Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja nie gram w takie gry,ale może ktoś inny z forumowiczów gra i da Ci znać.

Żeby było łatwiej coś doradzić, to podaj jakiego typu gry Cię interesują.

Pozdrawiam 

• 1 miesiąc temu...
  • tomcug zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• No okej, ale Intel ostatnio nie błyszczy. Poczytaj o degradacji procków 13 gen i 14 gen, niby temat mocno rozdmuchany przez media, ale coś tam na rzeczy było i afera nie jest znikąd.    Na dzisiaj Intel daleki jest od niezawodności (czy to w kwestii CPU czy GPU z niedopracowanymi sterownikami - ale tu jest coraz lepiej), niby ta nowa seria Ultra eliminuje błędy ale czy tak jest faktycznie? Mało kto te procki kupuje bo są kiepskie pod względem opłacalności, więc opinii praktycznie brak. Weź pod uwagę, że bardzo dużo różnych wielkich firm IT firm szukających niezawodności przerzuciło się w ostatnim czasie na AMD.   Photoshop, Ilustrator, te programy ogarnie ci Core i5 / Ryzen 5 za 700 zł. 3DS Max jak nie tworzysz jakichś potężnych projektów też nie wymaga demona wydajności.   Zresztą - Ryzen 9 9900X to bardzo wydajny procek i niespecjalnie odstaje od Core Ultra którego wybrałeś. A kosztuje sporo mniej...     
    • Siąść wszystko siądzie, pytanie czy przykryje w całości kości pamięci. Ten Direct die co wallec podesłał, niezbyt zakrywa kości, nie pamiętam głębokości monarchów, ile mieszczą max pod kamizelkę, ale stawiam że będzie brakować z 1mm aby przykryło całe kości ram.  Ja radiatory ocz przerabiałem pod ddr5, szlifowałem górna ściankę o 1mm jakoś, maksymalnie do śrubek i zostawiłem minimum mięsa, żeby gwint nie uszkodził ścianki. Wtedy praktycznie całe kości były pokryte kamizelką. Ale wiem, że któreś kamizelki od ocz mieściły ciut więcej fabrycznie, ale nie pamiętam czy to od DDR3 czy od DDR2. Zaś jeśli chodzi o kamizelki od ocz DDR2 reaper x, z bardzo dużym grzebieniem to łykają ddr5 bez rzeźby. Ale coś tam mi świta, że pod monarcha można też dorwać kamizelki głębokie od hmm, corsarza ? Co się grzebienie od góry odkręca, i wtedy idzie je kręcić pod monarcha, a są głębokie na tyle, że powinny połknąć ddr5 bez problemu i rzeźby. 
    • Czaskowki ma na karku 50+ więc taka nieruchomość nie powinna nikogo dziwić. Wiadomo, że jak ktoś jest na początku swojego życia to te 100mkw to może być jakaś abstrakcja. Nawrocki może liczyć na głosy PiS i Konfederacji ale musi trochę ściągnąć głosów z centrum. Robienie pompek i noszenie ciężarów na dłuższą metę może go pogrążyć, to już robi się śmieszne.
    • No oczywiście. Mogłem to dokładniej sformułować, ale pisząc na szybko uznałem, że każdy ogarnie gdy podałem RTX 3080 jaką bazę czyli domyślnie 100%.
    • Jak chcesz to mozesz dokupic jeszcze kabelek 12VHPWR do zasilacza, podepniesz wtedy bezpośrednio bez przejściówek:   https://www.ceneo.pl/147755921   Od Corsair ale pasuje do Kruxa bo Krux też jest produkowany przez CWT więc złącza są te same co np. w Corsair RMx.
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...