Qrdello 826 Opublikowano 6 Stycznia Autor Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) 41 minut temu, voltq napisał(a): To prawda jest kilka problemów ale jak teraz ogrywam KCD 1 na konsoli i porównam z wersją na PC to konsolowa wersja jest blisko switchowej , jedyne co dobrze zrobione to nie czuć tych 30 fps tak mocno podobnie miałem w the order 1886 , ale grafika tragedia A Alan wake planuje zakup tylko drogi strasznie w przedziale 230-250 zł a moja najdroższa gra na PS5 Pro to Avatar za 115 zł kupiony Żartujesz? AW2 A tu dalej...: Edytowane 6 Stycznia przez Qrdello
kanon7 599 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) 52 minuty temu, Qrdello napisał(a): Po trzecie, ilość updatów które trzeba przetrawić po np. 2-3 tygodniach nieodpalania PC czasami jest idiotyczna zamiast grać oglądam jak Steam ciągnie miliard łatek, a w tle windows próbuje jakieś poprawki bezpieczeństwa wrzucać. Gdybyś w tych 2-3 tygodniach odpalił chociaż raz PC do neta / filmu itp. to aktualizacje (Steam / WU) zrobiły by Ci się w tle - bez uszczerbku na czasie. Edytowane 6 Stycznia przez kanon7
Qrdello 826 Opublikowano 6 Stycznia Autor Opublikowano 6 Stycznia 4 minuty temu, kanon7 napisał(a): Gdybyś w tych 2-3 tygodniach odpalił chociaż raz PC do neta / filmu itp. to aktualizacje (Steam / WU) zrobiły by Ci się w tle - bez uszczerbku na czasie. Captain obvious Gdyby babka miała wąsy. Grając na konsol(ach) mam na to wywalone, że trzeba o updatach pamiętać. Zresztą ten PCet przy TV to bardziej sztuka dla sztuki niż coś, z czego korzystam namiętnie dzień w dzień, czy nawet raz w tygodniu. Wprowadzenie trybu aktywnego uśpienia w windows to coś, co byłoby game-changerem. Opcja, w której windows bez podnoszenia całego systemu potrafi się aktualizować czy zezwala na updaty niektórym aplikacjom (już pal licho firmy trzecie, ale np. XBOX app powinna być właśnie taką aplikacją). Skoro potrafili taką funkcję wbudować w XBOXa, skoro potrafili wprowadzić usypianie do 6 gier w pamięci konsoli - to w windowsie powinno to być też możliwe. A tak zupełnie prozaicznie ... po 35h przy ekranie w tygodniu i oglądaniu windowsa relaks przed windowsem to żaden relaks
DżonyBi 1 968 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Nie ma co dyskutowac nad wygoda korzystania z konsoli, ale majac kilkukrotnie szybszy PC to mozna sie poswiecic.
voltq 1 372 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia @Qrdello nie ograłem jeszcze Alana 1 a on jest w wersji cyfrowej więc automatycznie stracę dużo plus ja nowego chce kupić
Qrdello 826 Opublikowano 6 Stycznia Autor Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) 5 minut temu, voltq napisał(a): @Qrdello nie ograłem jeszcze Alana 1 a on jest w wersji cyfrowej więc automatycznie stracę dużo plus ja nowego chce kupić W czym? :] Alan Wake Remstered Kupujesz za 7-8 dych płytkę, ogrywasz, sprzedajesz - dokładasz stówę i masz AW2 też mi strata Edytowane 6 Stycznia przez Qrdello
Kowal_ 263 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 5 minut temu, voltq napisał(a): @Qrdello nie ograłem jeszcze Alana 1 a on jest w wersji cyfrowej więc automatycznie stracę dużo plus ja nowego chce kupić Remastered był w plusie extra chyba. Nie pamiętam czy masz.
ODIN85 3 501 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia (edytowane) W dniu 4.01.2025 o 20:48, slafec napisał(a): Ja tam używałem obu headsetów i oba lubię. Każdy ma swoje mocne i słabe strony. PSVR2 na pewno zostaje w cieniu Questa, bo sprzęt od Mety jest bardziej wszechstronny i przystępny dla zwykłego użytkownika. Mimo to żadna z firm jeszcze w pełni nie przebiła się do mainstreamu. Gdyby Sony faktycznie wycofało się z rynku XR to twórcy 3rd party, którzy nie są fundowani przez Metę, mieliby bardzo duży problem (miliony sprzedanych Questów niestety nie przekłada się na miliony sprzedanych kopii gier, zwłaszcza tych z segmentu AA/AAA). Nie ostrzegałeś żeby patrzeć na wymagania gier co do miejsca do gry. Musiałem zrobić ostre przemeblowanie mimo pokoju 22m Edytowane 6 Stycznia przez ODIN85
voltq 1 372 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia 3 godziny temu, Qrdello napisał(a): W czym? :] Alan Wake Remstered Kupujesz za 7-8 dych płytkę, ogrywasz, sprzedajesz - dokładasz stówę i masz AW2 też mi strata Jak kupię AW 2 nowe to tam będę miał odrazu kod na 1 , najlepiej by mi pasowała wersja w której nie ma kodu, ale ja kupuję nowe gry używek unikam
ODIN85 3 501 Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Odpaliłem z 10 demówek i nie było problemu. Dopierno Job Simulator zmusił do przemeblowania
Qrdello 826 Opublikowano 6 Stycznia Autor Opublikowano 6 Stycznia 4 godziny temu, voltq napisał(a): Jak kupię AW 2 nowe to tam będę miał odrazu kod na 1 , najlepiej by mi pasowała wersja w której nie ma kodu, ale ja kupuję nowe gry używek unikam A używki gryzą? Policzyłem Ci, że będziesz do przodu dobre kilkadziesiąt zł idąc w używane płytki. A jest tego szmelcu trochę latającego po sieci. 1
Misio-Jedi 6 Opublikowano 7 Stycznia Opublikowano 7 Stycznia Używki gryźć może nie gryzą ale raz dostałem (na PS3) płytkę która się nie odpalała. Odesłałem i wymienili mi na działającą ale przez to trochę potrwało zanim mogłem sobie pograć.
