Skocz do zawartości

Audyty obywatelskie / Konfitura i inne - "Prowokacje policji"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
52 minuty temu, CajraX napisał(a):

Póki co zmieniły tyle, że część ludzi ma większą świadomość swoich praw, a służby działają ostrożniej i z większym poszanowaniem przepisów. Wystarczyła sama świadomość tego, że taki audyt jeździ po kraju i "prowokuje". I nie wiem tego znikąd, tylko z wnętrza jednej ze służb.

Jak to zmierzyłeś? :) 

• Like 1
Opublikowano

Pośrednio - podobne tematycznie filmy i zmienione podejście niektórych do rozmowy z obywatelami.

Bezpośrednio - rozmowy samych policjantów w sprawie audytów i próby wyciągania wniosków z powodu spadającego zaufania do policji. Z tego co słyszałem (niestety nie mam dostępu do protokołów z odpraw służbowych w poszczególnych garnizonach), zdarzało się już poruszanie tematu audytów na oficjalnych szczeblach. Niektórym powoli klei się to jako całość.

Oczywiście rozumiem brak waszej aprobaty dla sposobu działania audytorów, jednak wyżej stawiam tu sam cel jaki można osiągnąć.

Opublikowano

Nikomu nie polecam zachowywać się wobec legitymujących was policjantów jak audytor... Szczerze... :) No chyba... że ukryta kamerka i swój kanał na YT to wtedy dla $$$ jak najbardziej tak... A najlepiej to tak zrobić, żeby gdzieś w okularach zamontować niewidzialna kamerkę i dać się zamknąć na dołek na 48, a potem to dać na YT... Macie momentalnie milionowe wyświetlenia... :) Ale tak dla idei bo ma się te 18-25 lat i się stawia bo jest się młodym idealistą to naprawdę nie zalecam... :) 

Opublikowano

@CajraX Ale jakby audytor chciał kogoś czegoś uczyć to by to robił jak normalny człowiek.

Jego filmy to nic innego jak prowokacje na których bije kasę przez wyświetlenia.

Większość jego widowni ogląda to tylko i wyłącznie dla dymu a nie jakichkolwiek wartości edukacyjnych.

Chciałbym zobaczyć jak jego widzowie dyskutują z Policja. Już widzę ta postawę audytorska :D

Nie widzę tez wylewu filmow o podobnej tematyce gdziekolwiek.

Bajki, bajki, bajki :D

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
48 minut temu, CajraX napisał(a):

Pośrednio - podobne tematycznie filmy i zmienione podejście niektórych do rozmowy z obywatelami.

Bezpośrednio - rozmowy samych policjantów w sprawie audytów i próby wyciągania wniosków z powodu spadającego zaufania do policji. Z tego co słyszałem (niestety nie mam dostępu do protokołów z odpraw służbowych w poszczególnych garnizonach), zdarzało się już poruszanie tematu audytów na oficjalnych szczeblach. Niektórym powoli klei się to jako całość.

Oczywiście rozumiem brak waszej aprobaty dla sposobu działania audytorów, jednak wyżej stawiam tu sam cel jaki można osiągnąć.

Gdyby mówił i robił to normalnie to miałoby walor edukacyjny. Ale on robi prowokacje żeby mu motłoch przyklaskiwał i klikał.

• Upvote 1
Opublikowano
34 minuty temu, Kadajo napisał(a):

@CajraX Ale jakby audytor chciał kogoś czegoś uczyć to by to robił jak normalny człowiek.

Jego filmy to nic innego jak prowokacje na których bije kasę przez wyświetlenia.

Większość jego widowni ogląda to tylko i wyłącznie dla dymu a nie jakichkolwiek wartości edukacyjnych.

Chciałbym zobaczyć jak jego widzowie dyskutują z Policja. Już widzę ta postawę audytorska :D

Nie widzę tez wylewu filmow o podobnej tematyce gdziekolwiek.

Bajki, bajki, bajki :D

Gdybyś wszystko oglądał to byś widział filmiki widzów.

2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Gdyby mówił i robił to normalnie to miałoby walor edukacyjny. Ale on robi prowokacje żeby mu motłoch przyklaskiwał i klikał.

Zazdrościsz że Ty na to wcześniej nie wpadłeś czy o co chodzi?

Opublikowano
13 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Zacznij oglądać to się dowiesz.

Nie dziękuje, szanuje swój czas. :D

19 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Zazdrościsz że Ty na to wcześniej nie wpadłeś czy o co chodzi?

