Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie mam doświadczania z Tarkovem, ale Arena Breakout jest dla mnie wybitna. Solidnie przemyślany i złożony gameplay. W stosunku do gier jestem bardzo krytyczny, tutaj ciężko mi cokolwiek znaleźć, gram teraz tylko w to - 28lvl.

Opublikowano (edytowane)

pograłem chwile ale szybko sie odbiłem, npce sterowane przez AI głupie jak but to mało powiedziane, a jak spotkałem kogoś żywego to najczęsciej był to zgrany team uzywający duzo droższej amunicji i wyposażenia co kończyło sie moim szybkim zgonem. A jak sie nie ma zgranej ekipy to ta gra nie ma sensu za bardzo wg mnie. Mały wybór map w początkowej fazie gry. I Strasznie zamulające jest przeszukiwanie tych wszystkich szaf skrzynek ubrań. 

Edytowane przez Oldman
Opublikowano (edytowane)

Mam już niemal maks lvl cap i ponad 50% extract ratio - licząc od pierwszej rozgrywki, 14mln kasy jako solo player przeciwko zgranym squadom. Poziom trudności jest wysoki, jednych odrzuci, inni odnajdą się w tym - takie są extraction shootery. Inny vibe ma się grając w Battlefielda, inny w to. Tutaj K/D 0.5 to jest sukces - porównując dane którymi podzieliło się Bungie-Marathon -celowali w okolo 25% succes extract w ich grze dla casuali. 

To jest gra taktyczna, bardziej przypomina Arme 3, niz inne fpsy i extraction shootery - pomijając Tarkova, bo go nie znam. 

Edytowane przez MaxxGroo
Opublikowano

Mi się wydaję że póki co poziom trudności nie jest wysoki ale to może match making jest dobry i nie podrzuca mi jakiś koksów na serwer.  Do tego 15lvl zginąłem może tylko 3 razy. 😁

Od czego zależy czy gra się solo czy z teamem? Gdzieś się to zaznacza? 

Opublikowano

Oglądam jakieś poradniki na necie ale gra chyba dynamicznie się rozwija i zmienia, bo nie których rzeczy nie ma już albo nie mogę znaleźć ?

Np. nie widzę żeby można kupować używane przedmioty albo nie mogę tego znaleźć.

Widziałem że można chodzić w trybie tz. skradania się chyba ? Nie wiem czy to jeszcze jest czy nie wiem jak używać.

Opublikowano (edytowane)

Skradanie to capslock, Używane przedmioty Market - obok skrytki. 

Zobacz w kontaktach czy nie ma lepszych cen niż na markecie, plecaki, broń itp. Czasami 50k na t4 mozna oszczędzić,kupuje wtedy serie wielu sztuk.

Amunicję T4 trzymaj w bezpiecznym schowku pod plecakiem, ładuj pojedynczo od razu do broni. 

Musisz znaleźć dla siebie odpowiednią broń, ja używam różne SMG z amunicja t3 i t4. SMGsy mają mały recoil i niemal kazda pestka wchodzi w cel. 

4 minuty temu, MaxxGroo napisał(a):

Edytowane przez MaxxGroo
  • Thanks 1
Opublikowano

Już chyba nie mają żadnej funkcji. Wczesnej służyły do jakiegoś eventu. 

Dziś wbiłem 30lvl i mam otwarty forbidden, wejście jest z ekwipunkiem wartym min. 300k, czyli nie zmieniło się za wiele dla mnie, bo ciągle taki zakładam - różnica jest taka, że każdy zabity gracz to dużo pieniążków, bo nie biegają już golasy z czystym AK. 

Zagrałem tylko 2 rundy, ale różnica odczuwalna. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam aktualnie 24lvl i już zaczynają się schody . Na 10 meczy 7 porażek :boink: . A tak się wydawało wcześniej że nie jest trudna ta gra :hihot:. Ale mam wrażenie że większość przeciwników gra chyba nie z randomami bo nieźle się organizują u mnie. 

Opublikowano (edytowane)

Możesz wyłączyć ranked mode, wtedy częściej będziesz trafiał do lobby ze słabszymi graczami w lockdownie. Od 2 dni mam to wyłączone i zacząłem zauważać, że to ja jestem na mapie zagrożeniem :p

Mam już wysoki ranking i również każda gra jest wymagająca, musiałem dać sobie ulżyć w drodze do najwyższego szczebelka. 

Używam ammo t3, ładuje ostatnie 10 pocisków t5 - tylko w broni, efekt jest taki, że przy śmierci niewiele trace, a pojedynek pvp wygrywam bo zabijam gracza 3-5 trafieniami. Pistolet z tłumikiem używam na boty, nie trace t5 z głównej broni - broń to kompletny stock T951 kupiony u kontraktu (taniej niż z marketu) kupiłem od razu 15 sztuk, strzelam ze szczerbinki.

