Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Kupuj tego 7800x3d , albo wogóle przejdź na Intela :hihot: @Adikon kurde ja już nie mam siły. Oststnio upalam Lemans Ultimate , tam to jest dopiero dziwna jazda , odpalam gre i mam 48 kl/s , wychodze,  odpalam gre i jest juz 143 kl/s , szukalem na forach i u znajomych i nikt nie ma takich problemów , z tym że oni mają wszyscy Intela :kwasny:.

Edytowane przez boban666
Opublikowano

Ja to znam z innych gier 😆. Nawet WRC odpalam i jest git, później kolejny oes i tnie 😂. Wymieniłem wszystko oprócz CPU, więc teraz nikt mi nie wmówi, że to coś innego. Jak coś to 7800 jest albo był w promo na morele.

Opublikowano

Ja zrobię tak jak mówiłem, czyli obecny wyślę na gwarancję, bo robi się coraz cieplej i zobaczymy co powiedzą. Jeśli uznają go za sprawny to jeszcze szansę dam 7800x3d i później sprzedaję mobo z AMD i już nie wracam do tego shitu.

Opublikowano
23 godziny temu, Send1N napisał(a):

No raczej nie, nie wiem skąd takie twierdzenie :hmm: zauważ że ludzie którzy mają ten problem są posiadaczami 9800x3d :E 

przepraszam, patrzyłem na ten screen tego z i5-12400f i w sumie do niego się odnosiłem, nie wiem czemu napisałem w liczbie mnogiej

Opublikowano
W dniu 27.02.2025 o 21:55, Adikon napisał(a):

@boban666 został procesor, więc zamówiłem 7800x3d 😆

Trzeba było od razu iść w Intela , pisałem wczesniej , że 7800x3d mial/ma duże problemy z 1%low , niby poprawili to przy 9800x3d , no właśnie niby 😁 ale jak widać , średnio im to wyszło. Numer będzie jak po 7800x3d kupisz Intela i dalej będzie to samo , wtedy zostaje już chyba tylko monitor 😂

Opublikowano

@boban666 właśnie jestem po testach 7800. Wykresy capframex identyczne, temperatury o dziwo podobne bardzo w idle. Może to jeszcze te dyski? Teoretycznie podmieniałem miejscami i instalowałem gry na różnych, ale nigdy nie wrzucałem windy na ten 2TB. Ty próbowałeś na innych dyskach u siebie? 7800 niestety idzie do zwrotu, bo nie będę męczył biedaka bez sensu. 

Opublikowano (edytowane)

CS2 jest skopany do pomiarów, animacje po śmierci chociażby, lub respawn na dm potrafi zrzucać fps znacznie. Nie odczuwa się ogólnie tego. Nie mam teraz Intela pod ręką, ale stawiam że nic by nie zmienił.  No cóż panowie, dużo nie zostało do sprawdzenia :). Druga sprawa, nie mam tych ścinek jak Wy.

Zasilacz zmieniałem na 7800x3d i fps były cały czas takie same, dyski też. Ostatnio zmieniałem płyty główne, ram, procesor , kartę graficzną i nic się nie zmieniło, fps jak były stabilne tak sa. Wyjątkiem jest montaż ramu dualrank czyli 2x32gb musiałem się pobawić vsoc i vddio, żeby fps 1% były oki, w innym wypadku minimalne fps były słabe. Ale po korekcie napięć fps 1 i 0.2% był bardzo fajny. 

Edytowane przez NoviAMG
Opublikowano
Godzinę temu, Adikon napisał(a):

@boban666 właśnie jestem po testach 7800. Wykresy capframex identyczne, temperatury o dziwo podobne bardzo w idle. Może to jeszcze te dyski? Teoretycznie podmieniałem miejscami i instalowałem gry na różnych, ale nigdy nie wrzucałem windy na ten 2TB. Ty próbowałeś na innych dyskach u siebie? 7800 niestety idzie do zwrotu, bo nie będę męczył biedaka bez sensu. 

Tzn , ja instalowałem W11/W10 najpierw na M2 , potem na SSD Sata , ale jak wiadomo nie pomogło.

Opublikowano (edytowane)

@boban666 Zasilacz podmieniałeś ? Bo już w sumie nie pamiętam tyle rzeczy tu było dotykanych. Thunderbolt może mieć jakiś sens, ja formata nie robiłem zmieniając 7800x3d na 9800x3d. Cały czas windows z 7800x3d po aktualizacji z 10 na 11 :) 

Edytowane przez NoviAMG
Opublikowano

Hmm. Nie wiem jak pomóc już w sumie. 

Tak wygląda u mnie przelot w apexa, na biosie po resecie, nic palcem nie tknięte.  Ram 5600cl46 (spd). Płyta to budżetowe b650m-h/m.2+ na biosie 3.18as02

IMG20250301180216.jpg

Opublikowano

Wykresy u mnie wyglądają nawet lepiej jeśli chodzi o WRC, ale czasem i tak coś się wydarzy i pyk ścina 😅. Serwis moto ogarnięty, trochę cieplej się robi, więc mam nadzieję, że będę mógł odpocząć od PC, a ja wrócę pod koniec roku to stanie się magia i będzie git. Ewentualnie jeszcze zrobię instalację win10, ale @boban666tyle razy już to testował, że tracę nadzieję.