marcin0218 26 Opublikowano 2 Listopada 2024 Opublikowano 2 Listopada 2024 (edytowane) Panowie polecacie jakis zakrzywiony monitor do grania nie drozej jak 1600 zł i czy w ogole warto? Obecnie mam lg fhd TN. Ale chyba czas na jakis ips lub va. Dziś wpadł mi w oko: https://tiny.pl/t2wc9wc5 No ale sam nie wiem. Może coś poradzicie Edytowane 2 Listopada 2024 przez marcin0218
kamilos69 316 Opublikowano 3 Listopada 2024 Opublikowano 3 Listopada 2024 To jest monitor uwqhd. Jeżeli szukasz takowego to jedyny słuszny wybór w Twoim przedziale cenowym to GCB3481WQSU.
marcin0218 26 Opublikowano 3 Listopada 2024 Autor Opublikowano 3 Listopada 2024 (edytowane) Aa no ultra nie musi być, akurat taki dzis w sklepie widziałem. Ale myślę tez o zwykłym 27" , ale widzę że fajnie wygląda, aczkolwiek z tego co do czytałem nie każda gra, a nawet nie każdy film na ytb bylby na pełnym ekranie 🥴 a ten co podałeś podobno strasznie smuży. Zostanę chyba jednak przy LENOVO Legion R27q-30 Edytowane 3 Listopada 2024 przez marcin0218
ElProblemos 23 Opublikowano 4 Listopada 2024 Opublikowano 4 Listopada 2024 Akurat ta Iiyama pod względem smużenia dobrze wypada jak na VA. Najwolniejsze przejście 18ms, dla porównania Odyssey G5 mierzy 39ms On to dopiero smuży: https://www.youtube.com/watch?v=xNIzqm5t6o0&t=288s Zerknij sobie tu, timestamp 11:33 jeśli w linku nie działa. Jedyna wada tego monitoru to Adaptive Sync (odświeżanie zmniejsza się gdy fps'y w grze spadają) - potrafi migotać zależnie od gry i karty graficznej. Jak używasz tego trybu to ten monitor odpada.
marcin0218 26 Opublikowano 12 Marca Autor Opublikowano 12 Marca Odświeżę temat. Zakupiłem ten monitor IIYAMA GCB3480 i powim tak: - w grach typu Starcraft 2, Wiedźmin 3, CS 2 itp nie zauważyłem smużenia - ale w o dziwo w filmach np na youtube jest zauważalna Sam monitor okej, głosniczki w nim do słuchania podcastów lub ytb w tle moga być. Wielkość robocza ekranu WSPANIAŁA!!
Rekomendowane odpowiedzi