Pentium D 100 Opublikowano 13 godzin temu Autor Opublikowano 13 godzin temu 7 godzin temu, Send1N napisał(a): @Pentium D a pisałem bierz mojego autorskiego corsaira tam są cichutkie wentyle nawet na max obrotach (dobierane metodą prób i błędów) kupowałem i odsyłałem za nim osiągnąłem to co chciałem a finalnie doszło do takiej kombinacji że ramki są z innego wentylatora a wirniki w nie wsadzone jeszcze z innego po tym wszystkim chłodzenie wylądowało w szafie Przecież te też są ciche bo to słychać tylko gdy jest blisko ucha i to nie jest żadna wada tylko normalne zjawisko.
Send1N 362 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Chyba że tak, myślałem że nie chodzi o sam szum powietrza tylko że wytwarzają inne niepożądane dźwięki
Pentium D 100 Opublikowano 8 godzin temu Autor Opublikowano 8 godzin temu Żodyn się nie spodziewał tych danych. Zrobiłem w razie gdyby ten 7800 XT okazał się być spoko. Stock GD-2 Stock PTM, na wlocie 27,3*C i trochę przykurzone filtry.
Pentium D 100 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) No to ładną paczkę zdrutowali. Trochę większa od klawiatury a wyjęta ze skrytki do 9 cm wysokości. Taka to aż się prosi aby nią pograć w coś na magazynie. Uwielbiam paczki robione "na kebaba". Później trzeba kombinować jak to odesłać. Odżywkę białkową 1 kg w kartonie większym mi przysłali i jeszcze dali tych poduszek a karta za 1500 zł tak o Szczerze to ja bym tak kartę wysłał gdyby mi na niej nie zależało i bym wiedział, że trup itp. Edytowane 4 godziny temu przez Pentium D
Mar_s 364 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu No to niejako sam już sobie odpowiedziałeś czego się można po niej spodziewać, będzie szok jak okaże się że jest inaczej.
Pentium D 100 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu Dam jej parę minut w ciepłym, ale patrząc na tą paczkę już nie mam za dużych oczekiwań. Nie zdziwię się jak będą artefakty od popękanych kulek. Wysłałem do nich wiadomość z tym zdjęciem, że pakowanie mocno słabe.
Mar_s 364 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Połóż na grzejnik, ja tak robię, albo używam suszarki
Pentium D 100 Opublikowano 3 godziny temu Autor Opublikowano 3 godziny temu Mam lodówkę turystyczną z funkcją grzania wnętrza.
Mar_s 364 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Pierwszy raz na sugestię ogrzania czegoś ktoś odpowiedział że wsadzi do lodówki, no ale ok...
Pentium D 100 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu @Mar_s Nie wiem czy coś będzie testowane bo na razie wysłałem 8 fot z uszkodzeniami transportowymi. Truskawka na torcie. A wystarczyło dać jebany karton i full folii bąbelkowej. Chcesz to wulga wyedytuj
Mar_s 364 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Szkoda, pytanie czy oni tak specjalnie nie zrobili bo wiedzieli że to już szrot.
Pentium D 100 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu @Mar_s Piszę do nich cały czas i w miarę odpisują. Najgorzej że przez to wygięcie pcb przy śledziu może nie wejść do kompa, ale mam riser do kopania jeśli zdecydują się żebym to sprawdził u siebie.
Umpero 168 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu W dniu 25.11.2024 o 11:32, Pentium D napisał(a): W międzyczasie dotarła paczka z chłodzeniem ramu. Karton tak pogięty, że myślałem że chłodzenie pogniecione a to całe W ofertach na Ali wydawało się większe a w rzeczywistości jest małe. Zupełnie jak z knagami Podrzuć fotki jak to siedzi już na ramach. Sam kombinuję jak tu jakiś nawiew zamontować z boku pamięci najlepiej. Oglądałem na ali właśnie te chłodzenie, które zamówiłeś, ale wygląda bardzo klockowato.
Mar_s 364 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @Pentium D PCB nie jest aż☻ takie sztywne, wygięcie jest spowodowane tym że bp się wygiął i to on to trzyma w takiej formie, można delikatnie próbować to odgiąć.
