Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dostałem bojowe zadanie od swojej psychofanki, zbudowanie kompa w stylu K-pop. Czuję że to zadanie doprowadzi mnie do Choroszczy ale zrobię to na własnych warunkach. 

Specyfikacja:

Ryzen 3100

ASRock a520 itx

2x8GB 3000MHz

GTX1070 gainwarda (2x Magma)

OCZ 600W (fajny bo małe gabaryty, niefajny bo przewody na stałe) 

chłodzenie CPU AMD Prism

Napęd DVD (jednak nie będzie)

2xHDD

Założenie jest proste, tanio, cicho i dobrze. Za bazę posłuży jakaś nonejmowa obudowa z Niemiec, na tyle masywna, że można ją ciąć i spawać. Po złożeniu pod wymiar gratów, malowanie na biało. Na sam koniec stworzenie panelu przedniego i maskownice na drukarce 3D w kolorze fioletowym. 

Ma wyjść styl Korei Południowej ale metodami rzemieślniczymi rodem z Korei Północnej. 

IMG20241213123007.jpg

IMG20241213123134.jpg

Na razie jestem podjarany jak dobrze siadły radiatory OCZ na tej płycie z tym chłodzeniem.

IMG20241213130704.jpg

IMG20241213130732.jpg

Edytowane przez Totek
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Deszczyk pada, wiater wieje, diaksem dzisiaj poszaleje :E

Plan z lekka uległ zmianie i postanowiłem upchnąć to w jeszcze mniejszej przestrzeni. Zakres prac wzrośnie nieznacznie ale będzie lepszy efekt. 

IMG20241216123452.jpg

IMG20241216133521.jpg

IMG20241216164642.jpg

IMG20241216182531.jpg

IMG20241216191548.jpg

Pierwsza przymiarka zajęła mi ponad godzinę, karta wchodzi tylko na patent, jednak 5mm robi różnicę. Najpierw wkładamy kartę, następnie mobo, mocujemy i skręcamy, upinamy przewody i na koniec wchodzi zasilacz.

IMG20241216210548.jpg

IMG20241216210618.jpg

Kablarnia będzie schowana za tacką od mobo, przewód zasilający wyprowadzony przez obudowę na tylny panel. 

Edytowane przez Totek
Opublikowano

Przyszła pora na malowanie za całe 12zł. Zaczyna to jakoś wyglądać. Zrobiłem też otwory do lepszego rozplanowania kablarni za tacką. 

IMG20241219134452.jpg

IMG20241219134443.jpg

IMG20241219134513.jpg

IMG20241219154122.jpg

Kolejny etap to wymyślenie przedniego panelu. Wystawie w niego napęd DVD-RW typu slim. Drukarka będzie miała co robić :D

• Like 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Popularne tematy

• Najnowsze posty

• I tak nas ominą jak nie północą to południem Ukraińcom będzie łatwiej się na eskapadę wybrać.  
    • https://www.filmweb.pl/film/Horyzont.+Rozdział+1-2024-10007534 Kurcze, liczyłem na to. Ocenki ma średnie. No nic, obejrzę, zobaczę. 
    • Rybus jest jak najbardziej przystojny. Nie róbmy jaj, że tylko modele i Henry Cavil są przystojni. Inna sprawa, że sam wybrał sobie tępą dzidę i zapewne infuencerkę, która musi mieć odpowiedniego faceta przy boku. A kto go weźmie? On kasę nadal zapewne ma, po prostu już nie taką. Poza tym nie ma też co płakać, że kobieta chce faceta co potrafi zarabiać. Ktoś rodzinę musi utrzymać kiedy ona będzie niezdolna do pracy przez jakiś czas po porodzie, oraz później jeśli to ona będzie wychowywać dzieci. Inna sprawa aby nie było to celem samo w sobie i aby nie traktowała partnera wyłącznie jak bankomat. Zwłaszcza że żyjemy w czasach kiedy prawie cały koszt rozstania ponosi mężczyzna kończąc z połową swojej wypłaty, bez dzieci i bez domu. A ona? Wystarczy że da ogłoszenie "potrzebuję aby ktoś się mną zaopiekował, mogę dawać od razu po wprowadzce/przeprowadzce". Czyli bariera wyjścia ze związku w którym są dzieci dla kobiet jest bardzo niska dla mężczyzn bardzo wysoka. Oczywiście mówimy tu o sytuacjach patologicznych, kiedy celem partnera od początku nie jest stworzenie rodziny, wychowanie dzieci i dożycie wspólnej starości. W normalnym, dobrym związku partnerzy aż tak łatwo z siebie nie rezygnują, wręcz przeciwnie, nawet w średnio udanym związku  na przykład małżeńskim w którym są dzieci utrata partnera jest dość dramatyczna. W takich związkach jego uczestnicy nie przyjmują odgórnego założenia "jak nie tu, to gdzie indziej", albo "zobaczę ile uda mi się z tego wyciągnąć, a potem spadam".   @Brolly nie znam twojej historii, ale może ten redpill nic Ci nie rozwalił, tylko pozwolił zejść z drogi zanim stanąłeś na minę. Zależy jeszcze czego konkretnie ty się nasłuchałeś i jak to stosowałeś. Może dzięki temu nie dałeś się jej urobić i w kryzysowej sytuacji postawić siebie na straconej pozycji. Wiesz, scenariusze z serii: bez kobiety, bez domu, bez dzieci, bez wypłaty, a w przypadku słabych zdolności zarabiania, jeszcze w więzieniu.
    • Piny sense pogięte Ale już to zdrutowałem wydłubałem pogięte piny w gniazdku karty, a do wtyczki zasilacza włożyłem piny wycięte z rozgałęźnika do wentylatorów , i teraz te wsadzone piny dotykają kikutów oryginalnych pinów w gnieździe karty Niestety z tym 11k w nomadzie się zagalopowałem, jestem na razie w stanie wyciągnąć 10536 , to wszystko https://www.3dmark.com/sn/2878011
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...