Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Mar_s napisał(a):

Ja mam 3440x1440 120 Hz i mogę z ręką na sercu powiedzieć że 7800 XT daje radę

No poziom 3080, którego ja mam ale ja np chce cp2077 i W3 i co tam jeszcze ma sens z RT ograć z RT, takie widzimisię mimo 40+ na karku, myślę więc o 5090 na premiere w normalnej cenie i typuje, ze odsprzedam za jakiś czas bez strat i wtedy coś wezmę w stylu 8800xt/4080s/5070, bo stawiam ze taka 5080 to będzie najgorsza cena/wydajność.

Opublikowano (edytowane)

No nie jest lepsza w rastrze, raczej tak samo wypada, zależy też od gierek ale bez rt jest równo średnio, Z RT już 3080 lepsza, 3080 to całkiem dobre gpu wiec dlatego siedzę na nim ponad 3 lata:

Spoiler

relative-performance-2560-1440.pngrelative-performance-3840-2160.pngAverage_4K-p.webp

Average_1440p_RT-p.webpAverage_4K_RT-p.webp

Edytowane przez wrobel_krk
  • Upvote 1
Opublikowano

@Send1N Et tu, Brute, contra me??  :P 

Nie wiem jakie są, ale ja chętnie w dowolnej grze którą posiadam, i którą kolega posiada, mogę zapuścić benchmark (jeżeli takowy jest) i zobaczymy  ;) 

Prawda jest taka że każda strona testuje inaczej i rozstrzał masz często kosmiczny, w początkach testów 4070 Ti był prezentowany jako równy lub szybszy od 3090 Ti, a później się okazało że raczej bliżej mu do 3090, i dopiero TiS (prawie) doskoczył do flagowca poprzedniej generacji  ;) 

Miałem 3080 10 i 12GB, miałem 3090, moim zdaniem 7800 XT wypada lepiej. Ale to moje zdanie  ;) 

Opublikowano
9 minut temu, Mar_s napisał(a):

Miałem 3080 10 i 12GB, miałem 3090, moim zdaniem 7800 XT wypada lepiej. Ale to moje zdanie  ;) 

Zdaje się, że @Eltikswego czasu zamienił 3080 12GB na 7800XT i był rozczarowany. Pewnie to zależy od konkretnej gry.

• Upvote 1
Opublikowano

@Mar_sProblem taki że mam mało gier z benchami (ogólnie jest mało), takie np metro exodus EE ale to znów 70gb trzeba instalować i to z RT (ale nie od zielonych)/ zwykłe metro bez rt , albo jak coś co jest na game pass, tak z ciekawości, to bym coś puścił. To zainstaluje jak by co znów, bo nie dawno ograłem:)

Albo Forza 5 na GamePass?

Ogólnie coś z GP najłatwiej:)

Opublikowano

Przecież to wam nic nie powie bo sumarycznie te karty są na podobnej wydajności w jednej grze wyjdzie przewaga NV w drugiej amd jeżeli ogólna wydajność jest tak podobna dlatego eltik dopiero na 7900xt odczuł różnicę względem 3080 np w gta 5

Opublikowano
6 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

To popacz na Gp i zobacz czy cos masz to ja mogę zainstalować jak ma bencza:)

Muszę ogarnąć co mam bo mam gry w zasadzie wszędzie i nawet nie wiem co...  ;) 

Opublikowano

Tak jest! Mordobicie musi być!  ;D 

Mam Asassyna Origins, i jakieś stare wersje które odpadają. Na pewno mam Batmany ale nigdy nie instalowałem. Borderlands chyba wszystkie. Metro mam chyba wszystkie. RDR2 mam nawet zainstalowane ale mi się znudziła i nie gram  ;) Tomb Raidery też mam wszystkie  :) 

Chyba trzeba ze dwie gry chociaż żeby jakieś pozory zachować.  ;D 

Opublikowano (edytowane)

Bo sam tak kombinowałem jak chciałem jak najlepszy wynik w cinebenchu wrzucić na forum :E :hihot:

4 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Temperatura w pokoju nieco ponad 24*C  

A czyli jednak grasz czysto :cool:

Ogólnie to zrobiliśmy śmietnik w temacie :/ 

Edytowane przez Send1N
  • Haha 1
Opublikowano

No niestety, żona wraca za 2 godziny około, jakbym grzejniki skręcił i chałupę wyziębił to bym się nasłuchał  :P 

Poza tym ten Giguś się słabo grzeje, nieco ponad 60* z reguły w bardziej wymagających grach  ;) 

• Haha 1
Opublikowano

Jak coś to założyłem temat bo się można pogubić tu:

Ja oczywiście jak po-instaluje zamykam gabinet, balkon an oścież i będę testować jak będzie 5 stopni w pokoju:) Teraz 23.6 za dużo:) A tak serio mam 3080 a aio to u mnie dobija do limitu mocy nie do temperatury, bios default 370w limitu:)

https://www.techpowerup.com/vgabios/231860/gigabyte-rtx3080-10240-210311-12

• Haha 1