Kelam 357 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Niektórzy mogli zauważyć, że opracowałem tagi dla działu Gry. Chodzi o łatwiejsze wyszukiwanie konkretnych typów gier. Dodałem odpowiednie oznaczenie do obecnie istniejących topiców, ale na przyszłość proszę userów zakładających nowe tematy o grach, by sami starali się skorzystać z odpowiednich tagów i przypisali je do tematyki i rodzaju gry. W większości przypadków nie ma konieczności kombinowania z nowymi tagami, ale nie jest to zakazane. Natomiast w przypadku specyficznych gier, które nie jest łatwo przypisać - pomysły na autorskie tagi są mile widziane. Oczywiście mogą być moderowane. Opcja docelowa, to użyć istniejących jako tych podstawowych. Jeden lub dwa tagi wystarczą w większości przypadków. Bekowe tagi nadal nie ma problemu ustawić, ale zalecam pamiętać o dodaniu przynajmniej jednego tagu, który określa samą grę chociaż w podstawowym zakresie. Wystarczy użyć tagu, który będzie przypisany do podobnej gry, której temat istnieje już w dziale Gry. Wybrane przykłady tagów: pogaduszki - dyskusje niezwiązane z konkretnym tytułem. crpg, fps, tpp, soulslike, wyścigi etc. - wiadomo o co chodzi. bieda crpg, bieda soulslike etc. - nie ma na celu znieważenia gry, a oznacza ograniczoną mechanikę względem zwyczajowych dla danego gatunku skomplikowania i wymagań mechaniki gry. klimat grozy - opis gry w takim klimacie. Uniwersum xxx - można przypisać do gier o faktycznie sensownych i rozwiniętych uniwersach poza medium gier. Wywodzące się np. z filmów czy książek. Przykłady tagu - uniwersum harrego pottera, uniwersum wiedźmina. Można też przypisać konkretnego dewelopera. Zwłaszcza tych dużych i w miarę stabilnych - np. cdproject, rockstar games itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi