 🤷

W dniu 26.11.2024 o 11:04, Joloxx9 napisał(a):

Czytasz Ty ksiazki? Bo ja tak, w dodatku calkiem duzo. I wiem jedno, jak Cie cos nie wciaga w polowie, to nie jest dla Ciebie lub tez jest zwyczajnie srednie. Przez co takie okreslanie - "nie mozna krytykowac bez przeczytania/przejscia calosci" jest zle.  

O to właśnie mi chodziło 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, azgan napisał(a):

O to właśnie mi chodziło 

Ale to jest zupełnie inny wątek. Co za gość! 😅

Gry nie przeszedłeś w 15h nawet blisko końca nie byłeś i tylko o tym ja tu wspominam. 

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
1 minutę temu, Devils1100 napisał(a):

i wgl nie ma spadków az takich do 7 czy tam do 15 fps i sie nie zostaje tak ze trzeba gre wlaczyc i wył dziwne

To jest sprawdzane na niskich ustawieniach i dosyć krótko, problem z zapchanym vram bywa z czasem, albo od razu jak ustawimy za wysokie detale, a on gra na niskich w 1080p to tyle nie zjada