Gość Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Jest jakaś szansa, że Sony w końcu się ogarnie i przynajmniej przy PS5 Pro dodadzą tryb Boost dla starszych gierek? Pograłbym w stare Asasyny, ale oczy mi krwawią na widok 30 fps.
Phoenix. 4 712 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Te lepsze dostały boost 60fps na konsolach a inne to pójdą na kalkulatorze na PC Ktore chcesz ograć części ?
Qrdello 826 Opublikowano 8 Stycznia Autor Opublikowano 8 Stycznia (edytowane) 11 godzin temu, Gonzo3211 napisał(a): Chciałbym zobaczyć takie czarne PRO. Można od majfrienda już dokupić panele do PRO. Tylko patrzeć jak SONY wyleci z takim zestawem za jedyne 299,99 Panel Edytowane 8 Stycznia przez Qrdello 1
Gość Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 5 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Te lepsze dostały boost 60fps na konsolach a inne to pójdą na kalkulatorze na PC Ktore chcesz ograć części ? Trylogię Ezio. Nie dam rady tego grać w 30 fps. Masakra jakaś.
Gonzo3211 106 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Kup xboxa series s za paczkę fajek, jest 60 fps.
Gość Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 59 minut temu, Gonzo3211 napisał(a): Kup xboxa series s za paczkę fajek, jest 60 fps. A FPS Boost jest w każdej grze, czy tylko wybranych?
Tomek1623 266 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 39 minut temu, Winter napisał(a): A FPS Boost jest w każdej grze, czy tylko wybranych? Nie w każdej Spoiler Oto lista tytułów: Alien Isolation Alan Wake Anthem Assassin’s Creed Assassin’s Creed III Remastered Assassin’s Creed Rogue Remastered Assassin’s Creed The Ezio Collection Battle Chasers: Nightwar Battlefield 1 Battlefield 4 Battlefield Hardline Battlefield V BCFX Binary Domain Darksiders Dark Souls 3 Dead Island: Definitive Edition Dead Island Riptide: Definitive Edition Dead Space 2 Dead Space 3 Deus Ex: Mankind Divided DiRT 4 Dishonored: Definitive Edition Dishonored: Death of the Outsider Disney’s Chicken Little Don’t Starve: Giant Edition Dragon Age 2 Dragon Age: Inquisition Dragon Age Origins Dungeon Defenders 2 Dying Light Fable Anniversary Fable 3 Fallout 3 Fallout 4 Fallout 76 Fallout: New Vegas Far Cry 3 Far Cry 4 Far Cry 5 Far Cry New Dawn Far Cry Primal F.E.A.R. 2 F.E.A.R. 3 Gears of War Gears of War 2 Gears of War 3 Gears of War 4 Gears of War Judgment Gears of War: Ultimate Edition Golf With Your Friends Halo Wars 2 Halo: Spartan Assault Hollow Knight: Voidheart Edition Homefront: The Revolution Hyper Scape Island Saver Kameo: Elements of Power LEGO Batman 3: Beyond Gotham LEGO Jurassic World LEGO Marvel Super Heroes LEGO Marvel Super Heroes 2 LEGO Marvel’s Avengers LEGO STAR WARS: The Force Awakens LEGO The Hobbit LEGO The Incredibles LEGO The Lord of the Rings LEGO Worlds Life is Strange Life is Strange 2 Lighting Returns: Final Fantasy XIII Lords of the Fallen Mad Max Medal of Honor: Airborne Metro 2033 Redux Metro Last Light Redux Mirror’s Edge Mirror’s Edge Catalyst Monster Energy Supercross 3 MotoGP 20 Moving Out My Time at Portia My Friend Pedro New Super Lucky’s Tale NIER Overcooked 2 Paladins Plants vs. Zombies: Garden Warfare Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 Power Rangers: Battle for the Grid Prey Realm Royale ReCore Resident Evil: Operation Raccoon City Rock of Ages Sea of Solitude Shadow of the Tomb Raider Shadow Warrior 2 Sleeping Dogs Definitive Edition SMITE Sniper Elite 4 Sonic & All-Stars Racing Transformed Sonic Generations Sonic Unleashed Star Wars Battlefront Star Wars Battlefront 2 Star Wars: The Clone Wars Steep SUPERHOT The Elder Scrolls IV: Oblivion The Evil Within 2 The Gardens Between The LEGO Movie Videogame The LEGO Movie Videogame 2 Titanfall Titanfall 2 Tom Clancy’s The Division Tomb Raider: Definitive Edition Totally Reliable Delivery Service Two Point Hospital UFC 4 Unravel 2 Unruly Heroes Untitled Goose Game Vandal Hearts: Flames of Judgment Wasteland 3 Watch Dogs Watch Dogs 2 Yakuza 6: The Song of Life 1
Gonzo3211 106 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 56 minut temu, Winter napisał(a): A FPS Boost jest w każdej grze, czy tylko wybranych? Wybranych. 1
Gość Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 1 minutę temu, Gonzo3211 napisał(a): Wybranych. Pfff, ale bieda. To już lepiej na PC zagrać.
Rekomendowane odpowiedzi