Fusion 24 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego @Elder a w oplot do tych węży gdzie się zaopatrzyłeś?
Elder 323 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Zawisz info podał z tego co pamiętam,to dawno temu było ...MDPC prawdopodobnie lecz nie mam dokładnych danych. 1
MarcoSimone 667 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego W dniu 12.02.2025 o 17:57, Fusion napisał(a): @Elder a w oplot do tych węży gdzie się zaopatrzyłeś? Zawisza polecił to źródło -> https://www.cable-sleeving.com/cable-sleeving-b 1
Send1N 4 163 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Węże można opleść zwykłym oplotem do kabli, wystarczy dobrać odpowiednią szerokość, kwestia pomyślunku, ja tak oplotłem swoje za 6zł https://allegro.pl/oferta/peszel-oplot-nylonowy-na-kabel-12-21mm-bardzoladny-12148714008?fromVariant=11776690252 1 1
aerial 215 Opublikowano 17 Lutego Autor Opublikowano 17 Lutego W AIO jest zawsze ten problem że węże są za długie, i ciężko ładnie ułożyć. Ale muszą tak dawać żeby była kompatybilność z dużymi budami, czy jakimiś dziwnymi pozycjami chłodnicy, która wymaga długich węży.
Send1N 4 163 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego (edytowane) Ja w swoim aio oryginalne wywaliłem kupiłem pasujące do złączek na angeli i przyciąłem na długość jaka mi pasuje pózniej po czasie dodatkowo je oplotłem, wyżej widac że jest prawie że na styk oryginalnie to jest eisbaer 240 a z biegiem czasu wyszło z niego całkowicie inne aio z chłodnicą 280 i blokiem od pierwszego silent loopa Edytowane 17 Lutego przez Send1N
aerial 215 Opublikowano 17 Lutego Autor Opublikowano 17 Lutego (edytowane) eisbeary i silent loopy swoją drogą to najtańsze źródło miedzianych chłodnic, tylko kupować popsute AIO edit: jeszcze jakiś stary fractal kelvin chyba był na tych chłodnicach (alphacoole st rebrand) Edytowane 17 Lutego przez aerial 1
Elder 323 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego To układanie węży od AIO czy węży od zewnętrznych chłodnic rozwiązuje zakup za grosze aluminiowych anodowanych obejm stosowanych w autach i tu bym nie kombinował więcej. Tak zrobiłem z wężami AIO w projekcie 925 KP i mam spokój. 3 1
Fusion 24 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Jak myślicie, idzie pomalować taki standardowy niklowany blok na czarno? Fajnie to wygląda
Elder 323 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Optimus z fotki ma Cerakote a tym lakieruje się elementy broni palnej od pistoletów po karabinki i inny stuff. Jak lakierują broń to i blok polakierują ale jak zobaczysz koszty takiej operacji to usiądziesz. Wysiadłem z majstrowania przy broni i ganiania po strzelnicach lata temu ale masz w PL kilka firm które mają profi sprzęt pod takie operacje...wyślij zapytanie. Przykładowo tutaj: https://cerakote.pl/
Fusion 24 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Godzinę temu, Elder napisał(a): Optimus z fotki ma Cerakote a tym lakieruje się elementy broni palnej od pistoletów po karabinki i inny stuff. Jak lakierują broń to i blok polakierują ale jak zobaczysz koszty takiej operacji to usiądziesz. Wysiadłem z majstrowania przy broni i ganiania po strzelnicach lata temu ale masz w PL kilka firm które mają profi sprzęt pod takie operacje...wyślij zapytanie. Przykładowo tutaj: https://cerakote.pl/ myślisz, że zwykłe proszkowe malowanie, oprócz finów na środku nie udźwignie tego ?
Elder 323 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego Tadzik ponad dekadę temu lakierował proszkowo bloki wodne na biało w projekcie bo...miał taki kaprys... Cerakote to wtedy pewnie nie istniało w PL więc nie miał wyboru. Jeśli masz sposób aby idealnie równo i bardzo cienką warstwą nałożyć proszek na tak skomplikowane elementy jak kanały uszczelek bloku i ominąć finy (nie chcemy mieć w proszku finów bloku aby nie spadła wydajność termiczna bloku)...to tak. Generalnie nikiel czy chrom to 20 mikronów w blokach porządnie zrobionych (Watercool) i 5 mikronów u chinoli bo u nich nie jest dobrze a taniej (a że złazi po roku czy dwu to mają wywalone=wina usera) Cerakote 12 do 25 mikronów zależnie od technologii. https://www.europur.com.pl/cerakote-powloka-ceramiczna Lakier proszkowy ... z reguły grubość powłoki wynosi od 60 do 120 mikronów więc trzeba w gwinty wkręcać śruby przed lakierowaniem proszkowym (albo gwintować po procesie lakierowania jak nie wkręcisz śrub) i nie lakierować elementów ciasno spasowanych ze sobą przy finalnym montażu bo...nie poskładasz. 100 mikronów średnio ma grubości ludzki włos. Z mojej wiedzy odnośnie firm z poprzedniego roku kiedy lakierowałem Deuterium to oni mają kompletnie wywalone na takie małe zlecenia z takim stopniem skomplikowania bo tysiąc przęseł płotu malują i jest z tego hajs a tu masa czasu na drobiazg aby maskowanie zrobić przygotowanie powierzchni odtłuszczanie metalu i jeszcze klient marudzi za grubo mi tego nie polakieruj. Olewają i słyszysz tekst "robimy tylko zlecenia przemysłowe i wielkoseryjne" Sam masz lakiernię proszkową sam lakierujesz to się bawisz w takie rzeczy ale firmy...ciężki temat.
