Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
19 godzin temu, ghostdog napisał(a):

Dziś niezbyt udany dzień dla drużyn z Manchesteru :D.

Manchester United 0- 2 Crystal Palace

Arsenal 5-1 Manchester City

https://streamable.com/1fpsge

Fbd7a3XOYe26XjdhhJYEcZ5pV3AQPkjs.jpg

COYG! :faja: takie wyniki zawsze cieszą, chociaż znając życie w następnej kolejce będzie jakaś katastrofa z Leicester :E

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Cytat

Raków

Jak oni dotrwają do końca sezonu, zdobywając mistrzostwo, to trzymajcie mnie, bo padnę ze śmiechu, żeby klub z kurnikiem znowu był mistrzem kraju.

A tak poza tym, majowy finał pucharu polski zapowiada się na fajne meczycho, Pogoń z Legią. Obie ekipy o uratowanie sezonu, gdyż pierwsza trójka w ekstraklasie odjechała im.

W dniu 31.03.2025 o 20:33, ghostdog napisał(a):

Nowy właściciel i wraca tworzenie brazylijskiej Pogoni. Ostatnio to nie wypaliło, choć tego fawelarza kojarzę :D

Trzeba zadać pytanie, kto w tym sezonie w końcu  pozbędzie się łatki "zero tituli" Harry Kane czy Pogoń Szczecin? :E

Opublikowano

Pogoń miała swoją szansę rok temu i ją zaprzepaściła grając na czas i myśląc, że 1:0 to bezpieczny wynik. Kane to postać tragiczna, tyle lat gra na wysokim poziomie :D Dziś jest dobry dzień, Real wtopił z "nietoperzami". Mam nadzieję, że kiedyś Valencia wróci do wysokiej formy, potrzebują tylko właściciela z głębokimi kieszeniami.

Opublikowano

Pamiętam, oglądałem to co się działo rok temu, kiedy Pogoń zesrała się metr przed kiblem :E. Rok później mają niesamowitą okazję do rehabilitacji, choć czy Legia na to im pozwoli? Nie wiem, myślę, że tu będzie 50-50, gdyż często w finałach decyduje dyspozycja drużyny w danym dniu, kto będzie lepszy w tym istotnym dniu.

A co do Harry Kane to owszem postać tragiczna, tyle lat z zero tituli pomimo wielu szans czy to w Tottenhamie czy w reprezentacji Anglii czy ostatnio w Bayernie, ale w tym sezonie Bayern jest na najlepszej drodze do dowiezienia mistrzostwa i tym samym Kane pozbyłby się łatki z zero tituli.

Opublikowano

Dziś w wieku 82 lat zmarł Leo Beenhakker. Aż trudno uwierzyć, że w eliminacjach do Euro 2008 Polska zajęła pierwsze miejsce wyprzedzając Portugalię, Serbię i Belgię. Wtedy awans do Euro to było coś, teraz to pełno szrotu dostaje się na imprezę.

z31709596Q,Leo-Beenhakker.jpg

• Sad 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pogoń nie ma składu aby przekuć go w sukces, no chyba że  uznamy dwa finały z rzędu za sukces. Jeśli w ostatniej kolejce Puszcza im władowała 4 bramki, to o jakiej obranie my mówimy. Z Puszczą odrobili, ale Legia to inny przeciwnik. Ciekawe co ukręci nowy właściciel. Ja stawiam że sprzedadzą Kulurisa i będą typowym średniakiem w następnym sezonie. Te całe problemy finansowe i dziwne numery z przejęciem klubu raczej nie wróżą nic dobrego.

Opublikowano
2 godziny temu, ghostdog napisał(a):

Pogoń nie ma składu aby przekuć go w sukces, no chyba że  uznamy dwa finały z rzędu za sukces.

Pogoń to przede wszystkim przegrała piąty finał, nawet Harry Kane, postaci tragicznej do którego najczęściej Pogoń jest porównywany ze względu na wiadomo jaką cechę :E, ma więcej przegranych finałów, zostając z niczym. Jak ktoś dziś dobrze liczył, Harry Kane tych finałów przegrał w życiu jako piłkarz dokładnie sześć, a za chwilę będzie miał na koncie pierwsze jakiekolwiek trofeum oznaczające u niego koniec zero tituli :E.

Opublikowano

Jak na nasze warunki dobre meczycho, nawet jak ktoś nie kibicuje żadnej z tych drużyn to na pewno dało się to oglądać, akcja za akcje. Pomimo tego, że Legia wygrała tylko jednym golem to jednak zagrała ten poziom lepiej od Pogoni. Mogło się skończyć jeszcze wyżej. A tak to będą puchary (chociaż eliminacje) w przyszłym sezonie. Puchar jest nasz, lalalalala :)

• Like 1
Opublikowano

Paris FC awansował do Ligue 1. Więc od przyszłego sezonu będą derby Paryża. Najzabawniejsze jest to, że stadiony są obok siebie. Ciekawe czy będą większe burdy, niż w przypadku meczy Marsylia - Lyon :D

54Fra01.jpg