indexinfio 204 Opublikowano 28 Listopada 2024 Opublikowano 28 Listopada 2024 (edytowane) Cześć, Wysłałem opony DHLem. Kosztowało to 108 zł. Kilka dni później "Furgonetka", przez którą zamawiałem naliczyła 143 zł za przesyłkę niestandardową. Podobno taka fakturę wystawił DHL. Nie raczyli napisać co było nie tak. Opony zapakowałem zgodnie z ich zaleceniami w sposób pokazany na poniższym zrzucie ekranu. Co najlepiej zrobić w takiej sytuacji? Domagałem się jakichś dowodów, ale podobno ich nie otrzymali od przewoźnika. Edytowane 28 Listopada 2024 przez indexinfio
Mar_s Opublikowano 28 Listopada 2024 Opublikowano 28 Listopada 2024 Ja do tej pory mam dług u Furgonetki i spalone konto, tylko że u mnie był to UPS a wysyłałem bieżnię. Skoro zrobiłeś jak każą to niech się walą.
Kris194 Opublikowano 28 Listopada 2024 Opublikowano 28 Listopada 2024 Podstawowe pytanie, jaki rozmiar miały te opony?
indexinfio Opublikowano 28 Listopada 2024 Autor Opublikowano 28 Listopada 2024 (edytowane) 185/65/R15 Zwykle zimowe Firestone. "Opłata za usługę "Element niestandardowy" dla 3 paczek(...)" W nawiasie był podany cztery razy ten sam numer. Wysłałem te opony jako cztery oddzielne przesyłki. Edytowane 28 Listopada 2024 przez indexinfio
Kris194 Opublikowano 28 Listopada 2024 Opublikowano 28 Listopada 2024 Reklamację składałeś w ten sposób? https://furgonetka.pl/pomoc/126,dhl__oplaty_dodatkowe
indexinfio Opublikowano 28 Listopada 2024 Autor Opublikowano 28 Listopada 2024 Jeszcze nie składałem reklamacji. Chciałem się najpierw dowiedzieć za co naliczyli opłatę, ale "Furgonetka" takich informacji nie ma.
Kris194 Opublikowano 28 Listopada 2024 Opublikowano 28 Listopada 2024 Bo tak jest, nie wiem jakie są dokładnie procedury w DHL ale to czy paczka jest paczką standardową czy nie często określa magazynier, który paczkę przyjmuje od kuriera i to mógł być nawet zwykły błąd jakiegoś świeżaka, w kurierce rotacja jest dość spora. Ty złożysz reklamację do "Furgonetki", Furgonetka jako płatnik do DHL a oni sprawdzą na monitoringu.
Camis Opublikowano 29 Listopada 2024 Opublikowano 29 Listopada 2024 Rada na przyszłość, każda paczkę która wysyłasz sfotografuj.
Rekomendowane odpowiedzi