Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wieże w przyszłym tygodniu przejdą do historii, dokładnie z patchem 0.3.1. System "dopakowania" map będzie dość prosty, nieco podobny do PoE 1. Oprócz tego sporo innych, pomniejszych poprawek. 

Omówienie na oficjalnej stronie i w materiale wideo: https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/3860076

Fajnie, że robią spore zmiany jeszcze w trakcie sezonu, a nie dopiero w 0.4(pewnie wyjdzie w połowie grudnia).

Opublikowano

Mi się wieże podobały, chociaż można by je zrobić lepiej bo czasami są tak ułozone że zanim dojdziesz to sporo map "marnujesz". 

Podoba mi się za to balans map, niektóre faktycznie się dłużyły jak Akt 3 :E 

I do tego mniejsze powierzchnie chilled/ignited/shocked - to była przesada. 

Opublikowano

Ja kupuję mapy z filtrem bez tych po 2-3 ex minimum 60 MF. Sklep instant dla takich jak ja co mi się nie chce samemu kraftowac za dużo jest super - prawdziwy game changer. Chce się robić te 2-3 mapki co dzień. Nawet jak trochę się nudzi już ta postac. Czekam na zmianę balansu i coś innego ciekawego 

No a bez tych wiez mam nadzieję że sobie będzie można mapę wypełnić ulubionymi dodatkami ja lubię full mapy z breach ekspedycja itd

Opublikowano

Włączyłem rebara w NI wg podanego opisu i różnica u mnie jest bardzo duża. W największej zadymie jak potrafiło mi ze 100+ fpsów spadać do 30, aż oczy bolały. Z rebarem nie dropi poniżej 60. Polecam wypróbować.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Faktycznie jest lepiej :E 

EDIT: Czemu na rynku w grze wyszukuje przedmioty od zbanowanych kont? Czasem 5 pierwszych ofert jest od nich i nie można kupić. Czemu oni robiąc coś dobrego przy okazji psują? :E 

Edytowane przez galakty
Opublikowano

Nie miałem tego problemu może jakiś pech.

Polecicie jakiś build caster, bez szczegółów tylko ogólny kierunek, ale co ma sens bo już mi się łucznik nudzi - w sumie postep zerowy przy tych cenach gearu i graniu 1h  dziennie gdzies moze. Mam wrażenia ze drozeje szybciej niz farmie:)

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Nie miałem tego problemu może jakiś pech.

Na waystonach to notoryczne, 12 pierwszych itemów było od zbanowanych. Można na szczęście ignorować ale na litość boską, niech się devsi wezmą za to. 

8 minut temu, wrobel_krk napisał(a):

Polecicie jakiś build caster, bez szczegółów tylko ogólny kierunek, ale co ma sens bo już mi się łucznik nudzi - w sumie postep zerowy przy tych cenach gearu i graniu 1h  dziennie gdzies moze. Mam wrażenia ze drozeje szybciej niz farmie:)

Ja dobiłem do 88lvl na ranger i mam takie same odczucia, mimo setek Exaltów to już nie jestem w stanie polepszyć gearu, a brakuje mi dosłownie 3 punkty spirit żeby ostatniego buffa wbić... Tylko amulet kosztuje krocie, a mi divinów nie dropi od tygodnia WCALE. I latam te mapy ciągle tym samym, nic się nie rozwija a XP leci powoli. Raczej do 90 lvl nie dojdę. 

Opublikowano

Nie no do 92 lvlu imo exp w miarę łatwo leci, później już każda śmierć to nawet i godzina grindu w plecy może być. 

Ja wydałem ostatnie z 50 div na kusze, ale z 10 mi zostało to mogę się podzielić bo teraz każda zmiana gearu to żonglowanie resami, statami itp. to już faktycznie setki divów potrzeba żeby złożyć coś co ma ręce i nogi i dobry wzrost skok siły. Jak coś to priv, bo i tak prawie już nie gram, czekam na patch.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

I te śmierci najgorsze są, co prawda nie ginę już często bo w końcu nabiłem shielda i evasion solidnie, ale wciąż jak wpadniesz między mobki to ranger jest bardzo kruchą postacią i progress leci w zapomnienie. A godzinę nadrabiać zgon to ja nie mam czasu bo to już pracę na pełen etat przypomina. 

Cytadele też mnie denerwują, znalazłem dopiero na 87 lvl i na jednej niestety padłem. I co, szukamy dalej. Eh. 

Za to marketplace to złoto, to powinno być od premiery w grze. 

Edytowane przez galakty
Opublikowano

Po robocie chętnie popatrzę, bo miałem lekkie znudzenie już mapkami. 

Największe zmiany jak dla mnie poza tabletami:

• All Maps now contain Map Bosses (except for some Unique Maps and Hideouts). To complete a Map you are only required to kill the Boss, you no longer have to kill any Rares and you can do as much or as little of the rest of the Map as you please.
  • The size of the following Map Areas has been reduced: Penitentiary, Vaal City, Channel, Bastille, Grimhaven, Epitaph, Oasis, Augury, Hidden Grotto, Wetlands, Savannah, Blooming Field, Rupture, Slick, and Fortress.

• The Ground Effects for the "of Ice", "of Lightning", and "of Flames" Map Modifiers now cover 75% less of the Map on Tier 1 to 5 Waystones, 68% less on Tier 6 to 10 Waystones, and 62% less on Tier 11 or higher Waystones.

• Increased the chance of Citadels spawning by 66%.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dobra nagrałem się, poleciało z dysku. Fajnie się gra ale endgame (przynajmniej na Ranger) nudny bo itemy są tak drogie że zanim na nie uzbieram to drożeją znowu i biegam w sumie od tygodnia tym samym gearem. 

Edytowane przez galakty
  • Upvote 1