Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 803
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
59 minut temu, Reddzik napisał(a):

Nie chce nic mówić ale wygląda jakby nie było cieni, jakby za jasno. :E

Dokładnie moja pierwsza myśl. Że coś tu wygląda jakbyśmy się cofnęli do 2010 roku i wyłączyli SSAO :E Te drzewa.... co im się stało. W Dying Light 1 i 2 były lepsze.

dyinglightgame_thebeast_x64_rwdi_2025_09

• Upvote 1
Opublikowano
22 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

U mnie to zupełnie inaczej wygląda kolorystycznie WTF? XD Macie HDR włączony?

Przeciez widac ze masz kolory podkrecone albo w panelu nvidia albo jakims reshade, bo z wlaczonym hdr tak by screeny nie wygladaly  :)

4 minuty temu, SmogSmok napisał(a):

To jest ta sławna optymalizacja 😁 Albo ładna grafika albo wysoki FPS. 

No tez o tym ponyslalem.. lipna grafika to i optymalizacja ok..

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, dawidoxx napisał(a):

Przeciez widac ze masz kolory podkrecone albo w panelu nvidia albo jakims reshade, bo z wlaczonym hdr tak by screeny nie wygladaly  :)

Nic nie mam podkręcone. Dałem wszystko na max +HDR i tyle. Nakładka nvidii wyłączona.

HDR tak mi samo ustawiło:

Dying Light_ The Beast 18.09.2025 19_13_06.png

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano

Jest maksymalnie surowo, tak jak w dwójce na premierę. Nie wygląda to póki co szpetnie, nie będę się czepiał dla czepiania - powiem może dyplomatycznie, że obecnie wygląda to schludnie. :hihot: 

@userKAMIL HDR Ci podbija kolorystykę, normalnie jest jak u kolegów na obrazkach wyżej.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

W menu grze jest HDR ale nie gram z HDR. Ustawiłem wszystko maks, DLSS natywne, sprawdziłem to gra ma 10.3, czyli prawie najnowsze dll. Grafika jest w miarę ok ale tylko OK, czuć i widać w tym DL2, interfejs, grafika itd.
Broń się psuje @userKAMIL tak było w jedynce i dwójce. 

Gra grzeje i wyciska ostatnie Waty z grafiki ale ten silnik tak ma i to samo było z DL1 i 2. Do tego miałem buga, że po wyłączeniu FG- testowałem, fps mi się zablokować na połowie odświeżania monitora i musiałem resetnąć grę.

Zablokowałem na 80fps natywne DLSS, miałem ok 100, ale grafa ciągnęła z 230W mimo uv, tak jak pisze ten silnik wygrzewa. A tak, przy 80fps grafa ma poniżej 200W. Gram na padzie dualsense. Polski dubbing jest spoko.

edit

Kamil wrzuca screena z HDR, to widać. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

Tu chodzi o HDR, screeny w HDR zawsze wyglądały dziwnie, bo tego ani steam ani nic innego nie zapisuje z HDR tak jak powinno być. Co do HDR to pewnie jeden YT tym się zainteresuje i wrzuci ustawienia

Do tego mama SDR, więc te screeny i tak dla mnie są "dziwne"

Edytowane przez Reddzik