Kelam 618 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 5 minut temu, Send1N napisał(a): 6800xt stock bierze realnie przy full load jakieś 330w (bo jak wiadomo rdna2 raportuje pobór samego gpu zamiast karty) więc wcale nie trzeba kupować karty z wyższym poborem od tego aby dostać solidnego kopa taka 4080S nawet na stock zeżre mniej, nie mówiąc o poprawie wydajności na wat po UV Ja wiem, ale chcę jeszcze coś bardziej wyczesanego mocowo. No i dobre wersje 4080s, to jest już spory $$. Wolę jednak okolice 4 kafli, a jeśli by to miało 5k, no to zdecydowanie nie za moc jaką daje 4080s . Póki co nic takiego nie ma i nie wiadomo nawet czy będzie w bliskiej perspektywie.
Send1N 256 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu No to zakup 7900XTX + sprowadzenie jej do np 300W i masz solidnego kopa za 4K
Radio Tirana 18 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 3 minuty temu, Kelam napisał(a): jeśli by to miało 5k, no to zdecydowanie nie za moc jaką daje 4080s Czyli celujesz w używanego RTX 4090 z długą gwarancją skoro orientacyjny budżet to 5 tysięcy 😎
Zachy 79 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Marzenia z tym solidnym gpu. Ida po taniosci
Kelam 618 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 5 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Czyli celujesz w używanego RTX 4090 z długą gwarancją skoro orientacyjny budżet to 5 tysięcy 😎 Nie. Będę czekał na cud z solidną specką 5070ti (czarno to widzę), ewentualną superką albo do rdna5. Pamiętasz tę akcję, to zapolowałem na tego mojego tufa z morele za 3150. W tamtym momencie to była lux cena. W życiu bym wtedy nie pomyślał, że to może się skończyć tak, że na tym gpu będę może i ponad 3 lata siedział . Póki co już jest lekko ponad 2 lata. 1
razeks 25 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @Kelam Tylko zasadnicze pytanie jaka wydajność miałby mieć taki rtx 5070ti bo z przecieków wynika że ten pocięty 5080 16gb będzie +- na poziomie 4090. W takim razie jak kiedyś wydadzą tego 5070ti to pewnie będzie niewiele lepszy od 4080s.
Kelam 618 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @razeksZobaczymy, ale były też o wiele gorsze plotki, że 5080 będzie wyraźnie poniżej 4090 w rasterze. Wtedy z teoretycznego 5070ti może być taki kapiszon, że tylko pozostanie: 1
razeks 25 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu No wiem, szczerze by mnie to nie zdziwiło bo planowana specyfikacja 5080 delikatnie mówiąc nie powala...
Rekomendowane odpowiedzi