Skocz do zawartości

Demografia Polski - System Emerytalny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak będzie mniej ludzi to obecnie istniejącą infrastrruktura będzie wystarczająca. Nie będzie trzeba budować ciągle nowych rzeczy, a jedynie zastępować i remontować te już istniejące. W rzeczach użytkowych są gigantyczne rezerwy w ich trwałości, celowe postarzanie.

No ale lewactfu to się w głowie nie mieści. Muszą być murzyni i ahmedy. I dla nich będziemy wspólnymi siłmi budować nowe drogi i domy!!! Inaczej przecież upadną religie, gospodarki i systemy emerytalne.

• Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, Wercyngoteryx napisał(a):

To nie są prace które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania społeczeństwa. To są trybiki które generują zyski małej grupie ludzie. Nie musimy żyć w systemie ciągłego wzrostu.

Są. :) 

Kierowcy komunikacji miejskiej, nawet kierowcy ciężarówek i busów z dostawami. Tego nei zautomatyzujesz ;) 

• Upvote 1
Opublikowano

Ja tak sobie wykminiłem, że totalnie nie opłaca się mieć dzieci czy rodziny. Mieszkając w domu rodzinnym i zarabiając 4.5k mogę sobie pozwolić na wiele razy wyższy standard niż zakładając rodzinę. Ogólnie dzieci są dziś tak gigantycznym obciążeniem finansowym, że nie jestem w stanie tego udźwignąć. 

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Są. :) 

Kierowcy komunikacji miejskiej, nawet kierowcy ciężarówek i busów z dostawami. Tego nei zautomatyzujesz ;) 

Niby tak. Ale jeśli nie będzie potrzeby wożenia setek tysięcy ludzi do fabryk to i takich pracowników może być mniej. Jest to kwestia dopasowania proporcji.

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Camis napisał(a):

Brakuje już setek tysięcy pracowników do najprostszych prac

zapelnimy ta luke zaraz po wybudowaniu 2mln brakujacych mieszkan XD

ot kolejna taka sama bzdura

ludzi ubywa a pracownikow coraz bardziej brakuje, kraj chyba ciagnie w trybie awaryjnym XD

3 godziny temu, Camis napisał(a):

Tego kryzysu już nie da się cofnąć, już dawno jest za późno na działanie.

ten kryzys to juz cos co sie wydarzylo wiele lat temu i trwa dalej, nie mozna zmienic przeszlosci

ale nigdy nie jest za pozno na dzialanie i przyszlosc mozna zmienic ale nikt nie jest tym zainteresowany, wybrano droge dokarmiania murzynow w osrodkach i uznawania ich za obywateli, tak jest szybciej bo nie trzeba czekac az podrosna

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, adashi napisał(a):

Jak będzie mniej ludzi to obecnie istniejącą infrastrruktura będzie wystarczająca. Nie będzie trzeba budować ciągle nowych rzeczy, a jedynie zastępować i remontować te już istniejące. W rzeczach użytkowych są gigantyczne rezerwy w ich trwałości, celowe postarzanie.

No ale lewactfu to się w głowie nie mieści. Muszą być murzyni i ahmedy. I dla nich będziemy wspólnymi siłmi budować nowe drogi i domy!!! Inaczej przecież upadną religie, gospodarki i systemy emerytalne.

:lol2: Twój ratownik od imigrantów Memcen ma foto z imigrantem że jeśli jest legalny to on go zaprasza. No ale LEWACFTo :) 

I oczywiście panie inteligent że wszystko upadnie jak będzie dzietność 1 i nie będzie miał kto pracować na starszych. Wysil tą wyobraźnię w końcu.

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, adashi napisał(a):

No masz ci los. Nie napisałem, że oprócz murzynów jeszcze elgiebetów by trzeba sprowadzać i mi się znowuż Keller wzbudził. ;D

A masz jakiś argument kto ma pracować na te emerytury czy tylko twoja fiksacja na LGBT tutaj bierze górę i na murzynach? Może fantazje? Wiesz, rękę możesz użyć i potem podumaj.

W ogóle mieszanie LGBT do tego jest śmieszne. To są normalni podatnicy, często synowie, bracia, przyjaciele, wujkowie, ojcowie, siostry, różnie. Ale oni są tak mało liczebni że nie zmienią tego niedoboru który mamy. To hetero musieliby niedobór zmienić płodząc wiele dzieci. Może czas na ciebie kolego, co? Zamiast pisać z internetu to trójka dzieci?