Ale na co ? :D

Przecież on nie ma żadnej wyłączności na to ani patentu.

Każdy sobie może założyć taki kanał i rozpocząć krucjatę i nauki :E

Interweniuj jak Braun :hihot:

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Kadajo napisał(a):

Nie dziękuje, szanuje swój czas. :D

2 tysiące postów w temacie RTX 5000 mówią co innegoxD

Ok Panowie, to nie ma sensu. I tak się nie dogadamy, bo inaczej na to patrzymy i tyle;)

26 minut temu, Kadajo napisał(a):

Czy ja dobrze zrozumiałem ? On umieszcza tez filmiki nie swoje tylko jakiś randomow z neta ? :E

Ale na koniec zbędnej dyskusji, to ten filmik był najgorszy. To dopiero była prowokacja nagrywającego.

Opublikowano
46 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Konfitura - walor edukacyjny + widoczne zmiany, nikogo nie prowokuje stojac na chodniku, zeby auta na niego wjechaly - sami tam wjechali bez jego obecnosci. Wiecej chwali jak gani mundurowych. Zero toksycznej napinki.

Audytor - full prowokacja, robi wszystko by wykazac swoja teze - kazda osoba w mundurze i z ochrony to zlo i nie zna prawa tak dobrze jak on. Ton chamski od samego poczatku rozmow. Stosunek chwalenia mundurowych do hejtowania zupelnie odwrotny niz konfitura.

44 minuty temu, CajraX napisał(a):

I motłoch przyklaskuje. Nie męczcie się z oglądaniem tych prowokacji, tylko skupcie się na tysięcznej stronie o RTX 5000. Tam jest więcej wartościowych treści.

Najlepszy temat ever, obiad ugotujesz, rower kupisz, swierszczy poszukiwanie. A tu tylko kolejny toksyk i armia prawilniakow, tylko sztywnikutko!

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Kadajo napisał(a):

Czy ja dobrze zrozumiałem ? On umieszcza tez filmiki nie swoje tylko jakiś randomow z neta ? :E

Akurat to pochwalam bo widać jak służby traktują ludzi jak np. sobie bez powodu zatrzymali kierowcę bo późno jechał i pytali dlaczego on w nocy jedzie samochodem??? :) WTF... jak w stanie wojennym w PRL... Albo niedowartościowani ochroniarze z dworca co urządzili piekło młodemu dzieciakowi. To akurat powinien pokazywać i dla mnie ma większy sens niż udawanie, że ma się hobby fotografowania obiektów wojskowych :) .

Edytowane przez hubio
Opublikowano
5 minut temu, kanon7 napisał(a):

https://www.onet.pl/styl-zycia/onetkobieta/zakaz-fotografowania-wchodzi-w-zycie-17-kwietnia-co-to-dla-nas-oznacza/074zzd2,2b83378a

"Zakaz fotografowania wchodzi w życie 17 kwietnia..."

Ciekawe co po 17 kwietnia będzie robił / lub jak :E 

Bardziej pytanie, po ktorej karze finansowej da sobie z tym spokoj :E Ilosc kontentu spadnie drastycznie i oby wplaty na patronite.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, ryba napisał(a):

Konfitura - walor edukacyjny + widoczne zmiany, nikogo nie prowokuje stojac na chodniku, zeby auta na niego wjechaly - sami tam wjechali bez jego obecnosci. Wiecej chwali jak gani mundurowych. Zero toksycznej napinki.

Też bardziej mi podchodzi konfitura, ale jemu omal co nie przejechali dzieciaka i zaczął robić rzeczywiście edukacyjnie, a nie żeby zbierać $$$$ jak audytor. Wyjściowa motywacja obu Panów zupełnie różna :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano
Godzinę temu, hubio napisał(a):

Akurat to pochwalam bo widać jak służby traktują ludzi jak np. sobie bez powodu zatrzymali kierowcę bo późno jechał i pytali dlaczego on w nocy jedzie samochodem???

Zatrzymanie to nie kara jeszcze żadna. Mogą profilaktycznie, ba w praktyce np, tacy długo się ukrywający się przestępcy często wpadają właśnie przy okazji jakiejś rutynowej kontroli.

A mojego kolegę ze szkoły spisali bo późnym wieczorem szedł w garniturze przez miasto. A my wróciliśmy późno ze szkolnego wyjazdu do teatru po prostu.