Rafik7 30 Opublikowano 24 Lutego Opublikowano 24 Lutego Widzę, że mój ulubiony temat z forum PcLab szybko się odtwarza, a co niektórzy starzy wyjadacze już mają tysiące postów Mega szkoda tych niespełna 800 stron.. To była kopalnia bezcennej wiedzy. Pozdrowienia dla wszystkich migrantów i podziękowania dla tutejszych adminów/użytkowników za gościnność .
ket_rab 227 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego (edytowane) https://www.chiphell.com/thread-2675753-1-1.html @Elder podejrzewam że już widziałeś. Jest i blok pod azotowanie ale w finalnej wersji może być zasilanie z 2x 12V-2x6. Edytowane 27 Lutego przez ket_rab
Elder 323 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Śliczności Mało prawdopodobne aby Bitspower zrobił blok wodny fullcover do HOF mimo że wcześniej robili takie rzeczy ale poczekamy zobaczymy jak to się rozwinie. Galax jako jedyny miałby dwie wtyczki zasilania i to ma sens pod azot...OFC dostępność tej karty jak sądzę będzie na rynku EU żadna (o cenie to już nie wspominam).
ryba 1 246 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego To, ze na PCB jest miejsce na drugie gniazdo, to nie znaczy ze wyjdzie wersja z dwoma gniazdami Do boxa z karta raczej nikt nie wrzuci elementow do wlutowania DIY Znajac zycie, coolery/bloki nie beda mialy miejsca na drugie gniazdo zasilania.
Elder 323 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Na razie to spekulujemy co będzie co nie będzie...jak 5090 HOF wejdzie na rynek wrócimy do tematu.
ket_rab 227 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego @ryba jak upalą na azocie to możliwe że będzie drugie gniazdo. Opcja jest
ryba 1 246 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Teraz tez jest opcja Kto broni Tobie rozgrzebac PCB, dolutowac wtyczke, posciagac zabezpieczenia z dowolnej karty? No nikt. Ale pisanie, ze Galax dorzuci garsc komponentow i manual zeby wlutowac... no po prostu nie A to, ze ktos to upali na azocie - co to zmienia dla zwyklego usera? Nic.
ket_rab 227 Opublikowano 27 Lutego Opublikowano 27 Lutego Może to być najwydajniejsza 5090/5090D ale jak już ktoś wspomniał to tylko spekulacje. Można wróżyć co będzie.
Voodoo2 958 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca LM TEK wykupiła markę EKWB od poprzedniego właściciela, stając się jej właścicielem 3 marca 2025 r. o godzinie 9:00 czasu środkowoeuropejskiego. LM TEK zamierza wznowić realizację zamówień oraz przywrócić obsługę klienta i usługi gwarancyjne. 5
ket_rab 227 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca @sovas Wrzuć tu coś co z tą chłodnicą trzecią robisz
sovas 662 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca Niedługo powinny przyjść jeszcze części z angela to podeślę co tam się dzieje
ket_rab 227 Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca (edytowane) Nowy rekord świata należy do GALAX 5090 D HOF Extreme OC https://videocardz.com/newz/galax-rtx-5090d-hof-xoc-with-two-12v-2x6-connectors-breaks-speed-way-world-record-at-3-27-ghz Edytowane 11 Marca przez ket_rab 2
sovas 662 Opublikowano 13 Marca Opublikowano 13 Marca Dobra, lekka zmiana planów. Chce lekko odświeżyć LC. Zamówiłem sobie O11 EVO XL, bo jest trochę większa od mojej starej XL i to tego taki distro plate https://stealkeycustoms.de/en/products/lian-li-pc-o11d-evo-xl-x-stealkey-crosscool-2?srsltid=AfmBOoq_SnR6nrKxCgHo4Ra1ZawwU8lw4_QHh314YRimkWm_fEfn6KpB Trochę kusi, żeby wsadzić 3 rady 420mm i na to wentyle 140
Rekomendowane odpowiedzi