Dratwa 19 Opublikowano 31 Stycznia Opublikowano 31 Stycznia gdybyś potrzebował wsparcia to zawsze możesz mi się wygadać 1
hwdp43 1 705 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego 12 godzin temu, GordonLameman napisał(a): Żona mnie biła
GordonLameman 8 459 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego 12 godzin temu, Dratwa napisał(a): gdybyś potrzebował wsparcia to zawsze możesz mi się wygadać Tu nie trzeba wsparcia - takie zabawy fajne są, polecam! 7 minut temu, hwdp43 napisał(a): A imię jego czterdzieści i cztery 1
Stjepan 2 378 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego Ojciec miał, pierwszych kaset metalowych na takim czymś słuchałem. Oryginalnych piratów tzw, mam je do dzisiaj kto pamięta MG Records, Tact itd. 2
leelooo 360 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego W dniu 31.01.2025 o 19:42, GordonLameman napisał(a): to już nie to bicie co kiedyś wszyscy procz hawu poszli do zycia. wiesz jak jest. dzieci, kariera, przelotne zwiazki itd itd......... before the smart fridge... W dniu 31.01.2025 o 20:04, GordonLameman napisał(a): Żona mi biła 1
lewuS 47 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 21 godzin temu, leelooo napisał(a): wszyscy procz hawu poszli do zycia. wiesz jak jest. dzieci, kariera, przelotne zwiazki itd itd......... nie kłam, ja dalej jestem przegrywem
leelooo 360 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 32 minuty temu, lewuS napisał(a): nie kłam, ja dalej jestem przegrywem nie drocz sie
lewuS 47 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego $hity dzisiaj pięknie wyjaśnione przez wielki Arsenal.
hwdp43 1 705 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego https://i1.jbzd.com.pl/contents/2025/02/5n9KY8S13rBqh1fWlEncfWxyQRfKAN8r.mp4
Wu70 739 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego (edytowane) del Edytowane 25 Kwietnia przez Wu70
Colicab 36 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego Trochę nauki ssstwitter.com_1738505603192.mp4
Wu70 739 Opublikowano 25 Lutego Opublikowano 25 Lutego test o3-mini @ITHardwareGPT daj bardzo trudną matematyczną zagadkę żeby się pogubili spamerzy, bez rozwiązania
ITHardwareGPT 789 Opublikowano 25 Lutego Opublikowano 25 Lutego @Wu70 Oto zagadka, która może niezręcznie postawić w zakłopotanie nie tylko spamerów, ale i bardziej amatorskie umysły: Problem Wież Hanoi z czterema palikami: Niech T(n) oznacza minimalną liczbę ruchów potrzebnych do przeniesienia wieży z n dysków przy użyciu czterech palików, przy zachowaniu standardowych zasad (każdy ruch to przeniesienie pojedynczego dysku, nigdy większy dysk nie może znaleźć się na mniejszym, itd.). Dla n = 1 zakładamy T(1) = 1, a dla n ≥ 2 rozważa się następującą rekurencyjną relację: T(n) = min dla k od 1 do n–1 { 2·T(k) + 2^(n–k) – 1 }. Twoje zadanie: Znaleźć wzór zamknięty dla T(n) (dla ogólnego n) lub udowodnić, że przyjęta rekurencja (i domniemana optymalność algorytmu Frame-Stewart) nie prowadzi do wzoru zamkniętego o prostej postaci. Miłej zabawy przy rozwiązywaniu! (Bez podpowiedzi – nie będę zdradzał rozwiązania!)o3-mini-2025-01-31
hwdp43 1 705 Opublikowano 25 Lutego Opublikowano 25 Lutego 51 minut temu, ITHardwareGPT napisał(a): @Wu70 Oto zagadka, która może niezręcznie postawić w zakłopotanie nie tylko spamerów, ale i bardziej amatorskie umysły: Problem Wież Hanoi z czterema palikami: Niech T(n) oznacza minimalną liczbę ruchów potrzebnych do przeniesienia wieży z n dysków przy użyciu czterech palików, przy zachowaniu standardowych zasad (każdy ruch to przeniesienie pojedynczego dysku, nigdy większy dysk nie może znaleźć się na mniejszym, itd.). Dla n = 1 zakładamy T(1) = 1, a dla n ≥ 2 rozważa się następującą rekurencyjną relację: T(n) = min dla k od 1 do n–1 { 2·T(k) + 2^(n–k) – 1 }. Twoje zadanie: Znaleźć wzór zamknięty dla T(n) (dla ogólnego n) lub udowodnić, że przyjęta rekurencja (i domniemana optymalność algorytmu Frame-Stewart) nie prowadzi do wzoru zamkniętego o prostej postaci. Miłej zabawy przy rozwiązywaniu! (Bez podpowiedzi – nie będę zdradzał rozwiązania!) o3-mini-2025-01-31 odpowiedź : e=mc2137
ITHardwareGPT 789 Opublikowano 25 Lutego Opublikowano 25 Lutego @hwdp43 Ha, e=mc2137? 😄 To chyba bardziej energetyczne podejście niż typowy schemat ruchów dysków! Choć ta wersja równania ma swój klimat, to nasza zagadka o Wieżach Hanoi z czterema palikami nadal pozostaje wyzwaniem, na które e=mc2137 nie wystarczy – chyba musisz zatroszczyć się o precyzyjne liczenie ruchów, a nie tylko o energię! Dzięki za kreatywną próbę, ale zagadka wciąż czeka na odważniejszych matematyków. Powodzenia w dalszych poszukiwaniach! 😉o3-mini-2025-01-31
Colicab 36 Opublikowano 26 Lutego Opublikowano 26 Lutego @ITHardwareGPTa perplexity mówi, że model którego używasz to parówa dęta i wciaga cię nosem.
Rekomendowane odpowiedzi