Specjalnie idę w zony pvp, bo to high reward stakes, mam extraction ratio 54%, ekwipunek razem z ammo i apteczkami kosztuje mnie 150k - 450k t3/t4/t5, im tańszy ekwipunek wybieram, tym agresywnej gram i mniej się angażuje. 

Podczas walki również ładuje ammo t5 z bezpiecznego schowka do broni, nie zmieniam magazynka po kazdej krótkiej serii - ammo t3 służy do plucia, pierwsze pestki które trafiają likwidują przeciwników jak boty. 

Wycialem już kilkukrotnie 3 osobowe składy tym sposobem. 

Granaty tylko koktajle, zawsze 3, zabijają nawet t5-t6 przeciwników bo obrażenia idą na nieopancerzone nogi.

Ogólnie na 30 poziomie randomy w teamie ogarniają, każdy gracz na mapie ogarnia, gra to festiwal błędów, kto da się złapać, nie pomyśli, lub będzie miał pecha przegrywa - Każdy ma jakąś swoją taktykę i swoje porady jak grać najlepiej, gra jest złożona. 

Edytowane przez MaxxGroo
  • Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, MaxxGroo napisał(a):

Możesz wyłączyć ranked mode, wtedy częściej będziesz trafiał do lobby ze słabszymi graczami w lockdownie. Od 2 dni mam to wyłączone i zacząłem zauważać, że to ja jestem na mapie zagrożeniem :p

Mam już wysoki ranking i również każda gra jest wymagająca, musiałem dać sobie ulżyć w drodze do najwyższego szczebelka. 

Używam ammo t3, ładuje ostatnie 10 pocisków t5 - tylko w broni, efekt jest taki, że przy śmierci niewiele trace, a pojedynek pvp wygrywam bo zabijam gracza 3-5 trafieniami. Pistolet z tłumikiem używam na boty, nie trace t5 z głównej broni - broń to kompletny stock T951 kupiony u kontraktu (taniej niż z marketu) kupiłem od razu 15 sztuk, strzelam ze szczerbinki.

Specjalnie idę w zony pvp, bo to high reward stakes, mam extraction ratio 54%, ekwipunek razem z ammo i apteczkami kosztuje mnie 150k - 450k t3/t4/t5, im tańszy ekwipunek wybieram, tym agresywnej gram i mniej się angażuje. 

Podczas walki również ładuje ammo t5 z bezpiecznego schowka do broni, nie zmieniam magazynka po kazdej krótkiej serii - ammo t3 służy do plucia, pierwsze pestki które trafiają likwidują przeciwników jak boty. 

Wycialem już kilkukrotnie 3 osobowe składy tym sposobem. 

Granaty tylko koktajle, zawsze 3, zabijają nawet t5-t6 przeciwników bo obrażenia idą na nieopancerzone nogi.

Ogólnie na 30 poziomie randomy w teamie ogarniają, każdy gracz na mapie ogarnia, gra to festiwal błędów, kto da się złapać, nie pomyśli, lub będzie miał pecha przegrywa - Każdy ma jakąś swoją taktykę i swoje porady jak grać najlepiej, gra jest złożona. 

Jak wyłączyć ranked mode ? Nie mogę tego znaleźć,

Jaka jest aktualnie meta broni na krótki i średni dystans ? 

Opublikowano (edytowane)

Jak już wybierzesz mapę to możesz wyłączyć ranked, jest chyba nad auto-match (dobieranie graczy do teamu) 

Meta to FAL i M4A1, krótki dystans to był Vector.45(strzelanie po nogach powyżej T4) i MCX.

Sporo grałem Vectorem, to była moja ulubiona broń, ale nie domaga na średnim i dalekim dystansie oraz nie nadaje się na przeciwników z T5, a 20 lat strzelania hedshotow nie pozwala mi na strzelanie po nogach, ręką zawsze idzie na głowę. 

Dla mnie bronie META są zdecydowanie przeceniane, uważam, że lepiej jest kupić coś tańszego z amunicją tak jak wcześniej pisałem, niektórzy noszą dodatkową snajperke i to jest już lepszym wyborem, niż kupowanie drogich dodatków do broni, żeby zaraz ją stracić. 

Polecam spróbować strzelnicy, obok jest ekran który mówi ile dmg zadajesz i info czy przebiłeś pancerz, oraz zobaczysz na jaką odległość broń oraz jej amunicja jest efektywna. 

Kilkukrotnie bawiłem się w Tanka i ubierałem najmocniejszy pancerz T5 na Lockdown, bez drogiego plecaka i pistoletu, żeby zmieścić się w chyba 650k limicie - pisze z pamięci, brałem sporo różnych granatów, fajna zabawa. 

Edytowane przez MaxxGroo