Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
42 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Czy zwykła wersja PS5 tej gry nadal jest patchowana? Czy gra już zakończyła okres wsparcia? Pudełko dosyć tanio, więc może się skusiłbym i ograł to na PS5 fat.:E

Nie, update jest tylko pod PS5 PRO i PSSR,  dodatków już też nie będzie bo robią ostatnią część żeby wydać szybciej całość https://www.gry-online.pl/newsroom/final-fantasy-7-rebirth-nie-dostanie-zadnych-dlc-ale-tworcy-maja/z92b786

• Like 2
Opublikowano

Mój kontakt z tym rimejkiem to generalnie slodko-gorzka opowieść. Każdy ma jakąś grę "dzieciństwa", u mnie jednym z tych tytułów było oryginalne FF7. Wieść o nowej wersji mnie ucieszyła, ale zaproponowana forma - już mniej. Rozumiem co za tym stoi, nikt w tej sytuacji nie powie, że twórcy poszli po linii najmniejszego oporu. Dokonano gruntownych zmian, trochę klimatu podstawki się ostało, trochę zniknęło. Mam mieszane uczucia do wielu elementów, potrzebowałem sporo czasu aby to wszystko przetrawić. W końcu pierwszy remake zaczął sprawiać mi przyjemność, gdzie wcześniej kierowała mną głównie ciekawość. A nie jestem typem "konserwy", potrafię się zaadaptować, rozumiem potrzebę zmian. Zwłaszcza w produkcji sprzed niemal 3 dekad. 

Ukończę "jedynkę" i w okolicach świąt ruszę z Rebirth.

Opublikowano

Takie opinie słyszałem, dodatkowo można zauważyć sporą zgodność między opiniami branżowymi, a tymi od samych graczy. Co zdarza się coraz rzadziej, zwłaszcza w przypadku dużych produkcji.

• Upvote 1