Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, zxc napisał(a):

Jeśli będziesz podkręcać, to uważam, że powinieneś patrzeć na kategorie "E", X670E, natomiast jeżeli komp ma być na 5 lat, i cena jaką możesz dać, jest taka sama, to uważam, że x870. 1200zl, to jest już kwota, która daje ci możliwość pójścia wyżej.. Jeżeli, chcesz wydać poniżej 1000zl, no to faktycznie te b650, może i będzie lepsze.. Patrz też na złącza, jakie dana płyta oferuje.. Zależy, też, ile podzespołów musisz dokupić do tego Ryzena, i ile wydasz na to? Określ budżet, i wtedy szukaj najlepsze wyboru.

Ale na takim aero g czy  tomahawk b650 da rade  tez go podkrecic bez problemu, tak przynajmniej wyczytalem. 

Własnie jestem ograniczony budzetowo, wszystko mam wybrane, i zostalo mi tak 1100 wlasnie na plyte, co mi da, ze wybiore x670e? powiedzmy taka ROG STRIX B650E-F wcale nie ma duzo lepszej sekcji zasilania i vrm temp niz tomahawk lub aero g, a w tym przypadku chyba sekcja zasilania gra głowną rolę. Moglbys troszke jasniej?

Edytowane przez asmanty
Opublikowano
25 minut temu, asmanty napisał(a):

Ale na takim aero g czy  tomahawk b650 da rade  tez go podkrecic bez problemu, tak przynajmniej wyczytalem. 

Własnie jestem ograniczony budzetowo, wszystko mam wybrane, i zostalo mi tak 1100 wlasnie na plyte, co mi da, ze wybiore x670e? powiedzmy taka ROG STRIX B650E-F wcale nie ma duzo lepszej sekcji zasilania i vrm temp niz tomahawk lub aero g, a w tym przypadku chyba sekcja zasilania gra głowną rolę. Moglbys troszke jasniej?

https://www.velocitymicro.com/blog/x670-vs-b650-which-amd-am5-chipset-is-right-for-you/