gerald4kk 8 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Opublikowano 14 Grudnia 2024 Witam od niedlugiego okresu czasu zauwazyłem nagle chwilowe wzrosty temperatury bez obciązenia ogladania filmu czy przegladania stron z 30-40 do 70 stopni.Procesor to r7 5700x na b350m gaming chłodzony fera 5 zamontowany rok temu i nigdy wczesniej sie to nie zdarzalo a zauwazylem to w sensie uslyszałem jak wentylator wkreca sie na obroty i momentalnie cichnie.Gdzie szukac przyczyn dodam jeszcze ze nic nie było instalowane czy aktualizowane.
Galvatron 46 Opublikowano 15 Grudnia 2024 Opublikowano 15 Grudnia 2024 1) Sprawdź, czy nie złapałeś jakiegoś wirusa. Zrób całościowy skan Avastem i Malwarebytes Anti-Malware. 2) Wykonaj czysty rozruch systemu: Win + R > msconfig > Usługi > Ukryj wszystkie usługi firmy Microsoft > Wyłącz wszystkie Po ponownym uruchomieniu systemu sprawdź, czy problem nadal występuje. Jeśli nie, to kolejno włączaj wyłączone usługi, żeby namierzyć winowajcę.
gerald4kk 8 Opublikowano 17 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2024 Przy okazji wymiany obudowy zmieniłem pastę i problem znikł. 1 1
Rekomendowane odpowiedzi