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Nie, nie, jaki argument. Upadną przecież systemy emerytalne. Socjalu nie będzie. To jak wtedy żyć, co nie?  :D

No właśnie, jak mają żyć ci słabsi - dzieci, niepełnosprawni, chorzy, starsi. Tylko ty dasz sobie radę i to jest twoje myślenie o świecie. Zachomikowałeś 2 zł i myślisz że przeżyjesz, a jakby cię tak wywalić poza cywilizację której tak nie lubisz, byś miał dom sobie tworzyć sam, prąd, ogrzewanie, wodę, to byś płakał.

Ale czekaj, ty jesteś sam na świecie, rodziny nie masz, dzieci nie masz (ale baby niech mają, nie?), babci nie masz, nikogo. Samolub i samson. Konfederat typowy.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
Teraz, kubikolos napisał(a):

a pomyslales kiedys jak maja zyc ci normalni ludzie? sprawni, ze zdrowymi genami i z dziecmi?

pewnie w gettach z murzynami? :D

Nie, tak jak dzisiaj, na swojej chacie, już naprawdę nie bądź takim murzynofobem, bojdupko. Masz się za silnego samca alfa to sobie poradzisz. No chyba że jednak trzęsidupa, a trzęsidupom trzeba pomocy, więc wiesz, pomożemy, bo ja mam empatię w przeciwieństwie do ciebie.

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, adashi napisał(a):

Weź sobie kellerze sprowadź prywatną osobę murzyńską, zaadoptuj, wychowaj jak swoje i jakoś to na starość będzie.

Ah te twoje argumenty na pytania o to kto ma pracować na emeryturę mas ludzi. Wiadomo, że jedna osoba która przyjmie imigranta uleczy kraj. Konfederacja, partia debili dla debili. Nawet podstaw matematyki nie rozumieją, ale mają wiele emocji wobec tych których lubią lub nie. No ale są "logiczni" buhahaha.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
2 minuty temu, Keller napisał(a):

Masz się za silnego samca alfa to sobie poradzisz. No chyba że jednak trzęsidupa, a trzęsidupom trzeba pomocy, więc wiesz, pomożemy, bo ja mam empatię w przeciwieństwie do ciebie.

no mi przydalaby sie pomoc, z nozem jeszcze nikt nie wygral, masz jakis pomysl? Zamkniete osrodki dla murzynow?

zeby nie bylo jak w UK, 5% populacji jest w TOPce, silne geny widac:

f185b8b018050b9cd4a49d857be5ab3a733e046f

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, kubikolos napisał(a):

normalni ludzie? sprawni, ze zdrowymi genami i z dziecmi

:lol2: Hitler też tak myślał i nadawał jakość swoim genom i tym co uznał za słuszne.

2 minuty temu, kubikolos napisał(a):

no mi przydalaby sie pomoc, z nozem jeszcze nikt nie wygral, masz jakis pomysl? Zamkniete osrodki dla murzynow?

zeby nie bylo jak w UK, 5% populacji jest w TOPce, silne geny widac:

f185b8b018050b9cd4a49d857be5ab3a733e046f

No i co tam płaczesz o jakimś UK, jak ja pytam co robić jak mamy dzietność 1 i nie ma kto pracować na emerytury? W dupie mam UK, murzynów, kogo tam chcesz. Albo zmusisz państwo np do bykowego by swojacy płodzili za karę, albo wejdzie ktoś z zewnątrz. Mogą być hindusi jak ci murzyni nie pasują. Daj propozycje jakieś. Ale ja wiem że po primo nie macie propozycji, a po drugie sami dzieci nie macie i to tylu by zastąpić pokolenia. Jesteście gadające głowy które tylko krytykują a nie mają rozwiązań. A rozwiązaniem NIESTETY jest imigracja jak w kraju jest posucha w płodzeniu. Nie bądźcie płatkiem śniegu co się o to obraża.

Edytowane przez Keller
Opublikowano (edytowane)

Mamy Hitlera, mamy koniec.

Ktoś z większą dozą empatii może jakoś Ci pomoże. Ja to bez serca jestem.

Pogadaj sobie z kolegami z wykopu IQ 60 bo tutaj nic nie ogarniesz. Ale już przynajmniej rozumiem czemu politycy stosują chwytliwe hasła na które się nabierają dzbanki.
A jak jesteś zbyt tępy to wyjaśnię - niektórzy chcą nas segregować na tych którzy mają dobre geny do rozpłodu i życia tutaj, inni nie. No więc ile tacy ludzie mają wspólnego z Hitlerem segregatorem genów? Wiele. Nie rozumiesz to nie rozum, siedź i koń w rękę, bo tyle rozumiesz.

Edytowane przez Keller