KARTA graficzna
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez DrLecture · Opublikowano
Chyba zajrzałem już we wszystkie zakamarki biosu i nie znalazłem rozwiązania kagańca na pobór mocy przy pbo. b650 - a strix raz, że trzeba pamiętać o napięciach - szczególnie soc sam podbija o 0,3-0,4 (dla 1.25 miałem 1.288, dla 1.21 mam 1.24, ale co gorsza PPT TDC i EDC mam ręcznie ustawione - na 120 W. Mimo to w r24 wciąż potrafi łykać blisko 170 W, a w gierkach cpu heavy przerzucić 130. W grach nie ma większego problemu, chciałem po prostu kaganiec, żeby było chłodniej, do 2k przy 5070ti i tak więcej nie potrzeba, ale przy prawie 170W package nh-d 15 ma już spore wyzwanie i 95 potrafi przeskoczyć.   Jest to chyba trochę kasztan, bo curve optimizer all core maks to -15, per core pewnie się jeszcze pobawię, ale wciąż - 130 W w normalnym użytkowaniu i prawie 170 W w syntetykach - nie widzę sensu i potrzeby tak go trzymać, a ni cholery nie idzie tego przez pbo zmienić. Może ma ktoś jakąś sugestię czy da się to w ogóle zmienić czy zawsze przy większym zapotrzebowaniu będzie olewał limit ppt i ciągnął ile da radę? -
Przez ju-rek · Opublikowano
U chińczyka na ALI. -
Przez Doamdor · Opublikowano
@ju-rek Gdzie zamawiałeś? -
Przez ju-rek · Opublikowano
Tak, dzisiaj przyszła. -
Przez nozownikzberlina · Opublikowano
czyli jakie? przecież kobiety same z siebie nie chcą słabych facetów i to jest zrozumiałe. z czym chcesz się kłócić? skąd masz takie dane? xDDD
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi