Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, Joloxx9 napisał(a):

Ja gram w wersje na PC z padem od xboxa  i nie mam zadnych takich kwiatkow, wszsytko dziala normalnie. Moze masz uszkodzonego pada? 

Pad jest sprawny i w innych grach nie mam z tym problemu a tu wali mi cały czas sreenshoty przy naciskaniu "B". W ustawieniach można całkowicie wyłączyć Xbox Game Bar ale on nadal działa :/ 

16 minut temu, ODIN85 napisał(a):

A tu nie pomagała przypadkiem blokada klatek na konkretny fps?

Nie. Grając z FG ustalenie limitu klatek np przez RTSS powoduje spore opóźnienia w działaniu gry. Tak jak by dodatkowo pojawiał się lag. 

Opublikowano
2 godziny temu, DjXbeat napisał(a):

Pad jest sprawny i w innych grach nie mam z tym problemu a tu wali mi cały czas sreenshoty przy naciskaniu "B". W ustawieniach można całkowicie wyłączyć Xbox Game Bar ale on nadal działa :/ 

Nie. Grając z FG ustalenie limitu klatek np przez RTSS powoduje spore opóźnienia w działaniu gry. Tak jak by dodatkowo pojawiał się lag. 

W tej grze nie da sie odpalic frame generatora, sprobowalem i mam takie smuzenie jakbym mial normalnie 100MS czas reakcji na monitorze :E 

Opublikowano (edytowane)

@Joloxx9 

Na TV podłączonym do laptopa mam to samo. Szczególnie jest to widoczne na głowie i czapce naszego bohatera przy szybkich obrotach. Na ekranie laptopa nie ma żadnego problemu z FG. Nic nie smuży. 

Nie wiem od czego to zależy? Może na OLED tylko to występuje? 

Edytowane przez DjXbeat
Opublikowano
9 minut temu, DjXbeat napisał(a):

@Joloxx9 

Na TV podłączonym do laptopa mam to samo. Szczególnie jest to widoczne na głowie i czapce naszego bohatera przy szybkich obrotach. Na ekranie laptopa nie ma żadnego problemu z FG. Nic nie smuży. 

Nie wiem od czego to zależy? Może na OLED tylko to występuje? 

Moze bo u mnie jak na monitorze tak na TV to samo, okopnie to wyglada. 

Opublikowano
4 godziny temu, Joloxx9 napisał(a):

Moze bo u mnie jak na monitorze tak na TV to samo, okopnie to wyglada. 

Właśnie to sprawdziłem i jest tak jak napisałem wyżej. Problem występuje tylko na OLED, QD-OLED!

Na matrycy laptopa nie ma żadnych anomalii. Podłączając laptopa do TV TCL C745 z QLED również nie ma żadnych problemów. Problem pojawia się dopiero po podłączeniu S95B czyli QD-OLED. 

Tu jest masakryczne rozrywanie i smużenie obrazu po włączeniu FG. :/

Opublikowano
3 godziny temu, Tomek1623 napisał(a):

100% w menu gry, nie mam na myśli platyny.

Wiele zależy od stylu gry. Jak ktoś liże ściany i każdy kąt, lubi myszkować, to 100% nie będzie równe 100% temu co na szybkensa obskakuje. Jak patrzę na te rozpiskę maksowania gierek liczonego w czasie przejście, to u mnie zwykle x2 tego wychodzi ;D.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

gents-croquet-club-gcc.gif

Mam często podobnie bo jakoś tak lubię wszystko na spokojnie poczytać i obejrzeć, nie chce żeby mi coś umknęło szczególnie dotyczącego fabuły a poza tym nikt mnie przecież nie goni. Fakt, czasem jest osiągnięcie za przejście danego tytułu poniżej iluś tam godzin ale ja mam takie rzeczy gdzieś. Gram jak lubię :)  

Kiedyś widziałem jak mój młodszy kuzyn albo jakiś kumpel oglądają filmy. Nic się nie dzieje, dłuższy moment z gadającymi głowami, brak akcji? Pyk do przodu o minutę albo dwie. Z 90-cio minutowego filmu robi się połowa, nierzadko mniej :E 

Mam nieodparte wrażenie, wręcz pewność, że sporo ludzi obecnie podobnie przechodzi też gry (skipowanie cutscenek) a potem jest komentarz w stylu "co za guano", "o wuj tam chodziło" itp. 

Jeden wielki facepalm moim zdaniem no ale przecież nie będę nikomu narzucał jak ma konsumować treści, jak mi się coś nie podoba to przerywam oglądanie albo granie i adios :P 

Mam też jednego ziomka co do kina nie pójdzie ale zassysa jakieś kinówki np. ostatnio Venoma 3 i mi zachwala jaka to super jakość tych kinówek teraz, nie to co kiedyś xD 

Czemu to oglądasz zamiast iść do kina albo poczekać na wersję min. 1080p z audio 5.1 na vod? - pytam. A bo w pracy ludzie o tym filmie już gadają, że oglądali to on musi wiedzieć o co tam chodziło :E 

Spoiler

R0cDd9.gif

Edytowane przez lamparcicho
Opublikowano
Godzinę temu, DjXbeat napisał(a):

Właśnie to sprawdziłem i jest tak jak napisałem wyżej. Problem występuje tylko na OLED, QD-OLED!

Na matrycy laptopa nie ma żadnych anomalii. Podłączając laptopa do TV TCL C745 z QLED również nie ma żadnych problemów. Problem pojawia się dopiero po podłączeniu S95B czyli QD-OLED. 

Tu jest masakryczne rozrywanie i smużenie obrazu po włączeniu FG. :/

Kurde szkoda, nie zauważyłem nigdzie indziej tego przy FG

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Kelam napisał(a):

Wiele zależy od stylu gry. Jak ktoś liże ściany i każdy kąt, lubi myszkować, to 100% nie będzie równe 100% temu co na szybkensa obskakuje. Jak patrzę na te rozpiskę maksowania gierek liczonego w czasie przejście, to u mnie zwykle x2 tego wychodzi ;D.

Jasne, z tym że ja się tam w ogóle nie spieszyłem, po 27h już się fabuła kończyła XD

Edytowane przez Tomek1623
  • Haha 1