Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

3400x1440 , detale tak jak pisałem Wysokie/Średnie. gra jest na Unity

W innych jest podobnie , spadają kl/s , jak ustawie limit na 120 to spadają co chwile do 116/117 , jak ustawie na 60 to spadaja do 56/57

Update:

Poskładałem wszystko , 9800x3d , B650 , 32 Gb Ram CL30 6000 nowy W11 , nowy BIOS i sterwoniki chipsetu i niestety dalej mam ten stuttering w tych samych grach. Wychodzi na to że albo te gry sa tak źle zoptymalizowane , albo zostaje mi jeszcze wymina dysku M2 (nie pokazuje żadnych błędów w Crystal Disk) , albo zasilacz (8 miesięczny)

W 3dmark niby wszystko ok image.thumb.png.8b1f83c738c4e40a9131bea7b4f08d58.pngale co z tego , jak dalej nie moge cieszyć się graniem. Wydałem nie potrzebnie kase 

Edytowane przez boban666
Opublikowano

To temat rzeka. Co inna osoba to inna rada, a prawda jest taka, że żeby być pewnym co zmienić w sprzęcie to jedynie metodą prób i błędów czyli odpalamy daną grę w idealnie odwzorowanych IDENTYCZNYCH warunkach - sprzęt, OS, aktualizacje te same, gra w tej samej wersji i identyczna lokacja i wymieniamy np procek, który głównie za to odpowiada i wtedy wiemy.

Każde inne porównywanie mija się z celem bo jakakolwiek zmienna już może powodować inne wyniki. Miałem przycinki w Fernbusie. Rok temu na 2 godz. to z 3 razy. Po ostatnich update gry nie ma żadnej. Podobnie w TSW5. Sprzęt cały czas ten sam.

Zmieniłem procka z i3 na i5 i odpaliłem na tej samej GPU dokładnie tą samą sekwencję lotu w MFSF 2020 i była różnica. Ale już to samo w ww grach nie przyniosło żadnego rezultatu. Szczególnie w TSW (wtedy3) gdzie zmiana procka nic nie dała.

Temat rzeka... Jeden powie zmień CPU. Inny - zmień GPU. Jeszcze inny - RAM albo HDD :) I każdy jednocześnie będzie miał rację i będzie się mylił...

Opublikowano

Na filmiku nie ma poboru W przez GPU jak i cały system. Możesz spróbować to załączyć i sprawdzić czy nie ma jakichś drastycznych spadków. Podgląd zdarzeń w systemie sprawdzałeś pod kątem błędów/krytyków ?