Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam mega problem z laptopem i nie wiem co robić.

Laptop kupiony był bez windowsa. Pobrałem ze strony Microsoftu instalkę win11, dysk instalacyjny w postaci obrazu płyty na pendrive czy coś takiego. Ustawiłem botowanie, instalator ruszył, wpisałem klucz, wydzieliłem partycje tak, jak chciałem, zaczęło się instalować i w pewnym momencie, nie wiem przy ilu %, zniknęło wszystko jakby instalacja się zakończyła i wyskoczyła plansza której nigdy wcześniej nie widziałem. Pojawiło się pytanie, którego niestety dokładnie nie pamiętam, ale brzmiało to w stylu kliknij tak jeśli chcesz coś tam od nowa lub odłącz nośnik instalacyjny i wybierz nie jeśli coś tam coś tam (niestety nie mogę sobie przypomnieć co tam było...) gdy dawałem tak, to instalator się uruchamiał i chciał od początku instalować system, znów trzeba było wpisywać klucz itd. Nie chciałem tego robić więc wybrałem nie i odłączyłem pendrive. No i wtedy się pojawił problem, od tej pory nie mogę uruchomić komputera. Odpala się, słychać jak pracują podzespoły, klawiatura się stale podświetla, ale nie wyświetla się w ogóle nic, nawet ten ekran startowy od acera, nie mogę wejść do uefi, nic nie mogę zrobić. Podpiąłem laptopa przez HDMI do telewizora bo mnie myśl naszła, ze może ekran się nie włącza po prostu przez jakiś błąd, ale tv nawet nie wykrywa laptopa. Ktoś ma pomysł co się mogło zrąbać i przede wszystkim jak to naprawić? Da radę to jakoś ogarnąć czy trzeba do serwisu? 

Opublikowano (edytowane)

Wyciągnij dysk ssd i sprawdź czy zbotuje do biosu. Jeśli nie pozostaje serwis. Inna opcja sprawdź, jak zresetować bios. Najczęściej w laptopach trzeba przytrzymać przycisk power na około 60 sekund. Może po prostu coś się wywaliło. 

Edytowane przez seba842005