-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez JeRRyF3D · Opublikowano
Zajebiście się to wszystko ogląda. I gdy pomyślę, że niedawno maszya nie potrafila zejść ze schodów, a tu takie rzeczy! Jednak droga jest IMO bardzo daleka (tyle że postęp galopuje i jest trudny do uchwycenia na osi czasu!). Takie fiki miki, to nic innego, jak mocap, analiza punktów, środków ciężkosci, obrotów itd. Zapisanie tego, i wyplucie obszernym kodzie zero jeden = proste. Kłopot pojawiał się IMO nie z opisem ruchu, a z jego realizacją. Szkilety, siłowniki, żyrokompasy, itd. potrafiły to przeczytać, nie potrafiły wykonać. I nagle potrafią (albo będą potrafiły za chwilę). I... to nadal realizacja skryptu / programu / kodu. I... (?). Co dalej? Mamy tendecję, widząc coś "tak ludzkiego" z automatu dodawać temu "resztę ludzkiego", a tu niestety, póki co pusto IMO. Co z tego, że potrafi wykonać zlecone polecenie - fiflaka, itp. ale... kiedy nauczy się go STOSOWAĆ autonomicznie. W ułamku sekundy ocenić kontekst sytuacji, otaczające obiekty, ich zachowania, teren, warunki, żeby podjąć decyzję = tu potrzebny fiflak, i tego fiflaka SENSOWNIE zastosować w życiu, walce, terenie. IMO bardzo daleko. To klasyczne pokazówki mechaniki sprzętu, ale "samo" to to póki co IMO jeszcze długo nie pofika. Aczkolwiek już to nawet jest porażające (galop postępu!). Żyjemy w niebywale energicznym technologicznie czasie (jedno pokolenie!) od scalaków, kalkulatorów, sinclairów i commodorków po... takie cuda. -
Przez sideband · Opublikowano
BS to występują w przeglądarce przy wykorzystaniu akceleracji sprzętowej. W grach tego nie uświadczysz. @caleb59 Coś tam pisałeś tylko widzę znikło Jak chcesz wiedzieć co mogło to wyłączyłem MPO i TDR Delay na 10s. Coś pomogło wrzuciłem jedno i drugie na raz. Ale to i tak nie rozwiązało artefaktów/szachownicy czasem pojawiającej się niezależnie od przeglądarki -
Przez marko · Opublikowano
Nie wiem jak to skomentować Ale z drugiej strony rozumiem już, skąd ludzie powtarzają takie skrajne głupoty. Bo te informacje to już naprawdę skrajne banialuki. Co do Qashqai, to ja w sumie celuję w taką ratę, ale brutto -
Przez sideband · Opublikowano
Żeby jakikolwiek układ wykorzystywał różne kulki to musiałby mieć różną wysokość pcb. Nawet nie wiem czy w ogóle jakikolwiek układ istnieje z takim rozwiązaniem pomijając bezsens takiego rozwiązania i utrudniałoby wlut.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi