Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyściłem dziś kompa, rozkręciłem wszystko, poczyściłem, poskładałem, nowy system bo czemu nie, instaluje wszystko - brak dźwięku. Miliard razy instalowane sterowniki - nic, spróbowałem nawet na Linuxice Live CD. Urządzenie normalnie widać w systemie, widzi, że jest coś podłączanie lub rozłączane, ale na słuchawkach cisza. Testowane różne słuchawki, wejście z przodu i z tyłu, no nie gra... Jakieś pomysły? Od 2h szukam rozwiązania i nic. System to Windows 11. 

W menadżerze normalnie wszystko jest OK. Żadnych błędów. 

Jak podłączam słuchawki bluetooth to przez 10 sekund grają normalnie, 10 sekund nagle jakby przytłumione, w akwarium, po 10 sekundach zaś wszystko jest OK.

Płyta główna MSI B450-A PRO. 

W BIOSie wszystko OK, BIOS zaktualizowany.

Opublikowano

Instalowałem już kilka wersji. Próbowałem najnowsze z oficjalnej strony MSI, próbowałem archiwalne (najnowsze to 9757.1, próbowałem 9718.1, próbowałem 9658.1). Jak odinstaluje Realteka to niby słuchawki podłączone na tym windowsowym, ale dźwięku nadal brak. 

Opublikowano (edytowane)

A podaj identyfikator sprzętowy tej karty realteka: menedżer urządzeń > właściwości na kartę realteka > szczegóły > zakładka właściwości > identyfikatory sprzętu i skopiuj pierwszy od góry

Edytowane przez Send1N
  • Like 1
Opublikowano

@Send1N System Windows ustalił, ze jest już zainstalowany najlepszy sterownik dla tego urządzenia. Lepsze sterowniki mogą być dostępne w usłudze Windows Update lub w witrynie internetowej producenta urządzenia. 

Opublikowano (edytowane)

Pewnie dlatego że masz zainstalowany obecnie z wyższym numerkiem :E swoją drogą to wgrywałem win11 24h2 kumplowi na tej samej płycie, nie ma oddzielnej karty dźwiękowej tylko korzysta z tego realteka na mobo i dźwięk jest nawet bez instalacji sterów od producenta..

Edytowane przez Send1N
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie

U mnie po zmianie procesora z 1800X na 3900X brak dźwieku z Realteca jedynie dograłem sterowniki nowsze z radeonów i mam dźwięk po hdmi na kinie. Czy w takim razie czeka mnie reinstal format windowsa, Pewnie procesor obsługuje dźwięk na innych portach

Płyta Asus Rog B450 Gamming II