Ustawienia jasności starego LCD a nowy LED,miniLED lub OLED to dwie rozne technologie i nie ma co porownywac LCD do LEDów, bo LEDy są dużo, dużo , dużo bardziej jaśniejsze i mocniejsze, odległość oczu mam taką jaką należy czyli około 70-80cm, Rozdzielczość ustawiłem taką jaką producent monitora zaleca na monitorze czyli natywną czyli 2560x1440p, oczywiście skalowanie w Windows też ustawione na większą z 100% na 134% by ikony były mniej więcej takie jakie miałem wcześniej na monitorze 19" na rozdzialce 1440x900.
Więc wydaje mi się albo kwestia przyzwyczajenia, albo monitory komputerowe LEDy, miniLEDy czy OLEDY nie są stworzone dla ludzi o wrażliwościach oczu lub nadwrażliwościach, się okaże, bo zamówiłem kolejną sztukę, tym razem OLED Samsunga.
Hejt być musi, bo jest o co, ale żeby podkręcali się mający kasę na "kurteczkę" jak nazywają szefa zielonych, to już przesada.
Sami piszą, że jeden lub drugi kupi nawet za 20 RTX 5090
No i znowu gry do dupy, bo w 4K bez głupiego DLSS będzie za mało, bo jeden z drugim ma monitor 360hz, a tak na prawdę tnie w max odświeżanie ja się da
Czasem mnie ponosi.
Rekomendowane odpowiedzi