PaVLo 100 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Zamówiłem pamięci RAM z Xkom (Fury Renegade 2x32GB DDR5 6000) Dzisiaj została odebrana paczka z paczkomatu Inpost i niestety z tego co widzę ktoś chciał się do niej dobrać, bo widać celowe przecięcie. Przecięta koperta i kartonik. Dzwoniłem na infolinię Xkom i konsultant powiedział, że można zgłosić zwrot lub wymianę na inny. Co proponujecie zrobić, zostawić je bo raczej kostki są ok, czy skorzystać z możliwości zwrotu i wymiany na inną?
sideband 10 Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Sprawdź organoleptycznie jeżeli nie będzie uszkodzeń mechanicznych to je sprawdź. Jak będę cyknięte to oddasz. Jakość Inpostu i DPD wyraźnie spadła w ciągu w ostatnich miesięcy - giną paczki, masakrują je w transporcie i opóźnienia w dostawach.
Cavendish 4 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Jak pudełko jest całe, dodatkowo zaplombowane, to raczej nic się nie stało z nimi.
maxmaster027 67 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Jednak zamówiłeś. Tak myślałem ^^ Cytujac klasyka prawidziwa silna wole okazesz jak kupisz i zwrocisz 1 2
PaVLo 100 Opublikowano 13 godzin temu Autor Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) Zamówiłem, bo nagle cena skoczyła o 100, a w koszyku nadal miałem po starej, z aktywnym kodem. Prześpię się z tym i zadecyduję czy wymieniać czy zostawić, bo raczej wewnętrzny blister nie ucierpiał. Przecięcie jest 2cm od rogu, a potem głęboka rysa. Sprawdziłem blister swoich 2x16 i wątpię, aby doszło to do zadrapania modułów kości. Edytowane 4 godziny temu przez PaVLo 1
ryba 48 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Jak jest propozycja wymiany na inna sztuke, to bym sie nie zastanawial nawet zawsze lepiej miec cale pudelko na przyszlosc, niz rozwalone. 1
ODIN85 258 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 7 godzin temu, sideband napisał(a): Sprawdź organoleptycznie jeżeli nie będzie uszkodzeń mechanicznych to je sprawdź. Jak będę cyknięte to oddasz. Jakość Inpostu i DPD wyraźnie spadła w ciągu w ostatnich miesięcy - giną paczki, masakrują je w transporcie i opóźnienia w dostawach. Jak zwykle zależy od regionu. U mnie to najsolidniejsze firmy.
PaVLo 100 Opublikowano 4 godziny temu Autor Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) 4 godziny temu, ryba napisał(a): Jak jest propozycja wymiany na inna sztuke, to bym sie nie zastanawial nawet zawsze lepiej miec cale pudelko na przyszlosc, niz rozwalone. Tak, konsultant zaproponował jedno z rozwiązań. Jest też taka opcja w zgłoszeniu zwrotu, wymiana. Plomb nie ruszałem, więc wszystko fabryczne, chyba skorzystam z tej opcji, zawsze to człowiek spokojniejszy 4 godziny temu, ODIN85 napisał(a): Jak zwykle zależy od regionu. U mnie to najsolidniejsze firmy. U mnie jeździ każdy, a najgorzej wypada DPD, który nie dostarcza przesyłek, pisząc że "nie zastano nikogo w domu" chociaż człowiek cały dzień siedzi Zresztą widać po ich flocie, jakimi różnymi gruzami jeżdżą. Edytowane 4 godziny temu przez PaVLo
maxmaster027 67 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 2 godziny temu, PaVLo napisał(a): Tak, konsultant zaproponował jedno z rozwiązań. Jest też taka opcja w zgłoszeniu zwrotu, wymiana. Plomb nie ruszałem, więc wszystko fabryczne, chyba skorzystam z tej opcji, zawsze to człowiek spokojniejszy U mnie jeździ każdy, a najgorzej wypada DPD, który nie dostarcza przesyłek, pisząc że "nie zastano nikogo w domu" chociaż człowiek cały dzień siedzi Zresztą widać po ich flocie, jakimi różnymi gruzami jeżdżą. Powinno byc ok, chyba, że chcesz po prostu dla zasady zwrocic, w sensie czujesz sie tym niejako urazony i chcesz miec produkt w 100% perfekcyjnie dostarczony. Z jednej strony zrozumiale, z drugiej wiesz raczej ramy to takie cos co ma gwarancje wieczystą i jest dosc solidne. Poza tym bardziej juz sie liczy jakbys np jakies chlodzenie zamowil do nich wodne, i pogonil je na napieciu 1.6.-1.65V. Ramy do piekarnika, otwierasz kladziesz nowe termopady, i na to chlodznko wodne. Szkoda czasu na zwroty. A chlodzonko chyba cos 250-300zl
Karro 33 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 16 godzin temu, PaVLo napisał(a): Co proponujecie zrobić, zostawić je bo raczej kostki są ok, czy skorzystać z możliwości zwrotu i wymiany na inną? jak są ok to po co
Rekomendowane odpowiedzi