Pentium D 100 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu 6 minut temu, Umpero napisał(a): Podrzuć fotki jak to siedzi już na ramach. Sam kombinuję jak tu jakiś nawiew zamontować z boku pamięci najlepiej. Oglądałem na ali właśnie te chłodzenie, które zamówiłeś, ale wygląda bardzo klockowato. Jak zamontuję to zawołam. Jest porównanie do mojej łapy i jest jak stara komórka z okolic 2003 roku. 3 minuty temu, Mar_s napisał(a): @Pentium D PCB nie jest aż☻ takie sztywne, wygięcie jest spowodowane tym że bp się wygiął i to on to trzyma w takiej formie, można delikatnie próbować to odgiąć. Wiem co trzyma, ale nie chcę ingerować bez podkładki
sideband 64 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 49 minut temu, Pentium D napisał(a): @Mar_s Nie wiem czy coś będzie testowane bo na razie wysłałem 8 fot z uszkodzeniami transportowymi. Truskawka na torcie. A wystarczyło dać jebany karton i full folii bąbelkowej. Chcesz to wulga wyedytuj Nice Ty to lubisz mieć problemy ten sklep handluje szrotem po zwrotach lub tym co miało lecieć na recykling 1
Mar_s 364 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Pentiak, nie chcę sugerować żeby później nie było na mnie ale... Sprawdzaj czy to działa i negocjuj na ostro, takiego gnieciucha nie sprzedadzą za 1500, nawet za 1000 będzie problem więc... Jakby okazała się sprawna i po zmianie pasty działała normalnie to masz ekstra deal. Ale jest też szansa że ona już wcześniej była zgnieciona a to niestety może oznaczać problemy z kontaktem kulek.
blabla123 80 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Szkoda czasu na babranie się i jeszcze ci na końcu napiszą "a po co pan grzebał"
Mar_s 364 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu No jest niestety całkiem spora szansa że to szrot...ale Pentiak lubi wyzwania, a jakby mu to oddali za 500 zł. 1
Art385 88 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu No trochę zmęczona. Kartę ci tak zapakowali, bo ona już pewnie taka była ale nie trafili na frajera i jest niezręczna sytuacja. Jeśli przed wysłaniem była sprawna to takie wykrzywienie PCB od strony śledzia za wielkiej jej różnicy nie robi daleko do Vramu czy GPU.
Pentium D 100 Opublikowano 2 godziny temu Autor Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, sideband napisał(a): Nice Ty to lubisz mieć problemy ten sklep handluje szrotem po zwrotach lub tym co miało lecieć na recykling Rok temu kupiłem rtx 3080 po upadku, zresztą chyba brałeś udział w tamtej dyskusji i zwrot był był bezbolesny. Co prawda inny sklep, ale nie każdy każdego chce wydymać bo nie wszyscy są bi BTW odłóż ze trzy plomby w razie czego
kudlatypawelek 0 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Ja tam mało co się znam, ale czy takie wygięte PCB nie pociągnęło za sobą ścieżek wewnątrz? Przecież po jakimś czasie tam sie mogą pojawić jakies mikropęknięcia, albo inne cuda (szczególnie jak karta będzie sie nagrzewać w grach, a po wyłączeniu chłodzić). Ja bym chyba nie zawracał sobie głowy i odesłał to z powrotem do adresata. Jeżeli to samo po rozpakowaniu się nie "naprostowało", to pewnie oznacza, że powstały tam już jakieś napięcia w strukturze....Ale może się mylę i ludki z większą dozą doswiadczenia mnie poprawią
Art385 88 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Nic scieżkom nie będzie przy takim wygięciu. Pytanie jest czy to jedyne uszkodzenie.
Pentium D 100 Opublikowano 1 godzinę temu Autor Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Pieprzony czołg Obecnie dobijam do 20 minuty. HS 84*C, mem 72*C ale brak bocznej szyby jeszcze. Edytowane 1 godzinę temu przez Pentium D
Art385 88 Opublikowano 44 minuty temu Opublikowano 44 minuty temu To by znaczyło, że pasta jest dobrze nałożona a o takiej temp memek to mogę pomażyć na swoim XTX
Rekomendowane odpowiedzi